Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hazaköltözés esetén ti melyik...

Hazaköltözés esetén ti melyik 3 megyeszékhelyet ajánlanátok/választanátok a 18 közül? (Budapest kizárva!)

Figyelt kérdés

Szempontok: a földrajzi adottságok nem játszanak szerepet a döntésben, tehát az, hogy pl. "szép a környéke" nem érdekelnek.

Ami érdekel: Milyen a közbiztonság, köztisztaság, milyen az oktatás színvonala, milyen a gazdasági fejlettség, milyenek a perspektívák, milyen az oktatás színvonala (ovitól az egyetemig), milyenek a sportolási lehetőségek, milyen az eú ellátás színvonala (esetleg magánklinika?)milyen az úthálózat, a tömegközlekedés, milyen a kvalifikált munkaerő-igény (IT, SSC, kutatás, fejlesztés stb) milyenek a lakhatási költségek, milyenek a település távlati tervei, milyen a perspektíva? A politikai hovatartozás nem érdekel!

Személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi, nem vélelmezésekre.

2020. júl. 28. 23:02
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/126 anonim ***** válasza:
90%

Lehet, hogy én értettem félre, de a kérdező leírta: a városok feléből még egy sor választ sem kapott a megkeresésére, hogy több helyen nem talált városfejlesztési programot, hogy - egy-két városon kívül - egyiknek sincs komoly külföldi híre, mert sehol, semmilyen megmérettetésen nem vesznek részt, hogy a legtöbbnek egyáltalán nincs városmarketingje stb. stb.

És irigykedve olvastam, hogy ezeket a kritériumokat Debrecen esetében megtalálta, megkapta!

Persze hogy államilag tolják Debrecent, de azok ott tesznek is érte - nekem ez jött le...

Az én városom - ahogy a vezetésünket ismerem - még az első választ sem voltak képesek megírni, nem hogy hosszútávú tervekkel rendelkeznénk!

Számomra ezért volt érdekes ez a kérdés és a válaszok, mert sajnos rá kell jönnie mindenkinek, hogy ma már egy játszótér-avatás, vagy 100 méter bicikliút nem Európába vezet... azért nagyon keményen meg kell dolgozni!

És az, hogy a BMW Debrecenbe ment, az nem a kormány döntése volt, hanem a befektetőké! És persze a fogadókörnyezet viszonyulásáé.

Szerintem Szeged is szuperül néz ki, fejlődik ezerrel - pedig nem kormányközeli, "csak" jó a vezetése! Ilyen a 18 megyeszékhelyből jó ha 5-ben van, sajnos. A többi: kuka! (az én városomat is beleértve!)

2020. szept. 22. 22:43
 52/126 anonim ***** válasza:
14%
#51 mondjuk engem nem nagyon befolyásolna ilyen a letelepedésben, hogy emlegeti-e a nemzetközi sajtó...
2020. szept. 23. 21:53
 53/126 anonim ***** válasza:
79%

52-es: Ha egy várost egy nemzetközi befektetési-pénzügyi szaksajtó (is) dobogós helyre rangsorol, az azt jelenti, hogy annak a városnak, a gazdaságának van jövője, a befektetői figyelem fókuszában van! Ilyen helyen érdemes telket, lakást, üzletet stb. venni, mert ezeknek van/lesz biztos hozama...

Teljesen logikus és meggyőző szempont - legfeljebb nem a tiéd.:)

2020. szept. 24. 04:12
 54/126 anonim ***** válasza:
69%

53: a kép csak annyiban torzít, hogy a potenciál nem a valós gazdasági/társadalmi/földrajzi tőkében van, hanem a politikaiban.

Azért ne legyen senki naiv, a BMW nem csak és kizárólag a gazdasági szempontok alapján döntött Debrecen mellett, őszintén szólva ha ez lett volna szempont, jobban jártak volna Miskolccal, ahol hagyományosan jó műszaki képzés van, komoly múlttal a hátuk mögött, közelebb van Pesthez, infrastrukturális szempontból sokkal jobb még a reptér ellenére is, mert hagyományosan iparváros, annak megfelelő szerkezettel.

Debrecenben még a beruhazas elnyeresekor nagyon sok ellenállást váltott ki az, hogy a gyárat eleve egy nagyon értékes termőföldre tervezték, ami így kiesik a jövőben. Emellett egy mezővárosban nincsenek meg azok a feltételek, ami egy ekkora gyárat képes kiszolgálni. Ezeket persze most elkezdik megteremteni, jó zsíros közbeszerzéseken keresztül, miközben a macsi lakosok ki vannak akadva, mert finoman szólva nem igazán veszik figyelembe a gyár körül lévő településeket... Természetesen a tereprendezest és földmunkákat a helyi, tűzközeli cég csinálja.

Mindeközben nagyon fű alatt, de jelennek meg cikkek a folyamatos határidő módosulásról, most tartunk ott, hogy 2024-ben talán elindul az éles gyártás, ami nem egyenlő azzal, hogy egy Audihoz vagy Mercihez hasonloan akkor 1000 ember máris műszakol, az még onnan számítva évek .. ehhez képest a város már most beárazta magát, a politika pedig csak ráerősít a második főváros lozung sulykolásával.

És bár egy ekkora gyárnak komoly kiszolgáló apparátusa van, Debrecenben az elmúlt évtizedekben alig volt normális munka. Most lesz, de elég lesz mindenkinek, aki ott keresi majd a számítását? És akkor nem vettük bele Románia és Ukrajna hatását.

Szóval született debreceniként, amikor felhívott egy fejvadász a bmw-vel, kértem pár nap gondolkodási időt, mert komolyan elgondolkodtam, hogy hazaköltözök. Aztán sorra vettem a fentieket és számomra a gondolatmenet végeredménye az lett, hogy ez egy hatalmasra fújt lufi, ami tartalommal kb 2030-ra telik meg, addig meg mindig ott van a lehetőség, hogy kidurran. És ez tavaly volt, ősszel, a covid még sehol. Kíváncsian várom mi lesz a város sorsa, mind a mai napig gyakran járok vissza, de mindig megvan ez a lufi érzet bennem. Aztán lehet az élet azokat igazolja, akik most nagy lehetőséget látnak és fővárost.

2020. szept. 24. 17:02
 55/126 anonim ***** válasza:
88%

54 - nagyon eltértünk az eredeti kérdéstől!

Szerintem a kérdező nagyon világosan leírta a szempontjait.

És leírta azt is, hogy nem érdekli a politikai irányvonalak csatározásai!

Azok a szempontok, amiket leírt, azok általában mindenkiben felvetődnek - akik kicsit is rálátnak a nagyvilágra - mert ha már új környezetet és helyszínt keres az ember, legyen mindennel tisztában!

Nekem az a lista jutott eszembe, amikor az Európai Spallációs program helyszínét keresték, hogy milyen - számunkra hihetetlen - szempontoknak kell megfelelnie egy városnak egy-egy nagyberuházás helyszínének kiválasztásához?!

Debrecen már akkor teljesített olyan elvárásokat, amelyek során csak két város, Debrecen és a svéd Lund maradt versenyben! (végül a svédek nyertek)

[link]

Debrecen azt a közművesített hatalmas területet a döntés után ipari parkká alakította, ma már jórészt beépült a betelepült gépipari és logisztikai cégekkel, és ott épül fel a nagyobbik, Mercedes vonatkozású autóbusz-gyár is!

De ez a kérdés nem Debrecenről szól! A kérdező fog ott élni, ha rosszul döntött, akkor neki lesz rossz, bár annyira körültekintően, módszeresen és elfogulatlanul készült a döntése meghozatalára, hogy kénytelen vagyok meggyőzőnek s hitelesnek elfogadni a véleményét.

2020. szept. 24. 21:47
 56/126 anonim válasza:
100%
Mi a döntés?
2020. okt. 3. 15:54
 57/126 anonim ***** válasza:
100%

Olvasd el a 40-es bejegyzést!

És azt azt követőket is - tanulságos!

2020. okt. 3. 20:11
 58/126 anonim ***** válasza:
0%

Ha Budapest kizárva akkor Győr. Ha még nyugisabb környezet kell akkor mellette lévő pici elővárosok/falvak.

Kifejezetten nyugodtak.

2021. jan. 2. 22:27
 59/126 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon sajnálom, hogy Szeged veszített, de Debrecennel nehéz versenyezni. :(

Remélem, hogy bejönnek a számításaitok és otthonra leltek Debrecenben!!!

Egyébként mikorra terveztek visszaköltözni?

2021. jan. 2. 23:39
 60/126 anonim ***** válasza:
77%

Székesfehervar, minden van, ha valami mégsincs, 40-50perc alatt fent vagy kocsival Bp

Győr, minden van, egyetemi város, szoval telis tele van fiatal feszes csajokkal, akik buknak a pénzzel hazaköltözőkre :) ha valami mégsincs, 40-50 perc alatt fent vagy Bp-n

Sopron, minden van, ha valami megsincs, akkor 40-50perc alatt Bécsben vagy.

2021. jan. 3. 10:53
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!