Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hazaköltözés esetén ti melyik...

Hazaköltözés esetén ti melyik 3 megyeszékhelyet ajánlanátok/választanátok a 18 közül? (Budapest kizárva!)

Figyelt kérdés

Szempontok: a földrajzi adottságok nem játszanak szerepet a döntésben, tehát az, hogy pl. "szép a környéke" nem érdekelnek.

Ami érdekel: Milyen a közbiztonság, köztisztaság, milyen az oktatás színvonala, milyen a gazdasági fejlettség, milyenek a perspektívák, milyen az oktatás színvonala (ovitól az egyetemig), milyenek a sportolási lehetőségek, milyen az eú ellátás színvonala (esetleg magánklinika?)milyen az úthálózat, a tömegközlekedés, milyen a kvalifikált munkaerő-igény (IT, SSC, kutatás, fejlesztés stb) milyenek a lakhatási költségek, milyenek a település távlati tervei, milyen a perspektíva? A politikai hovatartozás nem érdekel!

Személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi, nem vélelmezésekre.

2020. júl. 28. 23:02
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/126 anonim ***** válasza:
100%
#91 te nem bírod hónapok óta feldolgozni, hogy nem az imádott dunántúli városaidba költöznek :D
2021. máj. 21. 12:45
 92/126 anonim ***** válasza:
14%
Jaj, hát ez most rosszul esett...megyek sírok egyet a párnámba, hogy ezek a rendkívül hasznos emberek nem az én imádott dunántúli városaimba költöznek, hanem Debrecent gyarapítják. Szerintem a felfogásuk passzol Debrecen és a környék hangulatába, így hát fájó szívvel tudomásul veszem, hogy nem Dunántúlt választotta eme magasan kvalifikált és Magyarországot megmenteni kívánó, kötelességtudatból hazajövő család.
2021. máj. 21. 14:19
 93/126 anonim ***** válasza:
100%

92: "szerintem ez nem a te kategóriád!

Nem szégyen ez, csak kellemetlen..."rmáid szerint élni

Sok hasznosat nem tudtál a témához hozzátenni.

Lett volna alkalmad kidomborítani a te városod, vidéked "nagyszerűségét", mert a kérdező nem hogy lehetőséget adott, hanem kifejezetten kérte hogy mindenki szóljon hozzá! (azt is megírta, hogy Budapestet alapból kizárta - az legyen az ő dolga hogy mért?)

Erre te most ide jössz totál sötéten mocskolódni?

Te az "értelmes" dunántúli?

Ha használni nem tudsz, akkor kárt miért csinálsz?

(nem kell válaszolnod)

2021. máj. 22. 09:34
 94/126 anonim ***** válasza:
0%

Lett volna alkalmad kidomborítani a te városod, vidéked "nagyszerűségét" - ki mondta, hogy az egyik "célvárosban" élek?

"Erre te most ide jössz totál sötéten mocskolódni?"- Pontosan bemásolnád, mi volt a mocskolódás?

"értelmes" dunántúli...khmmmm csak nem sötét mocskolódást látnak szemeim????

"Ha használni nem tudsz, akkor kárt miért csinálsz?" -mesélj milyen károkat okoztam itt a fórumon. Kiváncsian várom, de persze nem kell válaszolni, eddig se hangzott el túl sok konkrét racionális érv, gondolom ezután sem fog...

2021. máj. 22. 10:10
 95/126 A kérdező kommentje:

94 - Nekem egy évvel ezelőtt teljesen mindegy volt, hogy melyik város lesz a "nyerő", a kérdésben leírtam a szempontokat.

Ha végig olvasnád a válaszokat is, akkor sokkal beljebb lennénk.

Úgy látom, újat nem tud mondani senki - mi meg már Debrecen mellett döntöttünk, és semmi okunk ezen változtatni - így részemről ezt a kérdést lezárom.

Nem szeretnék belemenni ebbe a nevetséges Kelet-Nyugat vitába, mert rendkívül szánalmasnak tartom hogy egy olyan kis ország mint Magyarország ilyen ellentétekkel, és ilyen gondolkodásmóddal van megosztva!

(írtam már, hogy eredetileg inkább Pozsonyba vagy Kolozsvárra mentünk volna a legszívesebben a perspektívákat illetően, de egyikben sem hivatalos nyelv a magyar - ezért voltunk kénytelenek Magyarországon körbenézni. Szerintünk sikerült a "legjobbat" választanunk - majd a gyakorlat fogja igazolni a döntésünk helyességét, vagy hibáit)

Nagyon köszönöm a segítőkész, normális válaszokat. Sok szimpatikus várost néztünk meg amelyekbe biztos újra ellátogatunk (Esztergom, Eger, Szeged stb.), hiszen Magyarországon belül nincsenek igazán nagy távolságok.

2021. máj. 23. 08:53
 96/126 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell megsértődni, nem kell kivonulni, kedves kérdező! Többünket érdekel hogy hogy fog beigazolódni a döntésetek helyessége, vagy tévedése!

Véletlenül botlottam bele ebbe a cikkbe: [link]

Nem tudom, hogy ezt olvastad-e, de olyan, mint ha e kérdésedre íródott volna a cikk, ami bemutatja a debreceni nagyobb beruházásokat - és ez bizony erősen téged igazol: több beruházás valósul(t) meg, mint a Dunántúlon összesen:) Én sem hallottam még a feléről sem, pedig ez egy fél éves cikk, azóta még erőteljesebb a bővülés.

Sok szerencsét!

2021. máj. 23. 22:30
 97/126 A kérdező kommentje:

#96 - nem sértődtem meg, csak méltatlannak tartom ezt a vitát; nem szeretnék ilyen szintű műkonfliktusokban részt venni. Tény, hogy nekem semmivel nem adott többet a Dunántúl, mint az ország többi része, így számomra értelmezhetetlenek ezek a fetisizálások.

Pont ezt a cikket nem olvastam, de örömmel látom a szempontokat és a tendenciákat visszaköszönni. Sok, nagyon sok hasonló elemzést olvastam leginkább angolul, de németül olvastam utána, hogy pl. a BMW miért döntött pont Debrecen mellett? Nagyon érdekes elemzés!

Őszintén szólva azért nézek be ide néha, mert hátha van/lesz olyan szintén hazaköltöző, akinek tapasztalati benyomásaim alapján segíteni tudok esetleg. Mert jövőre - ha vége lesz a választásoknak - nagyon meg fog indulni a hazatelepülés...

2021. máj. 27. 08:48
 98/126 anonim ***** válasza:
16%

"Mert jövőre - ha vége lesz a választásoknak - nagyon meg fog indulni a hazatelepülés..."

Nahát, nem gondoltam volna, hogy az emigrált magyarok hisznek a csodákban XD

2021. máj. 27. 12:41
 99/126 anonim ***** válasza:
17%
Lehet, hogy külföldön arányaiban sokkal többen várják az igazi rendszerváltást, mert szeretnének végleg egy normális országba HAZA-költözni?!
2021. máj. 30. 09:30
 100/126 A kérdező kommentje:
Bár én nem figyelem a politikát - és nem is érdekel - de az jól érzékelhető a nyugati magyarok között, hogy nagy a változtatás reménye, és nagy a várakozás a választással kapcsolatban.
2021. máj. 30. 12:38
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!