Hazaköltözés esetén ti melyik 3 megyeszékhelyet ajánlanátok/választanátok a 18 közül? (Budapest kizárva!)
Szempontok: a földrajzi adottságok nem játszanak szerepet a döntésben, tehát az, hogy pl. "szép a környéke" nem érdekelnek.
Ami érdekel: Milyen a közbiztonság, köztisztaság, milyen az oktatás színvonala, milyen a gazdasági fejlettség, milyenek a perspektívák, milyen az oktatás színvonala (ovitól az egyetemig), milyenek a sportolási lehetőségek, milyen az eú ellátás színvonala (esetleg magánklinika?)milyen az úthálózat, a tömegközlekedés, milyen a kvalifikált munkaerő-igény (IT, SSC, kutatás, fejlesztés stb) milyenek a lakhatási költségek, milyenek a település távlati tervei, milyen a perspektíva? A politikai hovatartozás nem érdekel!
Személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi, nem vélelmezésekre.
68-69 - "Köszönöm" hogy belemásztatok a kérdésembe, mindenről zagyválva akkor, amikor már végérvényesen meghoztuk a nagyon átgondolt és megvívódott döntésünket! Hónapokig itt volt a kérdés - szinte könyörögve - hogy mindenki mondja el, hogy hova és miért lenne érdemes költöznie egy 9 fős családnak Norvégiából. Nagyon segítőkész, értelmes és hasznos válaszokat kaptunk!
És véglegesen döntöttünk Debrecen mellett, amelyik Eger és Szeged előtt lett a befutó! A szempontjainkat és az eredményeinket vissza lehet olvasni!
Norvégiából nézve igen mulatságos/komolytalan ez a dunántúli "minőségi öntudat" - ezzel személyesen is találkoztunk amikor ott voltunk - csak a valós okait nem találtuk...
Érdekes, hogy mindhárom város - amelyek a végén szóba jöhettek - a Dunától keletre találhatók, kiemelkedő lehetőségekkel, kultúrával, infrastruktúrával. Mi igyekeztünk nagyon objektíven megközelíteni ezt a kérdést, hatalmas "kutatási" energiát belefektettünk, és eddig nem bántuk meg a döntésünket!
Nyáron költözünk véglegesen, arról is be fogok itt számolni!

Kedves kérdező!
Tudatában vagyok, hogy eldőlt részedről a kérdés, hiszen én válaszoltam, "zagyváltam" neked tavaly szeptemberben is és nyomon követtek az azóta érkezett válaszokat is.
Mostanában azért írtam, mert csupán reflektáltam a mostani hozzászólásokra. Nem tudtam, hogy ezért leugatás jár. Vagy hogy külön engedélyt kellett volna tőled kérnem, hogy attól, hogy te eldöntötted, még írhassak a többi válaszolónak. Elnézést, többet nem fog előfordulni, hogy neked válaszolok.
Minden jót, a kérdés figyelését ezennel törlöm.
A (többek között) 69-es válaszoló.
Visszavonom a zagyválást - és ezennel megkövetlek - ha te visszavonod a "leugatást"!
Különben: élj boldogul!

Ott-tartózkodásunk alkalmával érződött némi fellengzősség egyes Dunántúli városokban, de nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget neki.
De az, hogy itt, ezen a fórumon is ezt kell olvasnom, az ledöbbent!
Innen Norvégiából nézve Magyarországon belül tájegységeket favorizálni (gazdasági, kulturális és egyéb szempontok alapján) inkább a vicc kategóriája!
Vitathatatlan, hogy a természet bővebb kezűen bánt a Dunántúllal - de ezt az előnyt már a legelején kizártam, mert nem a folyók, hegyek stb. miatt költözünk oda, ahova!
Más előnyt nem bírtunk felfedezni Nyugat "javára" - attól eltekintve, hogy - Pécset kivéve - nem a Dunántúlon vannak az igazi nagy egyetemek, hanem Keleten...
Nem szeretnék abba mélyebben belemenni, hogy melyik városban mit tapasztaltunk, mert nem célom egyik lejáratása sem! Tény, hogy egyformán van mit és hova felzárkózni úgy a Dunántúlon, mint Keleten!
Külső szemlélőnek nincs érzékelhető különbség Nyugat és Kelet között: iszonyú mocsokkal találkoztunk az M1-es, az M7-es autópálya pihenőiben épp úgy mint az M5-ös vagy az M3-as mellettiekben! És minden városnak volt szép és ápolt tere, és takargatnivalója is rendesen.
Hihetetlen ez a - minden valós alapot nélkülöző - megosztottság.
Ha kirívóan jó gazdasági, oktatási lehetőségek lettek volna valahol Dunántúlon, akkor ott telepedtünk volna le.
Lehet, hogy mi más szemmel, más mércével mérünk, de a véleményemet le kellett írnom ide.

"Külső szemlélőnek nincs érzékelhető különbség Nyugat és Kelet között: iszonyú mocsokkal találkoztunk az M1-es, az M7-es autópálya pihenőiben épp úgy mint az M5-ös vagy az M3-as mellettiekben! "
Hát mit is mondhatnék: Ha ilyen és ehhez hasonló következtetésrk alapján választottatok, lesznek még meglepetések számodra XD

Hát ezt benézted, mert ez volt az első kommentem. Gőzöm sincs ki és mivel húzta ki a gyufat, hogy ilyen aggresszívan tolod. Mindenesetre árulkodik a színvonalról...
Egyetlen szóval sem említettem konkrét várost, sőt nem is sugalltam. Az, hogy a saját- ezek szerint keleti kötődésedet- ilyen mérhetetlen frusztracióban és bizonyítási kényszerben élet meg, hát mit mondjak nem tesz jót a kelet presztízsének ( ahogy te fogalmaznál)
A további nevetséges hasonlataidra inkább nem is reagálok, mert látszik, hogy nem vagy valami éles kés a fiókban, nálad a racionalitás nem igazán lehet meggyőző érv....

"Hihetetlen ez a - minden valós alapot nélkülöző - megosztottság.
Ha kirívóan jó gazdasági, oktatási lehetőségek lettek volna valahol Dunántúlon, akkor ott telepedtünk volna le."
Szerintem nektek jó lesz az a Debrecen! Sok sikert!

79 - Vas megye - Ausztria cselédszobája - semmit sem ér Ausztria közelsége nélkül! Sopron is az osztrákokból él... Győrt repíti az Audi, de ezzel csúcsra is van járatva.
Arra megy az öntömjénezés, hogy tele van a Dunántúl ukrán és román melósokkal?!
Hát, ha valakinek ez a paradicsom, akkor tapsikoljon...
Ja: és szintén egy nyugatos cikk:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!