Hitelre vásárolt közöstulajdonú lakásunkat szeretném eladni. (Én fizetek mindent). A volt párom nem hajlandó együttműködni semmiben. Van-e valami módja, hogy a lakás teljes tulajdonjoga felett én rendelkezzek?
Én csak szeretnék megszabadulni a lakástól és a hiteltől.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Közös lakást, amin közös hitel is van, csak közösen tudtok eladni.
Ezt semmilyen indokkal nem lehet megkerülni.
1-2 vagyok
A fizetési meghagyásnak az az értelme, hogyha nem utasítja el, akkor végrehajthatóvá válik, ha elutasítja, akkor perelni lehet a fizetési meghagyás alapján és ha neked van igazad, akkor a bíróság rendeli el a végrehajtást, amit a közös tulajdonú lakásotok ráeső részével fognak kezdeni.
Így te az adósság fejében megkaphatod a részét.
Persze ehhez egy jelentős összegnek össze kell gyűlnie, de mire itt fogsz tartani, az már milliós nagyságrend is lehet, a kamatok és az összes költség miatt.
Ez nekem is eszembe jutott, de ennél nem lehet indítani, mivel hiteles a lakás.
A közös tulajdon megszüntetése iránt indított perben:
- felszólítják a feleket, hogy vásárolják ki a másikat
- vagy elrendelt végrehajtás útján értékesítik, ami a Kérdezőnek nem lenne jó, mert nagy valószínűséggel kevesebbet kapna, mint a hitel és a kamatai, azt pedig ki kell fizetni, nincs mese
Addig ezt a pert nem tudja elindítani, míg teljesen ki nincs fizetve az ingatlan, ezt pedig úgy tűnik csak egyedül fizetgeti és ez a problémája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!