Téríts meg! Képes vagy rá?
Nyitottan állok a hithez.
Bármit elfogadok, ha igaznak tartom, de ehhez meg kell győződnöm 100%- ig, hogy igaz amit hallok. Minden kétségemre választ szeretnék kapni, mielőtt igaznak tartanám.
Téríts meg és válaszolj, hogy a kétség megszűnjön!
Helló.
Szerintem csak Isten képes megtéríteni téged, s azért, mert őt kell megérezd magadban. A segítségeket ismered, választani tudsz. Van többféle módja is, hogy megleld az igazat. :)
üdv és sok sikert.
25/F
LastOne.Left
15:36-nak
Ahhoz, hogy Jehova tanúja legyek, sok mindent meg kéne értem először.
Kezdeném a világvége jóslatokkal.
1874, 1914, 1975. Ezek mind nem jöttek be. Utána néztem, és a magyarázatokból azonnal éreztem, hogy hazudnak. Egyszerűen látszott, hogy kimagyarázás. Te hogyan magyarázod ezt meg magadnak. De őszintén!
16:28-nek
Értelek.
1. Meg akarták ölni Jézust. Akkor most hogy hogy őt várják?
2. Akkor egy zsidó is hívőnek számít ma. Ha nem tér meg, Jézushoz akkor is be megy a mennyországba?
Átfutottam a válaszokat, és ha elfogadod a Szentírást, mint Isten szavát, akkor nincs rajtad mit téríteni, mert már most is hiszel.
Magam részéről annyit tennék hozzá, hogy logikus és 100%-ig bizonyos csak annak lehet egy vallás, aki amúgy is fogékony az ilyesmikre, illetve már most is hisz.
A kérdéseidre azért még reagálnék.
"Meg akarták ölni Jézust. Akkor most hogy hogy őt várják?"
Nem Jézust várják, hanem Isten fiát, a megváltót. A zsindelyek nem ismerik el Jézust Isten fiaként. Nem úgy gondolják, hogy Isten fiát feszítették keresztre, hanem úgy, hogy egy egyszerű embert, aki azzal káromolta a zsidók istenét, hogy a fiának vallotta magát.
"2. Akkor egy zsidó is hívőnek számít ma. Ha nem tér meg, Jézushoz akkor is be megy a mennyországba?"
Gondolom az első válaszból már magad is ki tudod találni.
Kedves kérdező! Semmiféle okos magyarázat nem fog téged "megtéríteni" mert ez a dolog nem így működik.
Én ateista háttérből jövök, de elég korán kialakult bennem egy meggyőződés, hogy van Isten(talán olvasmányaim hatására), de hogy ő ki és mi, arról fogalmam sem volt. Kutatni kezdtem, először a zen érdekelt és általában a keleti vallások, de aztán egy keresztény gyülekezetben megismertem Jézus üzenetét, ami megszólalt bennem, és azóta tudom, hogy igaz.
De nem járok már gyülekezetekbe mert nem találtam olyan helyet, ahol igazán jól éreztem volna magam, illetve egy-két dolgot mindig másképp látok a Bibliából, mint ők. Ettől függetlenül a véleményem nem változott a Bibliáról és Jézusról sem.
Na most, ahogy Jézus is mondta: aki keres, az talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Kérdezném, hogy te vajon valóban keresed-e Istent? Mert az a különbség hívő és nem hívő között, hogy aki nem akar hinni, annak az sem volna elég, ha álmában megjelenne neki Jézus, mert ráfogná, hogy csak álom volt, ha látomása lenne, ráfogná, hogy napszúrást kapott, és ha egy égi hang szólna hozzá, két kézzel tömné magába a xanaxot. Aki meg hinni akar, annak elég az, amit a Biblia (vagy a maga vallásának könyve mond.)
Ha valóban ég a vágy a szívedben, és szomjazod Istent és a tudást, akkor meg fogod találni, de nem azért mert itt valaki ad neked egy okos választ. Ezt az utat neked kell végigjárnod.
Ha pedig csak vitát akarsz szítani a kérdéseddel akkor gondolom az is sikerülni fog.
Nincs igaz felekezet, mert a vallás csak egy tökéletlen módja Isten keresésének. Mégis szükség van rájuk, hogy ezt a keresést egyáltalán el tudd kezdeni.
Ha érdekel nem keresztény, de nagyon spirituális és jól emészthető olvasmány: Hamvas Béla Sciencia Sacra és Müller Péter műveit ajánlom.
Kedves Kérdező!
Felesleges választanod egy vallást. Inkább csak gondolkodj el magadban, alakítsd ki a világról a saját véleményedet, és ne hagyd, hogy egy dogmarendszer mondja meg neked, hogy mi a jó és mi a rossz, hogy van-e Isten, stb. Ezeket a dolgokat az embernek saját magában kell rendeznie.
"... Nincs igaz felekezet, mert a vallás csak egy tökéletlen módja Isten keresésének."
Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy "nem ismerhető meg az igazság, mert az ember tökéletlen"
Ugye érted, hogy miért fogalmaztam egyes számban, amikor az "igazságról" írtam? Nincsenek "igazságok", csak ha különböző témáról van szó!
Kedves kérdező! Bizony így "tökéletlenül" is keresni kell Isten igazságát (és itt az Isten "igazságán" van a hangsúly!), sőt az olyan "idea", mely szerint közösségbe kell járni, szintén fontos, Írás szerinti intelem. Hogy sokan ma azon a véleményen vannak, miszerint mindegy milyen csoportba jársz, csak higgy?
Ez sajnos egy laza, liberális filozófia, mely semmiféleképpen nem igazolható sem az Írásokból, sem a logika által.
Nem mindegy, hogy miben/kiben hiszel - elhiszed? Ne hidd!!! Győződj meg róla!
Hitler is hitt valamiben, sőt azok is, akik Hitlernek hittek. És mi lett az eredménye? Több mint 50 millió halott! Jó ez így?! Ki tehet róla? Ki tehet arról, hogy mindig megismétli az ember a múlt szörnyűségeit?
Megmondom én: a hazug ideológiák, az álnok propagandák, mindazok a világnézetek, melyek nem az isteni igazságra épülnek és nem aszerint cselekednek - legfeljebb csak mondják, prédikálják!
De ezt se hidd el nekem, mert akkor hiszékeny leszel. Magadat képezd és győzd meg.
Csak ne feledd: olyan nagyon könnyű hazugságokról, vagy féligazságokról meggyőznünk magunkat, hogy sokan észre sem veszik, amikor ez történik velük.
18:16
de nem mindegy hogy hogyan értelmezem!
18:24
Felekezet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!