Hazaköltözés esetén ti melyik 3 megyeszékhelyet ajánlanátok/választanátok a 18 közül? (Budapest kizárva!)
Szempontok: a földrajzi adottságok nem játszanak szerepet a döntésben, tehát az, hogy pl. "szép a környéke" nem érdekelnek.
Ami érdekel: Milyen a közbiztonság, köztisztaság, milyen az oktatás színvonala, milyen a gazdasági fejlettség, milyenek a perspektívák, milyen az oktatás színvonala (ovitól az egyetemig), milyenek a sportolási lehetőségek, milyen az eú ellátás színvonala (esetleg magánklinika?)milyen az úthálózat, a tömegközlekedés, milyen a kvalifikált munkaerő-igény (IT, SSC, kutatás, fejlesztés stb) milyenek a lakhatási költségek, milyenek a település távlati tervei, milyen a perspektíva? A politikai hovatartozás nem érdekel!
Személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi, nem vélelmezésekre.
120 - Nyilván nem olvastad el az összes választ, amit a kérdésemre írtak, írtam.
Nagyon szerteágazó és nagyon alapos elemzések után döntöttünk Debrecen mellett (a 40-es válaszban kifejtettem a döntésünk okait, de folyamatosan megosztottam a döntési folyamataink legtöbb részét)
Könnyebb volt a beilleszkedés, mint gondoltuk: a gyerekek imádják az iskoláikat, a szomszédaink nagyon rendesek, és a munka is az elvártak szerint alakult. Nagyon jól érezzük magunkat Debrecenben, és nem bántuk meg a döntéseinket. Amit a gazdasági fejlődéssel kapcsolatban mértünk, azt már most meghaladta a város, úgyhogy ezt talán benéztük, de soha rosszabb benézést.:)
Részemről ezt a témát lezártnak tekintem, és nem óhajtok további kelet-nyugat vitában (sem) részt venni, ez engem/minket semmilyen szinten nem érint! Azt megismétlem: nagyon-nagyon nagy hiányosság a Dunántúlon az, hogy sem Pécs, sem Sármellék, sem Győr nem képes egy menetrend szerint működő polgári repülőteret üzemeltetni. Pedig látható, hogy ennek megléte Debrecenbe milyen elképesztő befektetéseket hoz!
Nagyon köszönöm az építő válaszokat, a véleményeket, kritikákat! Ha valakit (városát) megsértettem volna, azt nem szándékosan tettem, de tőlük is elnézést kérek. Végleg elköszönök, mert újat már nem tudnék hozzátenni!
Én lezártam ezt a kérdést, de erre még válaszolok:
Az első és a legfontosabb a nyelv ismerete!
Nem tudom, hogy milyen végzettséggel és milyen munkára akartok jelentkezni, de az álláshirdetések 95%-ban elváás a norvég, vagy valamilyen északi nyelv ismerete! Hiába ért/beszél szinte mindenki angolul (kevesebben németül) de a nyelv ismerete alap.
A magyar viszonyokhoz képest hatalmas a drágaság, olyan, amit csak helyi fizetésből lehet finanszírozni. Igaz viszont hgy a munkának szabott (minimalizált) ára van! Tehát aki dolgozik, az garantáltan meg tud élni!
Hatalmas a demokrácia és az elfogadás. Nincs korrupció (hihetetlen?! pedig igaz!), minden áttekinthetően és pontosan MűKÖDIK!
A rendőrök szigorúak, de igazságosak! Nincs gyorshajtás, mert nagyon büntetik! Szinte mindenütt jobbkéz-szabály van. A buszokon, villamosokon nincs bliccelés, pedig hihetetlenül drágák.
A gyerek az szent és sérthetetlen . szinte minden az ő céljaikat szolgálja.
Ahol laktunk pl. egy szervizút alatt aluljáró vezetett a játszótérre...
A norvégok alapvetően zárkózottak, de ha beilleszkedsz, akkor jóindulatú, segítőkész emberek.
Sajnos a magyarokról nincsenek jó véleménnyel, erre számítsatok!
Hihetetlenül szép és hihetetlenül gazdag ország, ez lépten nyomon érezhető!
A kajájukat meg lehet szokni, megszeretni nehezebb.
Mindenütt rend, tisztaság és fegyelem van!
Semmit nem lehet megoldani "fű alatt", mert a norvégok hisznek abban, hogy a törvények miattuk vannak, őket védik - ezért nagyon tisztelik is!
(persze ott is vannak bűnözők, de nem az ő magítélésük alapján működik az ország)
Minden villannyal működik.
Talán az áramot mondanám olcsónak.
Mi hagytunk egy kis visszavezető folyosót, ha itt nagyon sokat romlana a helyzet.
Vigyetek rengeteg pénzt, mert arra nagy szükségetek lesz.
Ja, még valami: a norvégok szerint nincs rossz idő, csak rossz ruházat!
Remélem, hogy tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!