Ha Isten szemében bún az abortusz, miért hagyja hogy nőket erőszakoljanak meg?
Egy újabb válaszolgatós komment:
25: Tudom hogy egy angyal volt, de ugyanúgy Isten felelőssége. Egyszerűen másra BIZTA a piszkos munkát. Ez nem mentség. Mindenesetre, köszönöm hogy leírtad mert félre érthető voltam.
De a gyerekek miért is istentelenek akiket lekell mészárolni?
26: A magzat valóban nem tehet róla, de nem értek veled egyet az életet illetően. Állatokat is ölünk, van, aki pusztán szórakozásból. Az is egy ÉLET. Ja, hogy egy magzat többet ér az állatnál? Szerintem nem.
A továbbiakkal viszont egyet értek, leszámítva, hogyha leüli a börtönt, csak még durvább és erőszakosabb lenne, kitudja miket művelne lányokkal bosszúból.
27: Teljesen egyet értek veled. Elolvastam a cikket amit linkeltél, és undorítónak tartom. Még is mit akarnak ezzel elérni? Keresztény kismamáknak nem tetszik a látvány, ezért még jobban megnehizitik az abortuszra várok dolgát, mintha nem szenvednének így is eleget. Nem írok többet, mert nem tudnám vissza fogni az irántuk érzett gyűlöletemet.
28: Az büntetés, ne keverjük a kettőt.
29: Hát igen
30: Teljesen egyet értek veled, ezért nincs is hozzáfűzni valóm. Mikor először futottam át a kommenteket, 17% volt a válaszod értékelése, és ez nem téged minősít, hanem azokat, akikben nincs egy csöppnyi együtt érzés sem.
31: Else hiszem hogy megvédem a Bibliát, de biztos ismerős, hogy "az vesse rá az első követ, aki bűntelen"
De egyébként úgy tudom, Isten többször is gyilkolásra szólított fel embereket, valamint Ő is kivette a részét benne.
32: "Aki abortuszra vetemedik, arra nincs szebb szó, csak az, hogy egy gyílkos. "
Igen, és az a 10 éves India kislány a legnagyobb mészáros minddközül, mert az életre szóló trauma mellé nem nyomorította meg magát! Micsoda kegyetlenség, hogy nem akart 10 évesen szülni, miután Isten volt olyan jó fej, hogy "megajándékozta" egy élettel.
"Mi a gyerek születése előtt eldöntjük, hogy a gyerek hülye lenne." Ki? Ki mondta ezt?
"A "nem" kívánt gyermeket nem lenne jobb inkább nevelő otthonba vagy árvaházba rakni?" Dehogynem, csak előtte...ömh...MEG KELLENE SZÜLNI és itt ez a bökkenő. Meg az a 9 hónap terhesen. Vagy szerinted élvezetből mennek abortuszra, ahol iszonyatos fájdalomban részesítik őket?
Inkább neked kellene elgondolkoznod, és levenned a rózsaszín szemüveget, de sürgősen.
33: Remélem ez csak valami rossz vicc, mert ha nem, beteg állat vagy...
34: Ne állisd be gonosznak, csak mert nem értesz vele egyett. Jogod van a saját véleményhez, de ne mocskoljunk már be másokat.
35: Még egy nagyon csúnya lepontozás, bezzeg a rágalmazó kapja a zöldet...
36: "Vagy 10-12 hónap múlva az anyja karjaiban?"
De oda elkellene jutnia, ami az a fajta szörnyű, lelki megpróbáltatás, amit nem kívánok az ellenségeimnek sem. Nem beszélve a többiről, de látom, nehezetekre esik felfogni.
" Ám, ha ezt mind nem is tudná elmodani magáról, akkor azt viszont elfogja tudni mondani, hogy: "Anya, Emberi lény vagyok a gyereked vagyok, és szeretlek, ne őlj meg." az "Sejtcsomó" csupán ennyit tudna el mondani erről. :)"
Nem, nem tudna elmondani, mert nincs öntudata. Megint csak az undorító szóval tudnám ezt jellemezni. Ez keresztény propaganda, semmi több. Normális embernek eszébe sem jutna ezzel meggyőznie valakit.
(mindjárt folytatom)
37:
"Ha az a gyerek aki az anyja hasában még csupán csak egy "sejtcsomó" is, emberi lénnyé válik és már a gyereked. "
Értsétek már meg, hogy mennyire is nehéz lenne végig csinálni a terhességet is a szülést, mindd lelkileg, mindd testileg. Tényleg annyira nehéz ezt felfogni? Megerőszakolásról beszélünk, ami egy komoly lelki trauma. Van pofátok szörnyetegnek beállítani azokat, akik ezek után, nem akarnak még többet szenvedni és tönkre tenni az életüket.
"Az ilyen nőknek ez a legnagyobb baj, hogy nem akarják tudni, hogy az ott egy ember, nem akarják látni, hallani, a kis szívverését, mert így nekik könnyebb. "
Mert egy megerőszakolás után igazi örömhir egy terhesség, ugye? Egyébként nem tudom, tudod e mi az az abortusz, de az sem kellemesebb mint egy szülés. Ez egy borzasztóan nehéz döntés, de te ugy állítod be, mintha abortusszal gyorsan le lenne tudva a dolog, mert a nő lusta volt végigcsinálni.
" Kifizetik az orvost (nevezzük bérgyílkosnak, mert az), az orvos szépek kikaparja a szerencsétlen még nem kifejlődött, de MÁR EMBERI gyermeket. :)"
Ez már tényleg nevetséges ne is haragudj.
38: A te magzat idézeted ténylegesen elgondolkoztató, de ahhoz hogy valaki ilyet kitaláljon, egy kevés eszecske is kell. A továbbiakkal is egyet értek.
39: Nagyon sajnálom őt. Én is ismerek olyan lányt, akit 13 évesen megerőszakolt egy férfi. Mikor ezt elmondta nekem, elsírtam magamat. Szegénykém...
40: Most komolyan?
41: Megint...miért azzal jöttök, hogy mi lehetne belőle? Van, aki nem képes végig csinálni a terhességet, és az az igazi szörnyeteg, aki emiatt elítéli őket.
"És jelenleg normális házasságból született gyermek is mehet tönkre, csak mert megváltozott időközben a szüleik kapcsolata. "
Kit érdekel? Nem azért vetetik el, mert azt gondolják, nem lesz belőle orvos vagy mérnők például.
"Emberéletről beszélünk, amilyenek ti is voltatok hajdanán. " Mi most vagyunk emberek, nem hajdanán. Ők pedig még nem emberek.
"De ha igaz az, amit ír a Biblia, akkor ezeknek a gyerekeknek sokkal jobb sora van már most, mint nektek valaha lesz."
Akkor jól jártak az abortusszal, nem? És mi az, hogy "már most". Miért, később jobb is lesz nekik? Szintet lépnek a mennyben?
42: "Ezért szerintem az abortuszt be kellene tiltani, mert ez az ország érdeke."
Ha betiltanák az abortuszt, a nők sufni helyekre mennének elvégeztetni, kitudja milyen körülmények között, hány fertőzést elkapva, illetve a hagyományos gyógyszer, lépcső, alchovol. Senkit sem szabad szülésre kényszeríteni. Ország érdeke, mi? Az lenne az ország érdeke, ha normális lenne a közbiztonság például, nem az, hogy nőket tegyenek tönkre.
43: " Ha abortuszra megy az anya, az erőszak nem válik meg nem történté, csak a traumát egy halállal tetézi- ettől senkinek sem lesz jobb."
De, neki jobb lesz annyival, hogy nem teszi tönkre mégjobban az életét. És Isten miért tetézi azzal, hogy életet teremt?
"A baba is áldozat, aki az anyával együtt vigasztalásra és védelemre szorul." Nem babákról beszélünk, pláne nem gyerekről, hanem magzatról.
44: Megint csak: Miért teremt Isten életet, tetézve ezzel a dolog? Bármi jó dolog történik, egyből "istennek hála". Bármi rossz, Isten mossa kezeit. Ha jó dolgot tudd tenni, akkor megis akadályozhatná a rosszat.
Mondjuk van egy mutét. Istennek olyan kedve van, hogy besegít. Mindenki imádja Istent, mert biztos ő mentette meg az ember éltetét, nem az orvosok.
Isten úgy dönt, most nem segít, pedig tehetné. De nem, Istennek semmi köze ahhoz hogy az illető meghalt.
45: Ne forgasd ki a szavait, gusztustalan szokás.
" Egyébként nem képes, ha magára hagysz egy csecsemőt, akkor nem marad életben. " Tudod, mi az, hogy gazdatest? úgy értette, a baba életben marad, annak ellenére, nincs az anyja hasában.
"Hozzászólásodban azt írod 12. hét. Mi történik a 12. héten amiért attól fogva már emberi élet, előtte meg csak "sejtcsomó"? Ha 12. héten már élet, akkor 11. héten még nem? Mi van, ha már 11. héten is élet? Vagy akár már a 10. héten?" Mi van, ha már spermaként is élet? Talán őket is védened kéne.
46: A legmeglepőbb azt, hogy ezt tanítják is, mintha normális lenne. Mármint, én inkább elsikálnám az ügyet, hogy Isten megint a csecsemőt ölte meg a felnőttek hibája miatt.
47: Megint...Ahhoz hogy ez megtörténjen, végig kellene járni azt a borzasztó, nehéz és fájdalmas utat, ami miatt abortuszra vállalkoznak.
48: "Miért Isten tehet arról, hogy valaki önhatalmúan használ egy nőt, és úgy ,mellesleg megfogan egy élet, ha úgy tetszik a rosszból kisülhet egy jó dolog."
Nem Isten adja az életet? Szóval miatta lesz terhes a nő, ami nem jó dolog, sokkal inkább büntetés. Ha elveteti, büntetést kap, ha nem, akkor az a büntetés, hogy végig kellett csinálnia a dolgot.
"Nem determinálja a származás azt, hogy olyan lesz, mint az apja, nem feltétlen lesz bűnöző, és nem feltétlen fog ő is erőszaktevő lenni." Senki sem állította ezt
"Hogy Isten miért "enged" meg háborúkat, vérengzést vagy magát az abortuszt is? Szabad akaratot adott az embernek, néha van, hogy közbelép, nem is vesszük észre, csak "hú de szerencsém volt, uh micsoda mázli"."
Szóval a kis dolgokban segit, de abban nem, hogy ne erőszakolják meg a nőket.
49: "Az a baj, hogy a megerőszakolásra Istennek semmi hatása sincs, ekkor az Ő szíve is vérzik."
Téritse el mondjuk a nőt arról az útvonalról, ahol baj lesz? Ne mondd már, hogy Isten a Bibliában halál angyalt küld például, de egy erőszak tevőt nem tudd elintézni.
" Isten szemében az abortusz bűn, de az erőszak is."
akkor ne hagyja és ne is teremtsen életet talán
"(Szóval az erőszakoló, ha ráébred borzalmas tettére, és a lelkiismerete kínozni fogja, akkor Isten őt is magához fogja ölelni, és megbocsájt.) " Gratulálok. De aki egész életében jó volt, az pokolra jutt, mert nem hitt benne
50: Annyit mondok, nekik is kijárna egy se-ggbe rúgás, miután annyi embernek okoznak lelkiismeret furdalást és fájdalmat. Elég azokra a melegekre gondolni, akik minden erejukkel próbálnak változni, de természetesen nem megy nekik, ezért abban a tudatban élnek, hogy pokolra juttnak. Tényleg van ilyen sajnos, nem is egy.
"Ha valakit megerőszakoltak, akkor miért hagyja magára a társadalom a problémáival?
Egyébként, ha a gyereket nem akarja megtartani, akkor szülés után örökbe adja, és akkor visszamehet az iskolába vagy munkába - esetleg egy éves kihagyással."
Tehát ha engem megerőszakoltak, akkor KÖTELES vagyok tönkretenni az egészségem, eltűrni hogy egy szörnyeteg gyereke nő bennem mint egy rákos daganat, köteles vagyok megszülni miközben kiesem a munkából, köteles vagyok hónapokig a tudattal élni a hogy mit tettek velem a gyógyulás esélye nélkül, és miután örökbe adtam a gyereket, köteles vagyok eltűrni a környezet megvetését, mert miféle emberi mocsok vagyok hogy eldobtam szegény babucit. Hát kösz , nem. Bár szeretik semmibe venni a nők jogait egy embrió ellenében a magzatvédők, a megszületett nem kívánt gyerekeket semmivel nem támogatják. A testileg-lelkileg tönkrement nőket nem támogatják. Fene nagy erkölcsösségükben nem tudnak mást, csak más fa.szával verni a csalánt. Hát köszönöm szépen, de senki ne dumáljon bele mit teszek a saját testemmel.
"Ha jól tudom az abortuszt 12 hetes korig végzik, ha te találsz egy életképes 12 hetes magzatot, akkor jó eséllyel pályázhatsz a Nobel díjra. Viccelsz, már azért kezüket-lábukat törik az orvosok, hogy megmentsenek egy pár héttel korábban világra jött újszülöttet.
Legalább ne abszolút hülyeségekkel érveljetek.."
Az is baj kedves válaszoló, mert a magzatról (kicsit jobban utána néztem, és rosszúl emlékeztem) az 5. héttől MÁR kilehet mutatni a szívverést. Tehát, ha a 12. hónapig lehet az abortuszt végezni, még mindig gyílkosság. :) Az 5. hétnél már ver a kis szíve a magzatnak. :)
"És írogathattok ilyen pszichopata "anya ne ölj meg" idézetecskéket, de olyanokat senki sem ír, hogy "Lehetett volna egy rendes munkám, és egy szép, egészséges családba szülhettem volna egy boldog gyermeket, de az én valós, kézzel fogható életem nem számít senkinek."
Nem tudom, hogy a "NE ölj meg anya" mért lenne pszichopata, mért nem ez a pszichopata "megöljük a kis gyereket illetve a magzatot." Amit te mondtál az anyára vonatkozik, ez helyes, de ez önzőség. ÉN fontosabb vagyok, mint a MÉG megnem született, ÁM már emberi lény gyermekem. :) Ezzel ti ezt mondjátok.
"De ja, legyen igazatok, az embrió egyenlő a gyerekkel, egy tojás ugyan az, mint egy csirke, és ha beledobok egy zacskó tölgyfa magot a tűzbe, az pont ugyanolyan, mintha egy egész erdőt égettem volna le. Éljen a vallás és a józan ész!"
Az állatok, és az emberek nem ugyan azon a szinten vannak. :) Én ember vagyok, a gyerekem MÁR most ember, a tojás pedig egy madárnak a kölyke, illetve az ember eldele. Rengeteg fehérje és rengeteg a vitamin is a tojásban. Isten azt mondta, hogy minden, ami van a földön legyen eledelül az embernek. :)
"38-asnak igaza van minden megszólalásával.
Vegyünk egy elég életszerű példát, ami megtörtént.
Két utcával odébb tőlünk volt egy 13 éves lány, akinek este táncedzése volt (azért este mert előtte angolórája volt). Egyik alkalommal ahogy jön haza megerőszakolta két cigány. Megfogant a magzat.
Összefoglalva: Egy 13 éves gyerek terhes lett, pedig ő egyáltalán nem akarta. Ezekután, van még olyan idióta itt, aki azt mondja hogy ne menjen el az abortuszra? (Mellesleg természetesen Elment a történtek után) Vagy nevelje fel 13 évesen? Az anyja se akar mégegy gyereket a semmiből. Komolyan mondom ennél a kérdésnél megmutatkozott, hogy mennyire nagy szükség van a filozófia órákra."
Kedves Norbi! A kis lánnyal kapcsolatban rengeteg probléma áll fenn. Fenn áll a szülői nem oda figyelés problémája, hogy egy 13 éves gyermeknek este kellett haza menni, és nincs kikötve, hogy 8-ra otthon van. Ha mégis kivan kötve, és beesteledett már 6-kor például, akkor a szülők hol voltak? Tehát, semmi köze a magzatnak ehhez, hogy a szülők hülyék voltak. Persze a lány problémája is fenn áll, mértnem hívta fel a szüleit, hogy menjenek elérte és akkor biztonságban van a gyermek. Ehhez, szerintem nem kell egyetem. :) Fenn áll a problémája a szem- és fültanúnak is, ha láttuk az esemény vagy hallottuk, mért nem léptünk közbe vagy hívtuk a rendőrséget? Ez a fül- és szemtanúnak is a felelőssége. :) Probléma van a támadókkal is, nagyon nagy probléma... De nem csak rajtuk van a felelősség, ebben az esetben senki nem volt tiszta. Se a gyermek, mert hívta volna a szüleit, a Szülőknek is ott volt a lehetőség, hogy jobban oda figyelnek a lányukra, hiszen még 13 éves, ott volt a te felelősséged is, mert hallottad, illetve láttad az esetet, ergó közbe léphettél volna. És ott a felelősség a cigány támadókon is érthető mért. :) Beszélgethetünk még erről, de ezt sehogy sem lehet jobban és tisztábban elmagyarázni. :) Miről is beszélünk kedves Norbi, ez a te felelősséged is volt. :)
Javítanék ezt: "...Tehát, ha a 12. hónapig..."
Erre: "...Tehát, ha a 12. hétig..."
"Olvasgatva ezeket a fejtegetéseket egyet eldöntöttem:
keresztényüldöző leszek, mert akik ilyen káros agymosást terjesztenek a világban, azokat irtani kell."
Értem kedves felhasználó. :) Tehát, öljük meg azokat akik védik az embereket? Jó, leglább érthető az állaspont a társaid részéről. Mond csak, édesanyád, ha így vélekednek őt is megőlnéd? :)
Szerintem is túlzás, de nem kell komolyan venni, mert csak egy poén. De, ami még viccesebb, hogy szerinted a keresztények védik az embereket. A keresztények inkább ahhoz értenek, hogy ujjal mutogassanak. Mint azt hiszem említettem, vallásos iskolába jártam évekig, ott kezdtem el undorodni a kereszténységtől. De most komolyan, egy jó cselekedetre sem emlékszem, ellenben megy a gyűlölködés azok iránt, akik kicsit mások. Nyilván vannak, akik segítenek másoknak, de addig ne merészeljétek azt mondani, hogy Isten maga a szeretet, ahogy a kereszténység is, amíg elítélitek azokat, akik abortuszon esnek át, melegek, transzvesztiták, más vallású, ateista, stb.
Egyébként eléggé eltértünk a tárgytól, nem az a kérdés, hogy elítélendő e az abortusz.
"Szerintem is túlzás, de nem kell komolyan venni, mert csak egy poén. De, ami még viccesebb, hogy szerinted a keresztények védik az embereket. A keresztények inkább ahhoz értenek, hogy ujjal mutogassanak. Mint azt hiszem említettem, vallásos iskolába jártam évekig, ott kezdtem el undorodni a kereszténységtől. De most komolyan, egy jó cselekedetre sem emlékszem, ellenben megy a gyűlölködés azok iránt, akik kicsit mások. Nyilván vannak, akik segítenek másoknak, de addig ne merészeljétek azt mondani, hogy Isten maga a szeretet, ahogy a kereszténység is, amíg elítélitek azokat, akik abortuszon esnek át, melegek, transzvesztiták, más vallású, ateista, stb.
Egyébként eléggé eltértünk a tárgytól, nem az a kérdés, hogy elítélendő e az abortusz."
Szia kedves kérdező, valamit félre értettél szerintem. Nem mutogattunk ujjal senkire, csupán elmondjuk a véleményünket az abortuszról. Az abortusz egy gyilkosság bárhogyan is nézzük, és igen mi pontosan azt mondjuk, hogy védjük az embereket, sokatokkal ellentétben, akik akár viccből is (bár nem úgy jött le nekem, mondjuk itt neten nehéz is lenne azt feltételezni, hogy ez biztosan vicc vagy nem vicc volt, mindenesetre a kommentelő mondtaiból nekem nem éppen a vicc jött le) embereket ölnek. De mondom, inreleváns ez a része a történetnek, mert innen nehéz volna ezt megállapítani. 2. dolog: Nem minden Katolikus keresztény, ugyan úgy nem minden Keresztény Katolikus. Tehát, ha te hittan órán azt hallottad, hogy a Pap, vagy a Hittan oktatód azt hangoztatta, hogy gyűlőlettel beszélnek bárkiről, még EGYÁLTALÁN nem biztos, hogy keresztény volt az illető. Nincs kizárva, de nagy valószínüséggel nem volt az. Én sem gyűlöllek titeket, és szerintem ezt minden keresztény társam nevében mondhatom, hogy nem utálunk titeket. Elmondjuk a véleményünket, a reakciótok meg a TI reakciótok, nem a keresztényeké, szóval amiatt mi nem igen vállalhatunk felelősséget. Én nem tartom se magam se más nem keresztényt, keresztényt kevesebbnek vagy többnek magamnál, mivel mindannyian emberek vagyunk, egyenlő a felhozatal. A gyerekekről szólván, a keresztények így vélekednek, hogy ne őld meg, ti látomásból nem, tehát, most kövezz meg, de nem értem, hogy mi a baj. Békesség neked. :)
Jobb értelemzés miatt javítanám ezt a részt: "...embereket ölnek"
Erre: "...embereket ölnének meg, akár csak gondolatban is. :)"
Csak mert ez nem a nő hibája, elég ha rosszkor van rossz helyen és máris megtörténik a tragédia.
Hát amilyen ribizlisen fel tudnak öltözni néhányan..szinte kiprovokálják hogy valaki rájuk másszon. Amúgy meg az meg a nő hibája ha olyan buta hogy erőszak után nem az első dolga esemény utánit bevenni. Azért valljuk be, csak itt a gyakorin esik minden abortuszos teherbe védekezés, és esemény utáni mellett, a való világban elhanyagolható ennek a százaléka.
Úgyhogy ha nem tett meg mindent a terhesség elkerülése érdekében, igenis az ő hibája az abortusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!