Ha Isten szemében bún az abortusz, miért hagyja hogy nőket erőszakoljanak meg?
Nem értem ezt az Abortuszos témát. Nézzük logikusan a dolgot: Tehát, egy férfi és egy nő szereti egymást, lefekszenek és Isten megajándékozza őket egy emberi lénnyel, ami kettőjükből lett. :) Aki abortuszra vetemedik, arra nincs szebb szó, csak az, hogy egy gyílkos.
Tegyük fel, hogy a nőt megerőszakolják, a nő nem akarja a gyereket, mert tegyük fel drogos az apja és mondván ne legyen olyan a gyerek mint az apja, így öljük meg ehelyett. Lehet, hogy annak a gyereknek egy szép élete lenne, felnől lesz munkája és megkeresi az apját (vagy nem keresi, ez mindegy), de a nő úgy dönt, hogy nem engedem meg, hogy felnőljön. Mi a gyerek születése előtt eldöntjük, hogy a gyerek hülye lenne. Kérdem én biztos, hogy jó ez így? Elgondolkodott ezen bárki is aki abortuszon gondolkodott? A "nem" kívánt gyermeket nem lenne jobb inkább nevelő otthonba vagy árvaházba rakni? Nincs a szüleivel, de van esélye felnőni. Nem volna ez egyszerűbb, tudtommal nem kell azért fizetni, hogy berakják valahova. Ehelyett, láthatjuk, hogy az anyuka szépen a szemetesbe dobja a gyermekét. Na most akkor mi is a baj? Gondolkozzatok kérlek, Békesség nektek.
Igaz,hogy előfordult már az életben,hogy egy szatír betört egy otthonba,ahol megerőszakolt egy 16 éves szüzet,de az esetek zöme olyan,mint,a Piroska,és a farkas története:
Mit keresett a kicsi Piroska egyedül az erdőben?
Miért hívta fel a süket,vaksi farkas figyelmét Piroska,énekléssel,és piros-fehér pettyes ruhájával?
Micsoda nagyi az,amelyik összetéveszti a unokája hangját a farkaséval?
A te definíciód szerint egy megszületett gyermeket is meg lehetne ölni büntetlenül, hiszen nem "autonóm, azaz önálló létfenntartásra képes", hogy szó szerint idézzelek. Szóval ez így elég hülye definíció.
Ha azt mondod, hogy "ej csúnya keresztény, hogy kiforgatja szavaidat", akkor vegyük egy 7 hónapos magzat példáját. Nem képes önnálló létfentartásra, viszont már küllemre is teljesen ember. Őt már a nagy abortuszéjjenzők se abortálnák, ellentétben veled...
#33 Szóval már a nemi erőszakról is a nő tehet. Oké, legalább végre tényleg kimutattátok a fogatok fehérjét.
#34 "A te definíciód szerint egy megszületett gyermeket is meg lehetne ölni büntetlenül, hiszen nem "autonóm, azaz önálló létfenntartásra képes", hogy szó szerint idézzelek."
Tud a csecsemő magától lélegezni? Tud.
Meg tudja a csecsemő magától emészteni a táplálékát? Meg tudja.
Képes a csecsemő életben maradni egy "gazdatest" nélkül? Képes.
Működnek a csecsemő szervei olyan szinten, hogy életben tartsák? Működnek.
EZT jelenti az önálló létfenntartás, nem azt, amit sokan a hiányos biosz ismereteik + a vallási belemagyarázások alapján gondolnak. Ezek közül melyiket tudja elmondani magáról egy sejtcsomó?
"Tud a csecsemő magától lélegezni? Tud.
Meg tudja a csecsemő magától emészteni a táplálékát? Meg tudja.
Képes a csecsemő életben maradni egy "gazdatest" nélkül? Képes.
Működnek a csecsemő szervei olyan szinten, hogy életben tartsák? Működnek.
EZT jelenti az önálló létfenntartás, nem azt, amit sokan a hiányos biosz ismereteik + a vallási belemagyarázások alapján gondolnak. Ezek közül melyiket tudja elmondani magáról egy sejtcsomó?"
Tudom nem nekem szól, de muszálj vagyok erre válaszolni. Melyiket nem tudja elmondani 2 hét fejlődés után a magzatban? :) Vagy 10-12 hónap múlva az anyja karjaiban? Ám, ha ezt mind nem is tudná elmodani magáról, akkor azt viszont elfogja tudni mondani, hogy: "Anya, Emberi lény vagyok a gyereked vagyok, és szeretlek, ne őlj meg." az "Sejtcsomó" csupán ennyit tudna el mondani erről. :)
" Melyiket nem tudja elmondani 2 hét fejlődés után a magzatban? :)"
2 hét fejlődés után még észre sem veszik a terhességet...
Ott a szmájli a mondatod végén, de ezen a megjegyzésen inkább sírni kéne.
Ha jól tudom az abortuszt 12 hetes korig végzik, ha te találsz egy életképes 12 hetes magzatot, akkor jó eséllyel pályázhatsz a Nobel díjra. Viccelsz, már azért kezüket-lábukat törik az orvosok, hogy megmentsenek egy pár héttel korábban világra jött újszülöttet.
Legalább ne abszolút hülyeségekkel érveljetek..
És írogathattok ilyen pszichopata "anya ne ölj meg" idézetecskéket, de olyanokat senki sem ír, hogy "Lehetett volna egy rendes munkám, és egy szép, egészséges családba szülhettem volna egy boldog gyermeket, de az én valós, kézzel fogható életem nem számít senkinek."
De ja, legyen igazatok, az embrió egyenlő a gyerekkel, egy tojás ugyan az, mint egy csirke, és ha beledobok egy zacskó tölgyfa magot a tűzbe, az pont ugyanolyan, mintha egy egész erdőt égettem volna le. Éljen a vallás és a józan ész!
38-asnak igaza van minden megszólalásával.
Vegyünk egy elég életszerű példát, ami megtörtént.
Két utcával odébb tőlünk volt egy 13 éves lány, akinek este táncedzése volt (azért este mert előtte angolórája volt). Egyik alkalommal ahogy jön haza megerőszakolta két cigány. Megfogant a magzat.
Összefoglalva: Egy 13 éves gyerek terhes lett, pedig ő egyáltalán nem akarta.
Ezekután, van még olyan idióta itt, aki azt mondja hogy ne menjen el az abortuszra? (Mellesleg természetesen Elment a történtek után) Vagy nevelje fel 13 évesen? Az anyja se akar mégegy gyereket a semmiből.
Komolyan mondom ennél a kérdésnél megmutatkozott, hogy mennyire nagy szükség van a filozófia órákra.
Norbi_0414!
Annak a gyereknek nem voltak szülei,akik hazakísérhették volna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!