Miért nem tudjuk eladni a lakásunkat?
Több, mint 1 éve hirdetjük. Ingatlanos is hirdette 1 évig, azon idő alatt 3 vevőt hozott összesen, akik nem érdeklődtek újra. Kezünkbe vettük a hirdetést, áron alul megy, eddig 2 ember jelentkezett, egy visszamondta, egyet érdekelt, de valamiért nyomtalanul eltűnt, pedig még olcsóbban adtuk volna neki. Nem értjük, szemét húzás volt tőle. Nem akarok felismerhető lenni, de paraméterek: pesti agglomeráció, 43 nm, tetőtér, 13 éves 6 lakásos társasház, nem rom állapotban.
Áll a piac, vagy valamit rosszul csinálunk?
Amit én látok (sejtéseim szerint megtaláltam a hirdetést). Mi úgy kerestünk lakást, hogy vagy totál lepattantat jó áron, vagy jó állapotú (alig kell hozzányúlni, abszolút megtudunk vele alkudni) kicsit drágábban, de érdemben mindkét verzió jöjjön ki ugyanannyira végül.
Namost ezen a lakáson én azt látom, hogy tetőtér, amit nem szeretek, de nem bántó, mert viszonylag magasan kezdődik a tetőszerkezet. A nappali rész sajnos nem túl kihasználható, így kevésbé ad otthonos érzetet. Nekem a színe zavaró egy picit, de ezen könnyen lehet segíteni.
A járólap tudom, hogy tizenéve divat volt, de borsódzik a hátam minden hasonlótól és lassan a fürdő-wc is korszerűsítendő. Nekem a konyhabútor is komplett csere lenne. A környék árait nem ismerem, de nekem ehhez az igényhez már lehet kicsit túlárazott lenne és akkor persze nézném a környéket, meg magát az épületet is, hogy milyenek a szomszédok, milyen állapotban van az épület és rossz tapasztalat miatt a közös képviselőt is megkeresném, hogy milyen anyagi helyzetben van a ház.
A mi társasházunk is hasonló korú, két lakás volt, amikor nézelődtünk. A miénk 1,5 millióval több volt akkor, de a másikban pepita a járólap, csúnya a fürdő, kidobandó a konyha, csúnya laminált lapok, zéró ablakpárkány. A miénkhez úgy éreztük alig kell hozzányúlni, ha a másikhoz hozzányúlunk, az nem jött volna ki 1,5 millióból. Szóval sok esetben sajnos ezen áll vagy bukik egy vétel.
Tök érthető.
Baj nincs vele, szép állapotúnak tűnik. Az én ízlésem picit letisztultabb, modernebb, faltól-falig, beépített sütő/főzőlappal. Én megpróbáltam volna törekedni arra, hogy valahogy elférjen a hűtő a sorban, így jobban elkülönülöníthető lenne a konyha és a nappali funkció. Kialakítható lenne egy kis nappali kuckó.
Egyébként a szoba viszont tök jó méretűnek tűnik, szóval pici gyerekkel még kényelmesen kiszolgálna titeket szerintem. :) Pont nem látom jól az ablakok helyzetét, de mekkora a szoba? Nem tudnátok ügyesen ketté választani? Vagy mindenképpen költöznétek inkább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!