Téríts meg! Képes vagy rá?
Nyitottan állok a hithez.
Bármit elfogadok, ha igaznak tartom, de ehhez meg kell győződnöm 100%- ig, hogy igaz amit hallok. Minden kétségemre választ szeretnék kapni, mielőtt igaznak tartanám.
Téríts meg és válaszolj, hogy a kétség megszűnjön!
Szia!
Volt szerencsém elolvasni kb. ötszáz oldalnyi anyagot, amelyet adventtörténelemnek nevezünk. Amit bekopiztál az ehhez képest finoman fogalmazva semmiség. Valóban élt egy amerikai farmer, akit Millernek hívtak, és valóban volt köze ahhoz, hogy ma létezik egy sokmilliós közösség a világban akiket adventistáknak nevezünk.
Abban is van természetesen igazság amit az előző hozzászóló leírt, hogy volt az adventisták közt egy asszony akit Whitenak hívtak, és akinek sokat köszönhet ez a közösség. Az is igaz, hogy nagy hangsúlyt helyezünk az egészséges életmódra, és a többség az ószövetségi étkezési tilalmaknál sokkal szigorúbb étrenden él, egészen pontosan a teremtéskor megadott eredeti táplálkozáshoz igyekszünk visszatérni...
Azonban pontosan az történt, amire felhívtam a figyelmet! Nevezetesen eltértünk attól a témától, ami a lényeg lenne, és ami felekezettől függetlenül minden keresztény közös vallása: a megtérésről, Krisztus követéséről, a gyakorlati keresztény életmódról, a megszentelődésről. Mert az, hogy egy közösség hogyan jött létre, milyen események befolyásolták a teológiájának kialakulását, mitől más, mint más közösségek igazából szerintem elenyésző dolgok ahhoz képest, amiről a kereszténység szól!
Az előzőnek pedig csak annyit: én is jöhetnék neked az elmúlt 200-1000 éves történelemnek gyalázatos botrányaival, de vezet ez valahova? Szerinted egy keresztényt arról lehet megismerni, hogy fikáz más felekezeteket? Mert szerintem nem!
Üdv. Péter
Kedves Péter.
Megértelek, de nem tudok semmit elfogadni addig, amíg meg nem győződtem az igaza felől.
Megtennéd, hogy válaszolsz a világvége jóslatok kapcsán?!
18:21 Elnézést, de Péter nem fogja neked lehozni a Szentlelket, hogy megértsd: a Biblián, a keresztény ökumenikus hitételek megismerésén keresztül életedet Jézus tanítása szerint kell alakítanod az életed, a gyülekezet pedig csak arra való, hogy összejöjjön sok keresztény. A felekezet a hitéleted mindössze 10-20%-át teszi ki. Válassz magadnak egy szimpatikus gyülekezetet, ahol jól érzed magad, és szívesen fogadnak. De ne a gyülekezet irányítson, mert minden emberi mulandó, hanem Isten. Péter ezt akarja elmagyarázni, ha csalódtál, félreértelmezted a hitet, akkor sok-sok erőt kívánok neked, hogy túl legyél rajt, és el kezd életedet Istennel.
Üdv: Téosz
=Anthroposz ho szofótatosz prosz (ton) Theon pitékosz.=
Heraclitus ;-)
"Válassz magadnak egy szimpatikus gyülekezetet, ahol jól érzed magad, és szívesen fogadnak."
Gondolom a kérdező is, de én is kíváncsian várom, hogy mivel igazolod állításod? Vagyis az apostolok is így gondolkoztak? Mindegy milyen társaságba keveredsz, csak ha TE jól érzed magad, akkor okés a dolog!
Tehát a náci pártban is jó helyen voltak, akik oda keveredtek? Erre ne hozza fel senki, hogy "de az nem is volt vallás", mert akkor nagyon mellé beszélünk.
"Elnézést, de Péter nem fogja neked lehozni a Szentlelket"
1. Nem ezt kértem.
2. Minden felekezet mást tanít a szentháromságról.
"Gondolom a kérdező is, de én is kíváncsian várom, hogy mivel igazolod állításod? Vagyis az apostolok is így gondolkoztak? Mindegy milyen társaságba keveredsz, csak ha TE jól érzed magad, akkor okés a dolog!"
Ha nem tudsz értelmezni egy egyszerű szöveget, a dolognak mi a lényege, akkor fel sem tettem volna ezt a marhaságot... Ott van református, evangélikus, katolikus, ortodox stb. egyház, és még kiseklézsiák, amelyeket szintén nem a "társaságok" jelzővel illetnek... Mindenhol a Biblia az egésznek az alapja, van aki elég művelt hozzá, hogy csak a pénzt érdeklő, önteltségből fakadó kisegyházakat hanyagolja. Szerintem ezt a kérdező is el tudja dönteni, legalább is remélem, hogy nem kerül egy puritánus kisegyházba, ahol a gyerekeket égő vasalóval fenyítik meg... Nagy egyházak (egyetemes ill. protestáns egyházak) pedig sokkal nyitottabban állnak a Bibliához, mint bármilyen szekta.
"Tehát a náci pártban is jó helyen voltak, akik oda keveredtek? Erre ne hozza fel senki, hogy "de az nem is volt vallás", mert akkor nagyon mellé beszélünk."
Mi az, hogy... odakeveredtek??? Én azt mondtam, hogyha az ökumenikus keresztény elveket, és a Bibliát megismeri, akkor választhat egy olyan gyülekezetet, amely nézetével (így a Bibliával is harmónikus opiniójával) egyezik. A valláshoz is tiszta gondolkodás kell, ezt megint el szokták felejteni.
1. Nem ezt kértem.
Márpedig csak ő téríthet meg.
"2. Minden felekezet mást tanít a szentháromságról."
"Szentháromság" létezik (a legtöbb szekta is elfogadja, hogy van három külön személy a Bibliában), csak Szentháromság-tan nem, így mindenki másként gondolkozik összetételéről, szerkezetéről, lényegéről, teljes istenségéről... etc.
Sziasztok!
Üdvözlet Theosznak! ;-)
Nos hát ha világvége jóslatok, akkor beszélgessünk erről. Minden keresztény, bármely korban is élt komolyan vette azt, hogy Jézus vissza fog jönni, és várakozással tekintett erre az eseményre. Ezt a várakozást nevezzük idegen szóval adventnek. A XVIII. század végén a XIX. század elején az emberek kezébe kerülhetett végre a Biblia, hála az akkor alakult Bibliatársulatoknak.
William Miller egy egyszerű farmer volt, aki felismerte, hogy a Bibliában Dániel és Jelenések könyvében a teljes földi történelem megtalálható jövendölések formájában. Felismerte azt is, hogy pontos idői próféciák jelezték előre pl. Jézus fellépését is. Ebből kiindulva megtalálta azt a próféciát, amely egy hosszabb időszakra szól. Tévedett abban, hogy a "szenthely megtisztítását" Jézus visszajövetelével azonosította. Röviden ennyi a történet lényege.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!