Lányok! Ti nagy házból költöznétek kisebb házba?
Ha vidéken, egy nagy, emeletes házban él étek, költöznétek városon egy kisebb, emelet nélküli házba?
Innentől csak annak, akit érdekel a háttér és a részletek:
A "barátnőm" (még nem biztos, hogy lesz is köztünk valami, csak jól alakult eddig minden) vidéken él, egy nagy, új építésű, sok szobás, emeletes házban.
Na most már nekünk van a szülői házunk, és egy amit mi építettünk, amelyben élünk jelenleg. Ez egy emeletes, hatalmas ház, itt élek a szüleimmel. A szülői ház viszont kisebb, egykor parasztház volt. Nincs emelet, két szoba van, egy nappali, konyha és két fürdőszoba, udvarral, kerttel.
Renbe van téve, modernizálva van, épp tavaly fejeztük be a tatarozást és idén fogjuk bebútorozni, én odaköltözök. Ha úgy alakulna, hogy esetleg komoly kapcsolatunk lesz (nem csak vele, bárkivel is), szeretném ha természetesen együtt élnénk.
Ti elköltöznétek egy sokkal nagyobb házból egy kevésbé nagyba?
Persze, tudom, hogy sok mindenen múlik ez meg hogy ez a legkisebb gond, csak elméleti kérdés, hogy kinek mi a prioritása és mit tenne ebben az esetben.
40
Akkor ez van, így jártam XD egy lánytól elválhatok, a kapcsolatunk megromolhat, de az emlékeim és a családom, akikhez ragaszkodom mindig meg lesz nekem. Ez van.
42
Igen,sajnos tudom, hogy nem lesznek mindig velem. De szeretném majd gondjukat viselni, ha rászlrulnak.
44
Mit kéne tegyek? Adjam el a családi örökségem, hagyjam magukra a szüleimet, dobjam el azt az életet, amit szeretek és amit megszoktad?
És én megvagyok elégedve ezzel, amim van. A korombeli ismerőseim 90 százaléka 30 négyzetméter és albérletek én húzódik meg, vagy a szüleivel él, sok esetben osztozkodva egy szobán! Én hálás vagyok, hogy nem vagyok ebben a helyzetben és nem a nulláról kell induljak.
Amúgy az első pár válaszoló írt valamit a bővítésről. Időközben beszélgettünk édesapámmal és mondta, hogy a csűrt szükség esetén át lehet alakítani és kijönne még két 4*4-es szoba. Mert bővíteni már nem lehet, de ez meg van és átalakítható lenne (jelenleg garázs, de ha 32 négyzetmétert át is alakítunk, még mindig marad 12 ami megfelelne garázsnak :))
Az, hogy mit teszel, az rajtad múlik, nem is akarom megmondani.
De vannak élethelyzetek, amikor ki kell lépni a megszokottból ahhoz, hogy később is jó legyen.
De amúgy tisztázd le ezt a kérdést a kiszemelteddel.
Huu, kérdező, nagyon rossz ez a röghöz kötöttség!
Nekem volt egy ilyen ismerősöm, aki egy lepukkant BAZ megyei faluban örökölt ugyanígy egy házat. Hát, járta a világot, jobbra-balra, végül egy szomszéd országban lakó leányzó bekapta a legyet.
A srác pedig mondta, hogy akkor az asszony gyerekestől jöjjön ide Magyarországra BAZ megyébe, mert neki az az otthona, az a mindene. Még a gyereke kedvéért sem volt hajlandó elmozdulni onnan, és ugyanezt hajtogatta, hogy neki az az otthona, emlékei, családja. Az új családját meg teliberakta, és mondanom sem kell, évek óta nem is látta a gyerekét. Az ilyen ember, aki hagyja máshol kallódni a gyerekéta röghözkötöttsége miatt nekem ne papoljon a családi emlékekről.
Az ilyen emberek számomra hátborzongatóak, és el sem hinném, hogy létezik ez a típus, ha nem láttam volna saját szememmel. Én a kedvesemmel bárhova elköltöznék, nekem a kapcsolatom nem a helyről szól, mindent megtennék, hogy a családomnak összességében megtaláljam a legjobb helyet, bárhol is van, és eszembe sem jutna önző módon kötni az egész pereputtyot egy fix helyhez, csak mert ott én már ismerem az egérlyukat is.
48
Kedves válaszoló! Én nem hagytam senkit kallódni a nagyvilágban, úgyhogy ennek köze nincs hozzám. Én egyszerűen itt akarom leélni az életemet, ez az én életem. Az élet nem abból áll, hogy száz helyen lakjon az ember, hanem egy helyen, ahol szereti. Én itt szeretem.
Ez te vagy. Neked biztos hogy az csak egy ugyanolyan téglaépítmény, mint más. Neked nem jelent semmit a családi vagyok, nem köt hozzá semmi. Engem igen.
A szépnagyszüleimig visszamenőleg (1790-es évekig) igazoltan mindenki ebben a városban született anyai részről, s apám anyja részéről. Ha nekik jó volt itt, akkor nekem is. Én amúgy szeretem ezt a várost, el sem tudnám képzelni az életem pl külföldön vagy akár más városban (mondjuk jobb opció már csak főváros lenne, de az nekem túl zsúfolt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!