Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten szemében bún az...

Ha Isten szemében bún az abortusz, miért hagyja hogy nőket erőszakoljanak meg?

Figyelt kérdés

2017. máj. 22. 13:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/163 anonim ***** válasza:
82%

"A másik felvetésre pedig: Isten adja az életet. Ha azok a gyerekek nála vannak, akkor a legjobb helyük van. Az egyiptomiaknak volt idejük és lehetőségük arra, hogy ne történjen meg, de nem éltek vele. Amúgy azt gondolom nem szoktad ilyenkor emlékezetedbe idézni, hogy az egyiptomiak hány 2 év alatti gyermeket öltek meg, ugye?"

Milyen szép,ahogy a hülyeséget megmagyarázod.

Azok a gyerekek semmiről sem tehettek,mivel semmi beleszólásuk nem volt a fáraó döntéseibe.Ennek ellenére Isten úgy látta jól,hogy nekik kell elpusztulniuk.

2017. máj. 23. 15:54
 22/163 anonim ***** válasza:
88%
Istennek a háborúkat sem lett volna szabad engednie. A legtöbb erőszak ugyanis akkor történt, amikor egy-egy had átvonult valahol. A mai magyarok zöme nem is magyar származású. Török, tatár, osztrák, orosz vér keveredik bennünk.
2017. máj. 23. 15:58
 23/163 anonim ***** válasza:
34%
Isten egész eddigi "tevékenysége" egyetlen dolgot bizonyít: hogy nem létezik....
2017. máj. 23. 16:03
 24/163 A kérdező kommentje:

Akkor most mindenkinek válaszolok:

11: Köszönöm szépen a válaszodat és egyet értek veled.

12: "Ugyanezzel az erovel azt is kerdezhetned, hogy pl ha bun a gyilkossag, miert hagyja, h emberek embereket oljenek?

Amugy a szabad akarat miatt. Nem bonyolult a valasz."

Ha valakit megölnek, az áldozat ezzel nem követ el búnt. Ebben az esetben viszont nem csak hogy megtörténik a tragédia, de utána még lehet hogy muszáj olyan döntést meghoznia, ami bűnnek számít Isten szemében. Nem az ő hibája, hogy bűnt követ el.

13: Máriára gondolsz? Ez elgondolkoztató igazából...

14: Értékelem a humorodat. :)

15: Teljesen mindegy hogy hányan vannak, most róluk van szó.

"A másik meg az,hogy egy megerőszakolás sem ok az abortuszra,az ilyen ember gondolkodjon már el azon,hogy mi lett volna,ha anno az ő anyja vélekedik így róla."

De, ok rá. Sokan nem tudják feldolgozni ezt a szörnyűséget, és akkor még szüljenek is, ami egy ujabb hatalmas lelki teher...van akinek sikerül, van aki erre nem képes, és nincs jogod elítélni őket ezért. Nem ők akarták, nem az ő hibájuk, miért kellene tönkre tenniuk az életüket, lelkileg mégjobban padlóra kerülniuk, a testüket rongálni?

16: Egyet értek veled

17: Veled is

18: Minden keresztény erről papol. Konkrétan ez nincs leírva a Bibliában.

19: Én nem tartom gyilkosságnak, de tiszteletben tartom az álláspontodat, amíg kulturáltan közlöd

20: Nem tudom hogy melyiket írtad előzőleg, de természetesen elmondhatod a véleményedet, én nem foglak lepontozni, ha (megint csak ezt tudom mondani) kulturáltan teszed. Szerintem valakit abortuszra biztatni, ugyan olyan szemétség, mint erőszakosan lebeszélni róla. Minden helyzettől függ természetesen.

21: Maximálisan egyet értek veled, erről én magam is kifejtettem a véleményemet az első oldalon

22: Igen.

23: Ha létezik, nem tartom olyan "személynek", aki megérdemelné mások imádatát, még is elvárja, hogy felkerülhess a mennybe. Persze bizonyítékot nem mutat fel.

Egyébként eszembe jutott, azt hiszem Izsák története. Azt mondta valakinek Isten, hogy ölje meg a saját fiát, hogy bizonyítsa a szeretetét felé. (Isten felé)

Végül megállította, hogy ez csak egy teszt volt, de gondoltam ide illik a történet.

Ott van Bethshabe. Megcsalta a férjét, teherbe esett Dávidtól. Azt hiszem ő volt az. Megszületett a gyerek, Isten büntetésből a csecsemőt ölte meg.

Vagy mikor Isten fogadott Sátánnal, és egy férfinek az egész családját kinyírta, hogy tesztelje, elfordul e tőle.

Utolsóra nem emlékszem tisztán, úgy emlékszem hogy ténylegesen megölte a családot is, nem csak az állatokat, de a többiben egészen biztos vagyok, a nevek kivételével. Hittan órán tanultuk mindhármat

2017. máj. 23. 16:26
 25/163 anonim ***** válasza:
67%

Kedves Kérdező!

Egy nűansznyi dolgot elkerült a figyelmed:

Az öldöklő angyal,nem Isten volt,hanem egy angyal(aki szerintem Sátán angyala,s csupán engedélyt kapot Istentől,az istentelenek gyilkolásához.)

2017. máj. 23. 20:33
 26/163 anonim ***** válasza:
76%

Irgalmatlanul nagy katyvasz van a társadalom zöme fejében az abortusszal kapcsolatban!

Elfelejtik,hogy a megfogant élet,egy ÉLET.

Szerelemből,állatias ösztönből,üzleti tevékenységből,akarva,nem akarva,de lényegében ÉLET!

Ha meggyilkoltatnak egy erőszakból megfogant magzatot,NEM az erőszaktevőt gyilkoltatják meg(azt cinkosan megfenyegetik:"Ejnye,ejnye!5 hónapig csúnyán kell rád nézni-tökös fiúcska!"),hanem a megfogantat,aki semmiért sem vétkes.

Ha valakit gyilkolni kellene,az az erőszaktevő,de én ezt sem tenném,csupán megóvnám a következő bűncselekménytől az elkövetőt,egy nemiszerv leégetéssel úgy mint egy szükségtelen kinövést szoktak.(Ha az erőszak brutalitással,esetleg társasággal történt,megfelelne egy erre átalakított gofrisütő is.)

2017. máj. 23. 21:01
 27/163 anonim ***** válasza:
67%

#20 Aha szóval akkor ott a hiba, hogy te, meg a hozzád hasonlók a meg nem született gyereket is személynek tartjátok.Miféle nonszensz már egy abortuszt egy elő gyerek megöléséhez hasonlítani?

Ennyi erővel az esemény utáni tabletta is gyilkosság, meg lemondás, meg mindenféle kutyafüle a szemetekben, vagy az ellen hőbörögni még szerintetek is őrültség lenne?

Az nem jelent semmit, hogy az abortuszt végző orvosok (értsd: olyan emberek, akik azért jobban képben vannak az ilyen élet-halál, ember-nem ember kérdésekben) letették a Hippokratészi esküt, és mégsem tartják gyilkosságnak az abortuszt?

"Nekem csomóan meg akarták mondani,hogy menjek abortuszra,ha teherbe esnék,mert kicsit gyengébb a szervezetem és mindenki nagyon okosan előre megmondja,hogy ez rám veszélyes lenne,akkor én mit mondjak,nekem nincs a szabadakaratom sértve ezzel?"

NINCS. Ha elvennék a jogodat, hogy szülj, akkor sértve lenne a szabad akaratod, így viszont csak javaslatokat tesznek neked, mert VESZÉLYBEN lehetsz. Lehetne rosszabb is, pl mondhatná az Istened azt is, hogy ha ilyen esetben nem veteted el a gyerekedet, akkor örökké a pokol tüzén fogsz égni, vagy akár a kormány is látványosan megvonhatná a támogatását a hozzád hasonlóktól. ( [link] )

2017. máj. 23. 21:25
 28/163 anonim ***** válasza:
63%

27.Hsz!

A világ több államában törvényes gyakorlat,a halálos ítélet végrehajtása,vagy a csonkításos büntetés.Ez a tény humánussá teszi azt?

Ugyanez a helyzet az abortusszal kapcsolatban:Attól,hogy néhány istentelen szemében akár egy 3 hónapos magzat is csupán "sejtcsomó",attól még élet,csupán az életre jellemző funkciókkal.

2017. máj. 23. 21:54
 29/163 anonim ***** válasza:
40%

#26 "Elfelejtik,hogy a megfogant élet,egy ÉLET."

Ugye te vegetáriánus vagy...???!

2017. máj. 23. 22:14
 30/163 anonim ***** válasza:
38%

#26, #28

Az élet definíciójába beletartozik, hogy az élőlény legyen autonóm, azaz önálló létfenntartásra képes. Egy magzat már ennek az egyszerű kritériumnak sem felel meg, ellentétben a nővel, akire szinte sosem használjátok az "áldozat" jelzőt. (És #28 - ellentétben azokkal, akiket kivégeznek vagy megcsonkítanak.)

A nőt megerőszakolják, ami egy életre megnyomoríthatja lelkileg.

A nőt egy szörnyetegnek állítja be vagy "csak" a társadalom, vagy a saját istene is, ha meg akar szabadulni a sejtcsomótól, ami egy torz emberi lény miatt került bele.

Oké, a nő elhatározza, hogy megtartja a gyereket. Mire számíthat?

Először is egyedül kell végigcsinálnia mindent. 9 hónapon keresztül reggeli rosszullétek, a teste örökre megváltozik, a terhesség második felében, meg a szülés után b....szhatja a munkáját, vagy a tanulmányait - attól függően, hogy dolgozik, vagy még tanul, és lényegesen csökken az esélye annak, hogy párt talál, aki segít neki felnevelni a gyereket. Mindezt azért, mert az ő élete nem annyira fontos, mint egy olyan valami, aminek definíció szerint gyakorlatilag nincs is élete.

És itteni gyk-s szakértők, mi van, ha egy gyerek lesz terhes? Volt már rá példa, hogy egy 10 éves indiai kislánynak vonakodtak megadni az abortusz jogát pont azon okok miatt, amiket ti is felhoztok? Így már azért csak nehezebb lenne dönteni nem?

2017. máj. 23. 22:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!