Ha isten mindenható, akkor képes egy kihúzhatatlan szöget verni a falba? Ha tud akkor ki tudja-e húzni?
Figyelt kérdés
Elnézést ha volt már ilyen:)2010. jan. 26. 21:10
1/22 anonim válasza:
Mi történik, ha egy megállithatatlan ágyúgolyó egy mozdithatatlan oszlopnak ütközik?
Általános iskola, alsó tagozat.
2/22 anonim válasza:
van ilyen szög. azon van a földbolygót tartó mazdag.
3/22 anonim válasza:
Ezt hívják paradoxonnak. Ez meg is cáfolja a mindenhatóságot.
4/22 anonim válasza:
Isten tud teremteni egy olyan kockát amit ő maga se tud felemelni? Ha nem tudja felemelni akkor nem mindenható, ha nem tudja megteremteni nem mindenható...
5/22 anonim válasza:
Értelmetlen kérdés valójában. Ez lényegében a Russel-paradoxon egy átköltése. Mivel naív halmazelméletet használsz a kérdésben, és ez vezet az ellentmondáshoz.
6/22 anonim válasza:
Isten nem hülye és nem csinál értelmetlen dolgot!
7/22 anonim válasza:
Isten mindenható, és semmi sem okoz neki problémát. vajon az a mindenhatóság bizonyítéka, hogy tud-e szögletes kört teremteni? vagy az, amit látsz akkor, ha este, tiszta égboltnál felnézel az égre, és milliárdnyi csillagot látsz, milliárdnyi galaxist, milliárd fényéveket. engem ezek jobban lenyűgöznek, mint ha valaki anyira beüt egy szöget, hogy nem látszik ki a szög feje, emiatt kihúzhatatlan, de ha megbontod a falat, a szög is kiesik a téglával együtt.
8/22 anonim válasza:
Ott az igazi válasz: 05.19
Jobban én se tudtam volna elmondani.
9/22 anonim válasza:
Aztán engem az is nagyon érdekelne, hány álmatlan éjszakát forgolódtál át, mire úgy döntöttél, nem bírod tovább, és megkérdezed ezt itt. Minden esetre, ha ez a legsúlyosabb kérdésed, boldog ember vagy. De félek, van olyan kérdésed is, ami álmatlan éjszakákat okoz neked, azt is megírnád? Arra lehet, hogy tudunk értelmes választ adni.
A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.
10/22 anonim válasza:
05.18 vagyok, Jehova tanúja. privátban is tudtok kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!