Téríts meg! Képes vagy rá?
Nyitottan állok a hithez.
Bármit elfogadok, ha igaznak tartom, de ehhez meg kell győződnöm 100%- ig, hogy igaz amit hallok. Minden kétségemre választ szeretnék kapni, mielőtt igaznak tartanám.
Téríts meg és válaszolj, hogy a kétség megszűnjön!
Kedves Kérdező!
Én ezzel nem próbálkozom és ember erre nem képes senkit sem megtéríteni,erre csak a Szent Lélek képes meggyőzni a szívedet.
János evangéliuma 16,8-11:
És az,mikor eljő,megfeddi a világot bűn,igazság és ítélet tekintetében:
9.Bűn tekintetében,hogy nem hisznek én bennem;
10.És igazság tekintetében,hogy én az én Atyámhoz megyek, és többé nem láttok engem;
11.Ítélet tekintetében pedig,hogy e világnak fejedelme megítéltetett.
Bűnös állapotodból egyedül Jézus képes megszabadítani,ő azért jött hogy megmenekülj az isten eljövendő ítéletétől és haragjától az Újszövetségben Isten valami jobbat készített mint ami az ószövetség idején volt.
Olyan szövetséget kötött az emberekkel,hogy a fiát Jézust küldte meghaljon érted és értem és sok-sok emberért,valamint feltámadjon és ezzel az áldozatával lerombolja az Isten és ember közt lévő válaszfalat ami maga a bűn.
Isten az emberhez ebben a szövetségbe már nem teremtményére hanem mint fiaira tekint a János evangélium elején van
Jn 1,1-13:
1.Kezdetben vala az Ige,és az Ige vala az Istennél,és Isten vala az Ige.
2.Ez kezdetben az Istennél vala.
3.Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.
4.Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;
5.És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.
6.Vala egy Istentől küldött ember, kinek neve János.
7.Ez jött tanúbizonyságul, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, hogy mindenki higgyen ő általa.
8.Nem ő vala a világosság, hanem jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról.
9.Az igazi világosság eljött volt már a világba,a mely megvilágosít minden embert.
10.A világban volt és a világ általa lett,de a világ nem ismerte meg őt.
11.Az övéi közé jöve,és az övéi nem fogadták be őt.
12.Valakik pedig befogadták őt,hatalmat adott azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek,azoknak,a kik az ő nevében hisznek;
13.A kik nem vérből,sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indultjából,hanem Istentől születtek.
Tehát megtérés és az újjászületés az Istentől van mindig Isten kezdeményezi és nem az ember és emberek akik valakire ráerőltetik és erőszakoskodnak vele térj meg! térj meg! térj meg! stb......
Ha a megtérésed és elhívásod Istentől van a megfelelő helyen és időbe te is dönteni fogsz Jézus mellet,mert a megtérés egy felismerésen alapul szükségem van Istenre mert ilyen állapotba vagyok,és nincs ember aki megszabadítana ebből az állapotomból csak Isten.
Végezetül egy igerész ezért is kell megtérni.
Rómaiakhoz írt levél 3,10-18:23-26
10.A mint meg van írva, hogy nincsen csak egy igaz is;
11.Nincs,a ki megértse,nincs,a ki keresse az Istent.
12.Mindnyájan elhajlottak,egyetemben haszontalanokká lettek;nincs,a ki jót cselekedjék,nincsen csak egy is.
13.Nyitott sír az ő torkuk; nyelvükkel álnokságot szólnak;áspis kígyó mérge van ajkaik alatt.
14.Szájuk telve átkozódással és keserűséggel.
15.Lábaik gyorsak a vérontásra.
16.Útjaikon romlás és nyomorúság van.
17.És a békességnek útját nem ismerik.
18.Nincs isteni félelem az ő szemük előtt.
23.Mert mindnyájan vétkeztek,és szűkölködnek az Isten dicsősége nélkül.
24.Megigazulván ingyen az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által,
25.Kit az Isten eleve rendelt engesztelő áldozatul,hit által,az ő vérében, hogy megmutassa az ő igazságát az előbb elkövetett bűnöknek elnézése miatt,
26.Az Isten hosszú tűrésénél fogva,az ő igazságának megbizonyítására,a mostani időben, hogy igaz legyen Ő és megigazítsa azt,a ki a Jézus hitéből való.
És ha nem is követtél ilyen bűnöket amelyek fel vannak sorolva de ha nem adjuk meg az életünkben az Istennek megillető helyet az életünkben bűnbe élünk,ahogy a 23 versben is írja Pál apostol.
És Istenhez közeledni és bemenni a Jelenlétében valamint behívni az életünkben Jézuson keresztül lehet.
János 10,7:9
7.Újra monda azért nékik Jézus:Bizony,bizony mondom néktek,hogy én vagyok a juhoknak ajtaja.
9.Én vagyok az ajtó:ha valaki én rajtam megy be, megtartattik és bejár és kijár majd,és legelőt talál.
Shalom
14:01-nek
igazság csak egy lehet...
14:07-nek
Felekezet?
Kedves Kérdező!
A Hit gyülekezetbe járok,közel 2 évtizede tértem meg ez életem legjobb döntése volt,újjászületem és betöltekeztem Szent Lélekkel.
Isten többször cselekedett az életembe és megtapasztaltam csodáit is úgy hogy meggyógyultam egy lázas állapotból rövid időn alatt(2-3p) és egy sérülésből(vállficam) amit az Úr a helyszínen helyretett a másik az imamaghallgatás csodája ha a menyben nem lenne Isten kétlem hogy ezek megtörténtek volna.
Ajánlom a ATV-n a Vidám vasárnap című műsort de 11 órától.
Shalom
Kedves kérdező!
Először kérdeznék. Van-e valamilyen előítéleted a vallásokkal vagy konkrétan valamelyik egyházzal vallással szemben?
Elfogadod-e a Szentírást, mint Isten Szavát?
Emellett leszögezném, hogy maradjunk inkább a beszélgetés szónál a térítés helyett. Én sem szeretném, ha engem valaki meg akarna téríteni, vagy a múltban ezzel próbálkozott volna.
15:05
Az az első fenntartásom a HGY-ével szemben, hogy érződik, hogy egy zsidókat ajnározó felekezetről van szó. Egyre többet beszélnek a zsidókról. Régen ez nem volt így. Azt mondták a hitparkban, hogy a zsidók ugyan azt a messiást várják, mint a HGY-sek. De hát az Jézus, nem??? Ha Őt várják akkor most is elfogadhatnák, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!