Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért nem tudjuk eladni a...

Miért nem tudjuk eladni a lakásunkat?

Figyelt kérdés

Több, mint 1 éve hirdetjük. Ingatlanos is hirdette 1 évig, azon idő alatt 3 vevőt hozott összesen, akik nem érdeklődtek újra. Kezünkbe vettük a hirdetést, áron alul megy, eddig 2 ember jelentkezett, egy visszamondta, egyet érdekelt, de valamiért nyomtalanul eltűnt, pedig még olcsóbban adtuk volna neki. Nem értjük, szemét húzás volt tőle. Nem akarok felismerhető lenni, de paraméterek: pesti agglomeráció, 43 nm, tetőtér, 13 éves 6 lakásos társasház, nem rom állapotban.

Áll a piac, vagy valamit rosszul csinálunk?

2020. okt. 14. 15:19
 81/101 anonim ***** válasza:
77%
Hát ha csak a külsőségeket nézzük, a színes falak kapásból rossz kedvet okoznak annak, aki nem a tarkát szereti, születik egy előítélet eleve, ami akár nem is tudatos, de elveszi a kedvet. A pepita kő is vibráltatja a szemet, ahhoz képest, hogy nem régi, ki kell cseréltetni, rögtön felesleges kiadás, akkor keresnék egy pasztell színű köves lakást. Nem olcsók ezek a változtatások. A fürdőn a csupasz festett gipszkarton falon lóg a zuhany, nem tudom, hogy nem vizesedik át, ott is ezt a dőlt részt csempézni kell, hogy szét ne rohadjon majd a fürdésektől. Hiába jó állapotú a lakás, ha ilyen tarkaságok miatt az egy év alatt megduplázódott szakipari meg anyagdíjakkal sokat kell rá költeni. Értelmetlenül, mert jó a mettlachi, csak ronda kockás. És ami fontos: beázáskor a tulajnak kell a tetőt megcsináltatnia kívülről is, mert a lakóközösségnek nem érdeke, hogy őneki ne csorogjon be a víz, az meg irtózat drága lesz, és nem is a sajátját kell javíttatnia. Aztán pereskedhet, hogy a lakóközösség fizesse ki neki a tetőjavítást, mert nem fogják...
2020. okt. 16. 18:45
 82/101 anonim ***** válasza:
Utolsó. Egy normális társasháznak normális biztosítása van, ami fedezi a tető javítást. Pont mostanában jártunk így, gond nélkül kiküldték a 0-24-es szakit és kifizették a javításon túl a felső lakó kárát is.
2020. okt. 16. 18:51
 83/101 anonim ***** válasza:
Azért ugyanazét a pénzért inkább olyan lakást vennék, aminél ilyen beázás nem fordulhat elő, kinek kell a macera. De gyerekkel nyomor ilyenben lakni, és hamar költözni kell, a szülők vagy a kicsi a nappali-konyhában fog aludni, mivel egyetlen hálószoba van csak, ahhoz képest meg túl nagy a nappali.
2020. okt. 16. 19:06
 84/101 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy csúnya a pepita, de most nincs kedvünk arra sem költeni, értitek. A tető meg nem ázik be, a zuhanynál sem vizesedik, sehol még csak penész sincs. Tudom, hogy az emberek ingyen akarnak fullos lakást, mert ezt már tapasztaltam. Ez nem az és pont ezért a környéken a legolcsóbb. Más is vesz ennél rosszabb lakást és felújítja. De majd meggondoljuk az árát, jövőre hátha jobb lesz a helyzet.
2020. okt. 16. 19:27
 85/101 anonim ***** válasza:
100%
Áron alul akkor lesz ha max 1 hónapon belül elkel.Az aktuális piaci viszonyokhoz képest drága,sajnos ennyire egyszerű.
2020. okt. 18. 14:55
 86/101 anonim ***** válasza:
Tetőtér miatt magas az ár.
2020. okt. 18. 20:35
 87/101 anonim ***** válasza:

Most neztem egy ingatlant 2nap alatt vittek el pedig ez is boven tularazott volt az en megitelesem szerint...

Nem a vasarlok fogytak el hanem az ingatlanok ara van az egekben

2020. okt. 18. 20:38
 88/101 anonim ***** válasza:
Építőiparban dolgozom és jelenleg a lakáspiac kő keményen lefékezett.
2020. okt. 19. 05:43
 89/101 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ, nagyon jól estek. Úgy döntöttünk, hogy kifestünk és lecseréljük a bútorainkat, az ablakokat pedig megcsináltattuk. Jövőre, vagy pár év múlva pedig remélem, hogy jobb lesz a helyzet és valakinek ez lesz az álom otthona. :)
2020. okt. 19. 10:48
 90/101 anonim ***** válasza:

Tök jó! :) Én azt javaslom, hogyha már amúgy is bútort cseréltek, akkor próbáljatok meg egy picit jobban kihasználható kis nappali sarkot kialakítani a konyha-nappaliban akár kisebb étkezőasztal mellett. Ha egy kicsit jobban elkülönül funkciójában a két tér, máris otthonosabb, előnyösebb képet mutat. Az amerikai konyhának ez a baja szerintem, ha nem gondolja igazán végig a tervező a koncepciót.

Színekben pedig törekedjetek a világosabb, semlegesebb színekre. Homok, bézs, capuccino, világos szürke stb. Színekben a két szoba is harmonizáljon. Inkább saját fotókkal, képekkel tegyétek "színesebbé", vagy otthonosabbá.

A nyitott polcok helyett mehetnek zárt szekrények, azok tetejére is mehetnek apró tárgyak és pár könyv mondjuk (nem ömlesztve), én az ikea kallax polcát is imádom, azt biztos megtartanám, de vennék legalább egy sorba beleillő kosarakat, vagy színben a szobába passzoló dobozokat.

Szóval törekednék mindenben arra, hogy funkcionálisan kiszolgáljon, de egyszerű legyen, letisztult és modern, színekben harmonizáló. Hidd el, ha így lesz, akkor kevésbé fognak szembetűnni a "problémák". Az ember szeme nem a pepitán akad fenn, vagy a fal színén, hanem azon, hogy úgy egyben van az egész, egy kis otthonos, aranyos lakáska, amiben mindennek megvan a helye.

2020. okt. 19. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!