Ha Isten szemében bún az abortusz, miért hagyja hogy nőket erőszakoljanak meg?
Kérdező, a kérdésed azt sugallja, hogy szerinted a nőnek van értéke a vallásban.
Nincs.
Ha megerőszakolta egy férfi, akkor így járt (másoljon be nekem valaki egy olyan részletet, ahol Isten azt mondja, hogy a nemi erőszak bűn, mert én eddig csak olyat láttam, amiben az ellenség lányainak megrontására szólította fel a férfiakat.) NINCS joga ahhoz, hogy a saját érdekeit helyezze előtérbe egy sejtcsomóéval szemben.
Talán a legmegfelelőbb megoldás a Biblia szerint a megerőszakolós esetekben az lenne, ha a férfi elvenné a nőt, és együtt felnevelnék a gyereket.
"Ha valaki egy el nem jegyzett szűz lánnyal találkozik, megragadja, és vele hál, és rajtakapják őket,
akkor az a férfi, aki vele hált, adjon a lány apjának ötven ezüstöt, a lány pedig legyen a felesége, mivel erőszakot követett el rajta; nem is szabad elbocsátania egész életében." - Köszönjük Mózes...
Persze ilyen kérdésekben (meg úgy alapjában véve) nem célszerű a vallásra támaszkodni, hanem inkább a józan észre, és hozzáértő orvosok véleményére.
Ugyanezzel az erovel azt is kerdezhetned, hogy pl ha bun a gyilkossag, miert hagyja, h emberek embereket oljenek?
Amugy a szabad akarat miatt. Nem bonyolult a valasz.
#6 "A másik felvetésre pedig: Isten adja az életet. Ha azok a gyerekek nála vannak, akkor a legjobb helyük van."
Az abortusz pedig ez esetben: "VISSZA A FELADÓNAK!"
"Az abortusz jórészt nem abból van,hogy megerőszakolnak egy nőt,hanem abból,hogy felelőtlenül befekszik mindenki alá,aztán lusta felnevelni a gyereket "
Téves, rengeteg nőnek nem kalandokból, hanem a párjától van nem kívánt gyereke, de vagy nem állnak készen a gyerekvállalásra, vagy nincsenek olyan anyagi helyzetben, hogy rendes életet biztosítsanak a gyereknek. Azt ne mondd, hogy nem látod magad körül, hogy mennyi olyan ember van, akiknek a szüleinek várnia kellett volna egy jobb élethelyzetre a gyerekvállaláshoz, mert akkor jobb lett volna a "végeredmény". (Értsd: felkészültek volna a felelősségre szóval nem lettek volna olyan sz@r szülők és/vagy elég pénzt gyűjtöttek volna össze egy normális élet megteremtéséhez)
"mondom ezt nőként,mielőtt valaki rámtámadna,hogy mekkora hímsoviniszta vagyok"
Ki mondta, hogy nem lehetsz soviniszta nőként?
"másik meg az,hogy egy megerőszakolás sem ok az abortuszra,az ilyen ember gondolkodjon már el azon,hogy mi lett volna,ha anno az ő anyja vélekedik így róla."
Bár nem nemi erőszakból születtem, de milliószor jobban szeretem anyámat annál, mint hogy emlékeztessem élete egyik legszörnyűbb eseményére. Undorodnék is magamtól, ha tudnám, hogy egy erőszaktevő fél állat génjeit hordozom magamban. Meg aztán ha alapból nem is léteztem volna, akkor nem hiányozhatna az élet, nem?
"Az abortusz jórészt nem abból van,hogy megerőszakolnak egy nőt,hanem abból,hogy felelőtlenül befekszik mindenki alá"
Nem. Az abortusz abból van, hogy nem védekeztek vagy beleestek az adott módszer hibaszázalékába, gyereket meg nem akartak. PONT.
Ha olyannal dughatnék csak, akitől megszülnék egy gyereket, akkor még így 50 felé is csak szűzen maszturbálgatnék, mert egyáltalán nem akarok szülni.
Sajnálom,ha valaki ezen megsértődött,vagy érintett valamilyen módon,de nekem is van egy álláspontom,ahogy nektek is,ez van. Van 2 féltestvérem,az apjuknak finoman szólva voltak ügyei és a 2 tesóm egész életében mosakodhatott,mert rendszerint ők voltak mindenhonnan kinézve az apjuk viselkedéséért,ők kapták az ívet érte. Ezt a példát azért mondom,ha valakinek esetleg nehéz ezt egy magzatnál elképzelni,akkor képzelje ugyanezt egy megszületett embernél,hogy emiatt őt nézik ki,őt dobják a kukába csecsemőként,ő róla mond le az anyja. Nem arról van szó,hogy ha nem születtél volna meg,akkor nem is hiányolnád az életet,ez egyértelmű,én kicsit mélyebb dologra gondoltam itt,de akkor könnyítésnek képzeld el ezt is egy megszületett gyereknél,milyen érzés az neki,hogy lemond róla a szülő egy olyan dologért,amiről nem tehet. Itt nem az élet hiányolásáról van szó,hanem a szülő hozzáállásáról,a lemondásról,amit megszületett gyereknél érdekes,hogy elítélnek és a lemondás megtörténik,hiába nem született meg a gyerek és nincs tudomása róla,attól az még egy megtörtént dolog. Ti itt és sokan mások a szabadakarat sértését látjátok abban,ha valaki felszólal az abortusz ellen,de nem csak nálatok szólnak ám ebbe bele,nehogy azt higgyétek. Nekem csomóan meg akarták mondani,hogy menjek abortuszra,ha teherbe esnék,mert kicsit gyengébb a szervezetem és mindenki nagyon okosan előre megmondja,hogy ez rám veszélyes lenne,akkor én mit mondjak,nekem nincs a szabadakaratom sértve ezzel? Ugyanúgy beleszólnak az én dolgomba is,mint a tiétekbe. És ha én vállalnám a halált is,hogy a gyerekem megszülethessen,akkor mi van? Mindenkinek megvan a maga álláspontja,én is elmondhatom az enyémet,ha ti is.
Mégegyszer mondom,nem akarok senkit megbántani,mert látom,hogy egy kicsit sikerült félreérteni az előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!