Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hazaköltözés esetén ti melyik...

Hazaköltözés esetén ti melyik 3 megyeszékhelyet ajánlanátok/választanátok a 18 közül? (Budapest kizárva!)

Figyelt kérdés

Szempontok: a földrajzi adottságok nem játszanak szerepet a döntésben, tehát az, hogy pl. "szép a környéke" nem érdekelnek.

Ami érdekel: Milyen a közbiztonság, köztisztaság, milyen az oktatás színvonala, milyen a gazdasági fejlettség, milyenek a perspektívák, milyen az oktatás színvonala (ovitól az egyetemig), milyenek a sportolási lehetőségek, milyen az eú ellátás színvonala (esetleg magánklinika?)milyen az úthálózat, a tömegközlekedés, milyen a kvalifikált munkaerő-igény (IT, SSC, kutatás, fejlesztés stb) milyenek a lakhatási költségek, milyenek a település távlati tervei, milyen a perspektíva? A politikai hovatartozás nem érdekel!

Személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi, nem vélelmezésekre.

2020. júl. 28. 23:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/126 anonim válasza:
100%
Várjuk a döntést...
2020. aug. 25. 23:37
 32/126 anonim ***** válasza:
100%

Nem sikerült még dönteni?

Ha ilyen sokáig, ilyen alaposan készülsz, akkor pláne érdekelne a döntésed!

Honnan fogsz hazaköltözni?

Milyenek a viszonyítási alapjaid?

2020. aug. 26. 07:16
 33/126 A kérdező kommentje:

Formálódik a célirány, már csak 3 város maradt a pakliban.

Azok a szempontok amik számunkra fontosak nem mindenhol könnyen hozzáférhetők, sok mindent ki kell nyomozni.

Nekünk nem a természeti adottságok a szempontok, hanem a gazdasági, a kulturális, infrastrukturális, oktatási és egészségügyi fejlettség, illetve ezek jövőképe.

Bergenből (Norvégia) költözünk haza - az egész család.

Bergen igen magasra tette a mércét, mert egy nagyon gazdag, fejlődő egyetemvárosról van szó, gyönyörű környékkel, vízesésekkel, tengerrel, hegyekkel, fjordokkal.

Mivel Magyarországon ilyen természeti adottságú város nincs, így a gazdasági és kényelmi szempontok lettek az elsők, a környéket majd utazással pótoljuk.

Különben Pozsony vagy Kolozsvár között gondolkodtunk, de mivel ezeken a helyeken nem a magyar a hivatalos nyelv, így alapból kiestek - ezért írtam ki a kérdést - nagyon tanulságosak ezek a hozzászólások, köszönöm őket!

A döntés nem sokára megszületik, még várunk egy jó pár válaszlevelet...

2020. aug. 27. 09:10
 34/126 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, jól tetted, hogy megosztottad ezeket a plusz információkat, mert a leírtakhoz hasonló egyetemváros még Eger. Sajnos közel sem rendelkezik olyan infrastruktúrával, mint a nagyobb megyeszékhelyek, viszont nagyon gazdag kulturális öröksége és élete van a mai napig, a környezete gyönyörű. Gazdaságilag pedig fejlődő, sajnos nem kimondottan iparváros, így klasszikusan kevesebb munkahely elérhető emiatt. Viszont szolgáltatásokban (eü, iskolák) kifejezetten jó hely. Ha tudsz olyan munkát vállalni, aminek a nagyrészét remote-ból tudod végezni, akkor én nagyon meleg szívvel ajánlom.
2020. aug. 27. 12:27
 35/126 A kérdező kommentje:

34 - Nagyon köszönöm a hasznos válaszodat!

Én azért írtam ki ezt a kérdést, mer vártam a megyeszékhelyek lakóinak véleményét, javaslatát, lokálpatrióta PR szövegét, mert az adott város laki élik ott a mindennapjaikat, az ő véleményük nagy súllyal esik latban a döntésünk meghozatalában. Továbbra is várom még a lelkesítő szövegeket, ajánlásokat, terveket, lehetőségeket!

Amire nem vagyok kíváncsi: a másik város(ok) pocskondiázására, lenézésére, és a természeti környék ajnározására - de ezt már többször leírtam!

Még egyszer köszönöm!

2020. aug. 27. 12:49
 36/126 anonim ***** válasza:
87%
Győr
2020. szept. 7. 19:23
 37/126 anonim ***** válasza:
100%

Jól megalapozott döntés lesz!:)

Pécs?

Szombathely?

2020. szept. 8. 20:21
 38/126 anonim válasza:
100%
Na, mi lesz az?
2020. szept. 14. 07:34
 39/126 anonim ***** válasza:
100%

Remélem, hogy nem feledkezett meg rólunk a kérdező!

Én is kíváncsi vagyok, a jelek szerint nagyon alaposan körbenéz a kérdező, és alapos indoklást kapunk. Én Veszprémet javasolnám, mert az lesz a köv. Kulturális Főváros.

2020. szept. 14. 20:47
 40/126 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy itt vannak-e terjedelmi korlátok, így inkább nagyon tömöríteni fogok!

Megszületett a családunk végső, egyhangúan meghozott döntése, hogy melyik városban fogunk letelepedni. Nem gondoltuk volna, hogy ez a döntés ilyen elhúzódó, bonyolult, összetett és nehéz lesz! Mint írtam: kifejezetten a humán szempontokat vettük figyelembe, a természeti adottságok nem játszottak szerepet, nem kerültek súlyozásra.

A „kutakodást” úgy kezdtük, hogy - teljesen azonos szöveggel - mind a 18 megyeszékhely illetékeseinek küldtünk egy informálódó levelet, melyben leírtuk a helyzetünket (9 fős, norvég viszonyok közt is kiemelkedő anyagi erővel rendelkező, igényes (és válogatós:) értelmiségi család keresi letelepedési helyszínét stb. stb. stb.

A 18 címzettből csak 9(!) város méltatott válaszra – ami elsőre nagyon elkeserítő volt!

Ezek alapján a többieket kizártuk a továbbiakból. Oda nem megyünk, ahol nincs ránk 10 perc egy válaszra…

4 várost a megküldött válaszok nem tettek vonzóvá, maradt 5 helyszín. Ezekről a városokról igyekeztünk minden hozzáférhetőt beszerezni, sajtótól a fórumokig, személyes tapasztalatoktól a statisztikáig mindent! Az öt magyar város, amelyek a mi válogatásunk alapján érdekes maradt a számunkra: Eger, Veszprém, Szeged, Debrecen, Győr. (senki városát sem akarom ezzel „lenézni”, csak a mi szempontjaink alapján valamiért kiestek nálunk – köztük gyönyörűbbnél gyönyörűbb városok; de ez mint írtam nem volt szempont!)

A vírus lazulásakor személyesen is felkerestük ezeket a városokat – és ezzel nagyon megnehezítettük a választásunkat, mert nagyon kellemes élményekkel gazdagodtunk. Igaz, mi nem templomokat és várakat nézegettünk hanem iskolákat, eü. intézményeket, infrastruktúrát, (lakás) árakat, munkalehetőségeket, üzleteket, játszótereket stb. stb.

Győr szuper hely. Az Audi dominanciája mindenhol érezhető. Pezsgő, csúcsra járatott város, szerintünk elérte csúcspontját; a sok ukrán és román vendégmunkás jelenléte ezt jelenti. Bécs de főleg Pozsony mellett nem hiszem hogy több levegőt fog kapni a közeljövőben. Veszprém bájos kisváros. Hihetetlen, hogy nincs még konkrétan megtervezett elképzelés az EK-val kapcsolatosan, amik vannak, azok nem letisztultak. Maradtak a E-betűsök: Szeged, Eger, Debrecen.

Ezekben a városokban éreztük leginkább a törődést, a lehetőségeket. Egertől a mérete miatt búcsúztunk, de nagyon kellemes meglepetés volt!

Itt jegyezném meg, hogy nemzetközi befektetési, gazdasági, kulturális sajtószemlét is folytattunk átgondolt rendszerességgel… Elképesztő, hogy a magyar városok mennyire nem foglalkoznak a saját marketingjükkel!!! Az egyetemi rangsorokon kívül gyakorlatilag a nemzetközi sajtóban Budapesten kívül fel-fel tűnik Debrecen (pl.Financial Times) neve, valamint néha (ötletszerűen) Szeged – és kész!

Egyszerűen hihetetlen, hogy Románia, Szlovákia stb. városai szinte mindenütt ott vannak (még ha csak a nevükkel is) de Magyarországról a 3 említetten kívül senki, egyetlen város sem! Pécs, Miskolc nevével szinte lehetetlen találkozni, pedig kerestük.)

Hihetetlen nehéz volt Szeged és Debrecen között választani, hetekig vekengtünk ezen a kérdésen; végül Debrecen mellett döntöttünk a hosszú távú fejlesztési, beruházási koncepciója (ilyet sehol sem tudtunk elérni!), a működő nemzetközi repülőtere és a nemzetközi iskolája miatt.

Ezúton szeretném megköszönni az itteni hozzászólóknak a segítséget, mindenki véleményét kielemeztük, értékeltük! Senkit nem akartunk megbántani, de úgy érezzük, hogy az elvárásainknak a leginkább megfelelő várost megtaláltuk, reméljük nem döntöttünk rosszul. (ez a pár sor kb. 180-200 oldalnyi információ elemzése és összevetése alapján állt össze!)

2020. szept. 16. 21:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!