Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hazaköltözés esetén ti melyik...

Hazaköltözés esetén ti melyik 3 megyeszékhelyet ajánlanátok/választanátok a 18 közül? (Budapest kizárva!)

Figyelt kérdés

Szempontok: a földrajzi adottságok nem játszanak szerepet a döntésben, tehát az, hogy pl. "szép a környéke" nem érdekelnek.

Ami érdekel: Milyen a közbiztonság, köztisztaság, milyen az oktatás színvonala, milyen a gazdasági fejlettség, milyenek a perspektívák, milyen az oktatás színvonala (ovitól az egyetemig), milyenek a sportolási lehetőségek, milyen az eú ellátás színvonala (esetleg magánklinika?)milyen az úthálózat, a tömegközlekedés, milyen a kvalifikált munkaerő-igény (IT, SSC, kutatás, fejlesztés stb) milyenek a lakhatási költségek, milyenek a település távlati tervei, milyen a perspektíva? A politikai hovatartozás nem érdekel!

Személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi, nem vélelmezésekre.

2020. júl. 28. 23:02
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/126 anonim ***** válasza:
16%
Debrecen az isten hata mögött van, ha debrecenre esik a választas, komolytalan az egész kérdés :D
2021. jan. 3. 10:56
 62/126 A kérdező kommentje:

A döntésünket a 40-es bejegyzésben megírtam, a 42-42-47 kiegészítő indoklásokkal egyetemben.

Egyre inkább meggyőződésem, hogy a hatalmas kutatási, felderítési és információ-szerzési munkánk nem volt hiábavaló, és látszik/érezzük hogy jó

döntést realizáltunk. A döntésünket már nem fogjuk megváltoztatni, mert már lefoglalóztunk egy nagyon jó ingatlant, intézzük a gyerekek iskoláját is.

Sajnálom Szegedet, hogy mégsem oda mentünk, de a racionalitásokat nem lehet érzelmekkel felül írni!

Látom, vannak olyanok is, akik nem olvasták végig ezt a hosszú vajúdást, így nem tudok érdemben válaszolni nekik: leírtam az elején, hogy mik a szempontjaink, és mik hagynak hidegen...

Ez a "Debrecen az isten háta mögött van" - hát, attól függ honnan nézzük Istent!? Innen Norvégiából nézve Magyarország épp hogy a térképen van - s mi mégis oda akarunk költözni.

Debrecenből Budapest 2,5 óra vonattal is, autóval is.

Debrecenből másfél óra alatt Münchenben, Milánóban, 2 óra alatt Párizsban vagy Barcelonában vagyok... Minden csak nézőpont kérdése.

Ismét hálásan köszönöm a segítőkész hozzászólásokat!

2021. jan. 3. 13:23
 63/126 anonim ***** válasza:
83%
Debrecent biztosan nem fogjátok megbánni! :)
2021. jan. 3. 13:42
 64/126 anonim válasza:
100%
mikor költöztök? érdekelne az utólagos véleményetek a hazaköltözésröl, ha már megtörtént :)
2021. ápr. 17. 00:15
 65/126 A kérdező kommentje:

Köszönöm az érdeklődést!

A költözésünk folyamatban van, véglegesen nyáron fejezzük be.Sajnos ez a Covid nem gyorsított és nem könnyített a helyzetünkön, de sínen vagyunk.

Majd beszámolunk a tapasztalatainkról.

2021. ápr. 17. 21:46
 66/126 anonim ***** válasza:
0%
Budapest vagy Győr Szombathely Sopron háromszög közé valahova.
2021. ápr. 18. 08:37
 67/126 anonim ***** válasza:
91%

66: nagyon kár volt ide böffentened!

Sablonokkal dobálózol, közben tönkre teszel egy olyan ritka elemzős-kifejtős kérdést, amilyenekből kevés van; olyan, amiből mindenki okulhat egy kicsit!

A kérdésben nagybetűvel van írva: Budapest kizárva - erre te elsőre belengeted... Így aztán egyből nagyon "hiteles" lettél...

Meglehetősen alaposan ki lett itt elemezve a városok stratégiája, lehetőségei, vezetése, jövőképe - egy nagyon hosszú ideje Norvégiában élő magyar szemével, és az ő precizitásával.

2021. ápr. 18. 10:53
 68/126 anonim ***** válasza:
18%

Leírtam hova költöznék. Ezeket leszámítva az esetek többségében jóval szerényebb életkörülményeket lehet elérni. Semmi pénzért nem mennék én pl: a dunától keletre illetve a balatontól délre.

De ez a saját véleményem.

2021. ápr. 18. 13:39
 69/126 anonim ***** válasza:
77%

#68!

A Dunától keletre én se költöznék. Nem anyagiak miatt, hanem valahogy kevésbé szimpatikus az a táj. Nem köt oda semmi, nem ismerek ott senkit, stb... Most, már két éve a Dunántúlon élek a Balatontól délre. Előtte majdnem 18 évig voltam Budapestre kényszerülve. Előbb tanulás, később munka miatt. Két éve sikerült elköltözni. Itt most többet keresek, mint Budapesten, igaz a KSH szerinti "átlagfizetést" így se közelítem meg. (Mérnöki MSc diploma, több mint 10 év munkatapasztalat elég jó referenciákkal, két nyelvvizsga, de ez most nem lényeg...) Soha semmi pénzért nem költöznék se Budapestre, a Balatontól északra meg pláne! Mert nem minden a fizetés, szerintem. Pont ezért nem is disszidálok.

2021. ápr. 18. 14:55
 70/126 anonim ***** válasza:
100%

„Ezeket leszámítva az esetek többségében jóval szerényebb életkörülményeket lehet elérni.”

Olyan alapvető dolgokkal nem vagy tisztában, mint hogy az ingatlanok, élelmiszerek stb. ára mindenhol a keresethez igazodik, csak kántálod a „keleten mindenrossz” mantrát, amivel a dunántúliak kábítják magukat.

2021. ápr. 18. 17:01
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!