Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Téríts meg! Képes vagy rá?

Téríts meg! Képes vagy rá?

Figyelt kérdés

Nyitottan állok a hithez.

Bármit elfogadok, ha igaznak tartom, de ehhez meg kell győződnöm 100%- ig, hogy igaz amit hallok. Minden kétségemre választ szeretnék kapni, mielőtt igaznak tartanám.

Téríts meg és válaszolj, hogy a kétség megszűnjön!

2010. júl. 11. 13:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/78 A kérdező kommentje:

igen...

De sok kérdésem lesz, és csak kétely nélkül vagyok hajlandó elfogadni bármit.

2010. júl. 12. 14:51
 42/78 A kérdező kommentje:
12:12-nek az előző!
2010. júl. 12. 14:52
 43/78 anonim ***** válasza:
56%

Szia!

Én Péter vagyok, és a gödöllői Bibliaházba járok (az Interneten megtalálod, ha valóban érdekel).

Nagyon örülök, hogy nyitottan állsz a hithez, bár minden ember így állna az Isten Országa előtt! Ugyanis van számodra egy jó hírem! Isten szeretné, ha örök életet adhatna neked! Ehhez nem kell mást tenned, mint elfogadnod Jézus Krisztus váltságáldozatát, aki azért halt meg, hogy neked örök életed lehessen.

Talán tapasztalod te is az életedben, hogy szeretnéd a jót cselekedni, de annak véghezvitelét nem találod. Ez azért van, mert minden ember bűn által megrontott emberi természettel születik, és erős hajlama van arra, hogy magának kedvezzen, hogy önző életetet éljen. Ez sokszor apró dolgokban is megnyilvánul, gyakorlatilag nem tudjuk a jót úgy cselekeni, hogy azért valami kicsi elismerést, dicséretet ne várjunk. Sőt sokszor az önzésünk miatt nem mondunk igazat, vagy kárt okozunk a másiknak. Isten azonban mindannyiunkban működik azáltal, hogy ilyenkor lelkiismeretfurdalásunk támad, és megbánjuk ezeket a tetteket, gondolatokat. Az örök életre azonban ebben az állapotunkban alkalmatlanok vagyunk, mert a bűn következménye minden esetben a pusztulás és a halál, ami egy tökéletes világban elképzelhetetlen volna.

Jézus Krisztus azonban átvállalta ezeknek a bűneinknek a következményeit, ő végigélte úgy az életét, hogy egyetlen bűnt sem követett el, és bebizonyította, hogy Istennel együtt lehetséges bűn nélküli tökéletes jellemre eljutni!

Amennyiben sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, várom a további kérdéseidet!

Üdv. Péter

2010. júl. 12. 18:35
 44/78 A kérdező kommentje:

Péter!

A weblapról nem derült ki, hogy milyen felekezet. Katolikus, jehova, stb...

2010. júl. 12. 19:09
 45/78 anonim ***** válasza:
46%

Szia!

Hát persze, hogy nem derül ki, mert nem ez a lényeg! Megtérni ugyanis nem egy felekezethez kell, hanem az Istenhez! Istennek minden felekezetben vannak gyermekei, ugyanakkor minden felekezetben fogsz találni hibát, mert minden felekezetet emberek alkotják, akik nem tévedhetetlenek!

Először tehát ismerd meg Istent, és Ő el fog vezetni téged a teljes igazságra!

Testvéri szeretettel: Péter

2010. júl. 13. 03:06
 46/78 A kérdező kommentje:

"Hát persze, hogy nem derül ki, mert nem ez a lényeg!"

Az a lényeg hogy tudjam mit fogadok el, mielőtt elfogadom.

De minek titkolózni? Szégyenlik a hitüket?

Megírnád, hogy milyen felekezet.

2010. júl. 13. 08:21
 47/78 anonim ***** válasza:
56%

Szia!

Sok közösségben megfordultam már, és hidd el tudom, hogy nem a felekezet számít. Egyébként a honlapot én szerkesztem, tehát enyém a felelősség arra nézve, hogy mit osztok meg a gyülekezetről.

Természetesen nincs semmi szégyelnivalónk a hitünkön, ha megnézed a hitvallásunkat is kitettem a Magunkról menüpontba. Egyébként adventista vagyok.

Üdv. Péter

2010. júl. 13. 08:48
 48/78 A kérdező kommentje:

wiki

William Miller 1831-ben elkezdte hirdetni Krisztus közeli visszajövetelét a dánieli 2300 éves próféciára alapozva. Tizenöt érvből álló tanrendszerrel támasztotta alá, hogy Krisztus 1843-ban jön el, a világ végével együtt. Az advent vagy „millerita” mozgalomhoz hívek százezrei csatlakoztak szerte az Amerikai Egyesült Államokban. 1843-ban Miller jövendölése nem teljesült. Az első csalódást követően Samuel S. Snow 1844. október 22-re tűzött ki új dátumot. Miller csak vonakodva csatlakozott ennek hirdetéséhez, majd 1844-ben, a második vagy nagy csalódást követően visszavonult. Az advent mozgalom ezt követően nem szűnt meg teljesen, de több csoportosulásra szakadt aszerint, miképpen magyarázták racionálisan és teológiailag Krisztus eljövetelének elmaradását, a nagy csalódást.

Ez hiteles infó?

2010. júl. 13. 12:45
 49/78 anonim ***** válasza:

hű engem kiráz a hideg az ilyen reklámozzuk a vallásunkat dolgoktól. egyből úgy érzem magam mint egy mosópor reklámban.

szerintem ha hinni akarsz valamiben olvass sokat, járj utána. egyszerre nem tudsz több véleményt feldolgozni, és mint látod már itt is megy egymás lefitymálása. Nézd csak meg a lepontozásokat. mindenki csak a kérdésedre válaszolt, írt a saját vallásáról, de aki nem abban hisz az lepontozta őt.

mint már írtam az elején: mindnekinek a saját hite az igaz, szóval ne öljétek egymást.

2010. júl. 13. 13:59
 50/78 anonim ***** válasza:
10%

A deviancia és a szektaalapitás között van összefüggés?

Pl az adventizmus alapitója ütödött volt(9 éves korában fejsérülést szenvedett),többek között felelevenitette az ószövetségi étkezési tilalmakat, amelyeket az Újdszövetség eltörölt.(Amit Isten tisztává tett azt te ne tartsd tisztátalannak),az Örtorony társulat alapitója házasságtörő pedofil volt aki a 13 éves cselédlánnyal paráználkodott, szintén a"vértilalomról szóló ószövetségi tilalmat elevenitette fel

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2010. júl. 13. 14:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!