Téríts meg! Képes vagy rá?
Nyitottan állok a hithez.
Bármit elfogadok, ha igaznak tartom, de ehhez meg kell győződnöm 100%- ig, hogy igaz amit hallok. Minden kétségemre választ szeretnék kapni, mielőtt igaznak tartanám.
Téríts meg és válaszolj, hogy a kétség megszűnjön!
18:50
Egyedül ez nem lehetséges. Akkor abban fogok hinni ami nekem kedves, és nem abban ami igaz.
19:15
Felekezet?
A tudás megöli a hitet, ha valamiben biztos vagy, abban nem hiszel, hanem tudod.
Ezért nem vagyok vallásos.
Kedves Kérdező!
1.Nem csak akarták hanem meg is ölték,és azért várják a Messiást még ma is mert akkor nem ismerték fel,az Antikrisztusban ismerik fel de tévesen és ennek meg is lesz a következménye mikor rájönnek nem az Antikrisztus az ellene állnak majd és ez zsidóüldözést vált majd ki.
2.Nem hívőnek az számít aki megtért befogadta Jézust a szívébe,akár zsidó akár nem és azok mennek a mennybe akik Jézuséi(lesznek olyan zsidók akik nem mennek be)
János evangéliuma 3,3-7:
Jézus beszélgetése Nikodémusszal
3.Felelte Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.
4.Monda néki Nikodémusz: Mi módon születhetik az ember, ha vén? Vajon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?
5.Felelte Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.
6.A mi testtől született, test az; és a mi Lélektől született, lélek az.
7.Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.
Shalom
"A tudás megöli a hitet, ha valamiben biztos vagy, abban nem hiszel, hanem tudod.
Ezért nem vagyok vallásos."
Nem mondod komolyan, hogy te mindenek tudója vagy? Ha te nem "hiszel", akkor "tudsz" - ezek szerint mindent! Vagy mégse tudsz mindent? Akkor talán van, amit csak hiszel?
Mindenről, amit a suliban tanítottak neked meg vagy győződve személyesen?
Mindent, amit ott gyakran tényként meséltek neked, maradéktalanul és minden mértékadó kritikát lesöpörve, le tudsz vezetni, ki tudsz számolni?
Na végre, megvan akit kerestünk!
Tegnap 18.24 vagyok. Visszakérdeztél: felekezet? Nos, pont azt írtam le, hogy bár keresztény vagyok, nem járok már gyülekezetbe. Próbáltam a katolikus, hit gyülekezete, és Angliában az anglikán felekezetet. (utóbbiban éreztem magam a legjobban, de már ne élek ott.) Viszont a katolikusban nem épült se a hitem,se a biblia ismeretem, a hit gyülekezete nagyon jó volt bibliaismeret és hit dolgában, de ott néhány embernek a viselkedése és szűklátókörűsége megijesztett.
Azért ajánlottam neked Hamvas Béla műveit, főleg a Sciencia Sacrát, mert ő nem keresztény, hanem a megvilágosult ember szemszögéből elemez szent könyveket(Biblia, Véda, Konfucius, Ji King, Kabbala stb) amelyeknek egy részét ő maga is fordította és látta el magyarázó részletekkel, tekintve, hogy több mai és ókori nyelven is tudott.
Meggyőzni nem akarlak semmiről, de szerintem jobb az eredeti szent szövegek ismerőjétől néhány elemzés és magyarázat mint bármilyen felekezeti magyarázat. Én nem értek egyet mindenben Hamvas Bélával, de még mindig ő ragadja meg legjobban a lényeget.
Még mindig kérdezem: Tényleg keresed az Igazságot? Meddig mész el, hogy megismerd? Hajlandó vagy utána járni?
12:12
Az a baj Freya, hogy nagyon be van már szennyezve az egyházak hírneve, főleg a keresztényé. Nem lehet, hogy olyan alapot kellene neki adni(persze csak ha tényleg érdekli), ami a szentiratoktól független úgymond?! Tehát nem elemzések, hanem egy másik megvilágítás. Akaratlanul is benne van az emberben az elítélés, azok miatt amiket látott/hallott a vallásokról. Hiába intelligens felettébb Hamvas Béla, és hiába látja megvilágosultként az iratokat, ha a kérdezőben benne van a viszolygás/naiv ellenállás, ezt sem fogja befogadni. :)
üdv
25/F(Önvalós fiatalember)
LastOne.Left
bocsi csak egy mondatot javítanék...
Tehát nem elemzések, hanem egy másik megvilágítás az élet/világ mibenlétéről és Istenről. :)
üdv
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!