Hazaköltözés esetén ti melyik 3 megyeszékhelyet ajánlanátok/választanátok a 18 közül? (Budapest kizárva!)
Szempontok: a földrajzi adottságok nem játszanak szerepet a döntésben, tehát az, hogy pl. "szép a környéke" nem érdekelnek.
Ami érdekel: Milyen a közbiztonság, köztisztaság, milyen az oktatás színvonala, milyen a gazdasági fejlettség, milyenek a perspektívák, milyen az oktatás színvonala (ovitól az egyetemig), milyenek a sportolási lehetőségek, milyen az eú ellátás színvonala (esetleg magánklinika?)milyen az úthálózat, a tömegközlekedés, milyen a kvalifikált munkaerő-igény (IT, SSC, kutatás, fejlesztés stb) milyenek a lakhatási költségek, milyenek a település távlati tervei, milyen a perspektíva? A politikai hovatartozás nem érdekel!
Személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi, nem vélelmezésekre.
92: "szerintem ez nem a te kategóriád!
Nem szégyen ez, csak kellemetlen..."rmáid szerint élni
Sok hasznosat nem tudtál a témához hozzátenni.
Lett volna alkalmad kidomborítani a te városod, vidéked "nagyszerűségét", mert a kérdező nem hogy lehetőséget adott, hanem kifejezetten kérte hogy mindenki szóljon hozzá! (azt is megírta, hogy Budapestet alapból kizárta - az legyen az ő dolga hogy mért?)
Erre te most ide jössz totál sötéten mocskolódni?
Te az "értelmes" dunántúli?
Ha használni nem tudsz, akkor kárt miért csinálsz?
(nem kell válaszolnod)
Lett volna alkalmad kidomborítani a te városod, vidéked "nagyszerűségét" - ki mondta, hogy az egyik "célvárosban" élek?
"Erre te most ide jössz totál sötéten mocskolódni?"- Pontosan bemásolnád, mi volt a mocskolódás?
"értelmes" dunántúli...khmmmm csak nem sötét mocskolódást látnak szemeim????
"Ha használni nem tudsz, akkor kárt miért csinálsz?" -mesélj milyen károkat okoztam itt a fórumon. Kiváncsian várom, de persze nem kell válaszolni, eddig se hangzott el túl sok konkrét racionális érv, gondolom ezután sem fog...
94 - Nekem egy évvel ezelőtt teljesen mindegy volt, hogy melyik város lesz a "nyerő", a kérdésben leírtam a szempontokat.
Ha végig olvasnád a válaszokat is, akkor sokkal beljebb lennénk.
Úgy látom, újat nem tud mondani senki - mi meg már Debrecen mellett döntöttünk, és semmi okunk ezen változtatni - így részemről ezt a kérdést lezárom.
Nem szeretnék belemenni ebbe a nevetséges Kelet-Nyugat vitába, mert rendkívül szánalmasnak tartom hogy egy olyan kis ország mint Magyarország ilyen ellentétekkel, és ilyen gondolkodásmóddal van megosztva!
(írtam már, hogy eredetileg inkább Pozsonyba vagy Kolozsvárra mentünk volna a legszívesebben a perspektívákat illetően, de egyikben sem hivatalos nyelv a magyar - ezért voltunk kénytelenek Magyarországon körbenézni. Szerintünk sikerült a "legjobbat" választanunk - majd a gyakorlat fogja igazolni a döntésünk helyességét, vagy hibáit)
Nagyon köszönöm a segítőkész, normális válaszokat. Sok szimpatikus várost néztünk meg amelyekbe biztos újra ellátogatunk (Esztergom, Eger, Szeged stb.), hiszen Magyarországon belül nincsenek igazán nagy távolságok.
Nem kell megsértődni, nem kell kivonulni, kedves kérdező! Többünket érdekel hogy hogy fog beigazolódni a döntésetek helyessége, vagy tévedése!
Véletlenül botlottam bele ebbe a cikkbe: [link]
Nem tudom, hogy ezt olvastad-e, de olyan, mint ha e kérdésedre íródott volna a cikk, ami bemutatja a debreceni nagyobb beruházásokat - és ez bizony erősen téged igazol: több beruházás valósul(t) meg, mint a Dunántúlon összesen:) Én sem hallottam még a feléről sem, pedig ez egy fél éves cikk, azóta még erőteljesebb a bővülés.
Sok szerencsét!
#96 - nem sértődtem meg, csak méltatlannak tartom ezt a vitát; nem szeretnék ilyen szintű műkonfliktusokban részt venni. Tény, hogy nekem semmivel nem adott többet a Dunántúl, mint az ország többi része, így számomra értelmezhetetlenek ezek a fetisizálások.
Pont ezt a cikket nem olvastam, de örömmel látom a szempontokat és a tendenciákat visszaköszönni. Sok, nagyon sok hasonló elemzést olvastam leginkább angolul, de németül olvastam utána, hogy pl. a BMW miért döntött pont Debrecen mellett? Nagyon érdekes elemzés!
Őszintén szólva azért nézek be ide néha, mert hátha van/lesz olyan szintén hazaköltöző, akinek tapasztalati benyomásaim alapján segíteni tudok esetleg. Mert jövőre - ha vége lesz a választásoknak - nagyon meg fog indulni a hazatelepülés...
"Mert jövőre - ha vége lesz a választásoknak - nagyon meg fog indulni a hazatelepülés..."
Nahát, nem gondoltam volna, hogy az emigrált magyarok hisznek a csodákban XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!