Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hazaköltözés esetén ti melyik...

Hazaköltözés esetén ti melyik 3 megyeszékhelyet ajánlanátok/választanátok a 18 közül? (Budapest kizárva!)

Figyelt kérdés

Szempontok: a földrajzi adottságok nem játszanak szerepet a döntésben, tehát az, hogy pl. "szép a környéke" nem érdekelnek.

Ami érdekel: Milyen a közbiztonság, köztisztaság, milyen az oktatás színvonala, milyen a gazdasági fejlettség, milyenek a perspektívák, milyen az oktatás színvonala (ovitól az egyetemig), milyenek a sportolási lehetőségek, milyen az eú ellátás színvonala (esetleg magánklinika?)milyen az úthálózat, a tömegközlekedés, milyen a kvalifikált munkaerő-igény (IT, SSC, kutatás, fejlesztés stb) milyenek a lakhatási költségek, milyenek a település távlati tervei, milyen a perspektíva? A politikai hovatartozás nem érdekel!

Személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi, nem vélelmezésekre.

2020. júl. 28. 23:02
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/126 anonim ***** válasza:
66%
Egyetlen kérdésem van: mit vártok ti magyarok, akik kivándoroltatok, hogy mi fog történni választások után? Komolyan érdekel, hogy mi van a fejetekben ezzel kapcsolatban.
2021. máj. 30. 13:47
 102/126 anonim ***** válasza:
90%

Igen, ez engem is érdekelne!

(Bár láthatóan kezd kategóriát téveszteni a kérdés és tolódik a politika felé, amit nagyon utálok.)

2021. máj. 30. 13:55
 103/126 anonim ***** válasza:
85%

A kérdés maga óhatatlanul is politikai jellegű. Nincs olyan iranyvonal ebben az országban, amibenek a politikahoz nincs köze, vagy ne szólna bele.

Egyszerűen nem értem mi van a fejében egy emigrált magyarnak, hogy "kimegyek pár évre Norvégiába/Németorszagba/Ausztriába, nem politikai okoból, de ha valtozik a politikai helyzet, akkor visszajövök"....

Szerintem egy közepesen értelmes ember ezt nem gondolhatja komolyan. Vagy borzasztóan naiv, vagy magának hazudik. Ha azt mondja honvagya van/ nem tud beilleszkedni/ nem fogadják el stb , ezért hazajön, annak van értelme.

De bízni abban, hogy ez azért is jó döntés mert jövőre a valasztasok után mindenki haza akar jönni.... Hát ezt inkább nem minősítem.

2021. máj. 30. 14:13
 104/126 anonim válasza:
100%

miért ne lenne értelme hazamenni?

nem mindenkinek a pénz az elsodleges.

2021. aug. 6. 09:48
 105/126 anonim ***** válasza:
65%

Egy szóval nem írtam, hogy nincs értelme a hazaköltözésnek, ahogyan mégcsak nem is céloztam arra, hogy az anyagi érdek számít.

Olvasd újra a kommentet...

2021. aug. 6. 09:55
 106/126 anonim válasza:
100%

"Szerintem egy közepesen értelmes ember ezt nem gondolhatja komolyan. Vagy borzasztóan naiv, vagy magának hazudik. Ha azt mondja honvagya van/ nem tud beilleszkedni/ nem fogadják el stb , ezért hazajön, annak van értelme."

de van értelme.

2021. aug. 6. 12:36
 107/126 anonim ***** válasza:
90%

Mi Székesfehérvárt választottuk.

Más megyeszékhelyekkel szemben nagy előnye Budapest közelsége, 40 perc vonattal és autóval is. Így ami itt esetleg helyében nem elérhető, az így is a közel van.

Munkalehetőség van bőven, gimnáziumig szuper az oktatás,egyetemeknek csak ki helyezett tagozatai vannak, de... közel van Pest.

Az országos átlaghoz képest szerintem az egészségügyi ellátás is jó.

Ha ismeri a várost az ember ki lehet kerülni a dugókat, tömegközlekedés távolsági viszonylatban jó, a helyi közlekedés reformját meg 2 nap alatt leszavazta a facebookon a nyugdíjas tömeg akiknek minden változás rossz.

Sportoláshoz van uszoda, olcsó bérlettel, konditermek, kondi parkok. Nem sportolok nem tudom mi van még. Potavárosi tavaknál lehet horgászni.

Ami hátrány az a magas ingatlan árak, ami ugye nem véletlen, szorosan összefügg a munkalehetőséggel és azzal hogy jó itt élni.

2021. nov. 24. 23:17
 108/126 anonim ***** válasza:
0%

Na szuper, még egy önelégült beképzelt családdal több Debrecenben.

Én meg ezért fogok lassan elköltözni innen, pedig itt születtem.

2021. nov. 25. 09:08
 109/126 anonim ***** válasza:
100%
Nos, mi a helyzet kedves kérdező? Debrecenben vagytok már? Beváltotta a hozzá fűzött reményeket?
2021. nov. 26. 21:00
 110/126 A kérdező kommentje:

Köszönöm az érdeklődést!

Nagyjából (kb.80%) már átköltöztünk: belaktuk az új lakásokat, a gyerekek már Debrecenben járnak iskolába és nagyon szeretik.

Nekem van még itt dolgom: Debrecenben nincs Tesla szervíz, így jobb a kocsit itt eladni, mint Magyarországra vinni, no meg még a házat kell rendbe tenni mielőtt a vevő beköltözik A családból most csak én vagyok kint, a többiek már otthon (szokatlan ezt még így kimondani) vannak és tanulnak, dolgoznak.

Egyelőre beváltotta a reményeinket (némi adminisztrációs bonyodalmaktól eltekintve). Igen nehéz az autóval a közlekedést megszokni: nagyon sok az értelmetlen dugó, sok a szabálytalankodó, sokan semmibe veszik a szabályokat. Meg nagyon sok az építkezés, a lezárás - de ezt azt mondják, hogy itt ehhez hozzá kell szokni. Az emberek segítenek és közvetlenek. Nagyon nehéz jó szakembereket kapni, mindenki tele van munkával. Vannak dolgok, amik drágábbak mint Norvégiában! Nem bántuk meg, és reméljük hogy a későbbiekben sem fogjuk. A legidegesítőbb az adminisztrációs időrablás!

A repülőtér szűkös, szigorú - de legalább van. Azt mondják nemsokára építik az újat - úgy legyen.

Ami nagyon bejött: a strandok elsőosztályúak, Szoboszló szuper a bábszínház nagyon tetszett a gyerekeknek, jó az állatkert, és nagyon jó kiállítások vannak! Színházba, koncertre még nem volt időnk menni.

Jó a templomi közösség!

Egyelőre ezt tapasztaltuk.

2021. nov. 28. 21:09
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!