Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten szemében bún az...

Ha Isten szemében bún az abortusz, miért hagyja hogy nőket erőszakoljanak meg?

Figyelt kérdés

2017. máj. 22. 13:45
 151/163 A kérdező kommentje:
De akkor azt állítod, csak az ateistákat, illetve más vallás követőit erőszakolják meg? Javíts ki ha tévedek
2017. máj. 27. 11:53
 152/163 anonim ***** válasza:
0%

"Mit nem értek meg? Azt hogy Jézus is Isten ugyan az a személy, de még sem magához beszél ha Istenhez szól? Inkább te nem érted. Vagy arról beszélsz, hogyha nem vagyok keresztény, akkor csak fogjam be?"

Nem mondtam olyat, hogy fogd be. :D Te valamit félre olvasgatsz, jó sokszor. Azt írtam, hogy nem értheted meg, mert nincs benned a Szent Szellem aki tanít. :)

"Huuu, Szent Szellemek vannak az emberekbe. Talán írnom kéne erről valami fantasy-t. Pont hogy értelmesebb vagyok, mivel nem hiszek már ilyen hülyeségekben, csak hogy megnyugtassam magamat a halál utáni életről."

Helyette hiszel abban, amiről valóban csak egy fantasy könyv ad leírást és az is szinte havonta változik. :) Ha azzal nyugtatnám magam, hogy a mennybe kerülök, akkor jogosan tenném a Biblia alapjait szemügyre véve, mivel Krisztus megmentett és örökéletem van a mennyben. :)

"Ez csak kifogás, hogy a csúnya ateisták ellen legyen valami kifogás. Úgy tunik, már akkor is voltak, pedig elméletileg Isten akkoriban nem volt ennyire szégyenlős."

Szerintem, az egy kifogás, ha azt mondom, hogy az ember állat, és jogosan ölhetem meg csak azért, mert gyengébb nálam. Ez viszont tényleg kifogás. :)

"Eleget olvastam már a bibliából, hidd el."

Látszólag olvastad, de semmit nem értesz belőle, amit a vers egészen jól alá is támaszt. :)

2017. máj. 27. 12:56
 153/163 anonim ***** válasza:
90%

"Szerintem, az egy kifogás, ha azt mondom, hogy az ember állat, és jogosan ölhetem meg csak azért, mert gyengébb nálam. Ez viszont tényleg kifogás. :)"

Az, hogy az ember állat, egy TÉNY, nem kifogás. Attól még, mert minden ember állat, nem ölöm meg az embereket. Pont hogy az nem kifogás, hogy az ember magasabbrendű az állatnál és ezért jogosan ölhetjük le. Ha egy embrió megölése gyilkosság, akkor a marháé is mindenképpen az.

2017. máj. 27. 13:01
 154/163 anonim ***** válasza:
0%

"Az, hogy az ember állat, egy TÉNY, nem kifogás. Attól még, mert minden ember állat, nem ölöm meg az embereket. Pont hogy az nem kifogás, hogy az ember magasabbrendű az állatnál és ezért jogosan ölhetjük le. Ha egy embrió megölése gyilkosság, akkor a marháé is mindenképpen az."

Nem látod át még mindig a dolgot látom. Az ember nem állat, semmilyen szempontból sem. Érdekes a kifogásaitok, de így könnyebben túl léptek a gyilkosságokon, ezt is megértem. :) Isten az emberért meghalt az állatért nem. Az embert szereti és úgy szereti, mint a gyerekeit az állatokat viszont nem szereti úgy. Isten veled akar lenni az életed RÉSZÉVÉ szeretne válni, azt akarja, hogy ezt engedd. Az álatnak az élete nem olyan fontos mint az emberé. :) Semmiféle tény nincs ebben, nekem nincs farkam én kis dedként úszok, bundám sincsen ami nyáron hűsítene vagy télen felmelegítene. Elég ostoba a fejlődésem, ha nincs bundám, ugyanis az jobb bármely ruhánál. :) Biztos, hogy egy alátámaszthatatlan ELMÉLET-re fektessünk tényeket, mikor maga amiben hisztek csupán elmélet? :)

2017. máj. 27. 13:11
 155/163 A kérdező kommentje:

"Helyette hiszel abban, amiről valóban csak egy fantasy könyv ad leírást és az is szinte havonta változik. :)"

Ennyire te sem lehetsz h.ülye, már ne is haragudj...

ezt írtam: "Azért kérdeztem, mert érdekel mások véleménye ez ügyben. Mintha megkérdezném, hogy miért egy szarva van az unikornisnak. Megkérdezhetem, mert érdekel, miért igy ábrázolják őket, de ebből a kérdésből senki se venné le, hogy hiszek bennük"

Újra: "de ebből a kérdésből senki se venné le, hogy hiszek bennük"

Úgy látszik, valaki még is ezt hiszi. Vagy miről beszélsz, miben hiszek?

155:

"Az ember nem állat, semmilyen szempontból sem."

Csak genetikailag.

"Érdekes a kifogásaitok, de így könnyebben túl léptek a gyilkosságokon, ezt is megértem. :) "

Ez nem kifogás, hanem tény. De ha már itt tartunk, ti azt használjátok kifogásnak az állat ölésre, hogy Isten azért teremtette őket hogy mi megzabáljuk őket.

"Isten az emberért meghalt az állatért nem."

Mert az állatok úgymond alapból ártatlanok.

" Az embert szereti és úgy szereti, mint a gyerekeit az állatokat viszont nem szereti úgy."

Hallottam egy férfiról, aki kislányokat erőszakolt, majd megölte őket. De őt is nagyon szereti Isten természetesen, ha pedig még meg is bánta, akkor a mennyben élhet örök boldogságban az áldozatai között.

"Isten veled akar lenni az életed RÉSZÉVÉ szeretne válni, azt akarja, hogy ezt engedd."

Akkor talán adhatna valami égi jelet? Nem is kell feltétlenül csak nekem. Hol vannak az angyalok, akik a Bibliában oly' gyakran feltűntek, a legkisebb problémánál is?

"Az álatnak az élete nem olyan fontos mint az emberé. :)"

Igen, ha választanom kéne, az erőszaktevő pedofilt húznám fel a szakadék széléről, nem egy kutyát mondjuk. Pff, hülye kutyák, mit tudnak a feltétlen szeretet mellett felmutatni?

Legalább ne rakj mögé smileyt, mert egészen gusztustalan az összhatás.

"Semmiféle tény nincs ebben, nekem nincs farkam én kis dedként úszok, bundám sincsen ami nyáron hűsítene vagy télen felmelegítene."

Ezt hívják evolúciónak édesem. Egyébként megsúgom, de csak is neked: van a gerincnek egy olyan része, amit farokcsontnak hívnak. Ez a bizonyítéka annak, hogy régebben az embereknek is volt farka. Bizonyos embereknek farokkal születnek. Ha megtapogatod azt a részt, te is érzed.

"Elég ostoba a fejlődésem, ha nincs bundám, ugyanis az jobb bármely ruhánál. :)"

Inkább az agyi fejlődéseddel van gond.

"Biztos, hogy egy alátámaszthatatlan ELMÉLET-re fektessünk tényeket, mikor maga amiben hisztek csupán elmélet? :)"

Ez nem elmélet, azonban a te Istenedre nincs egyéb bizonyíték a Biblián kívül.

De semmi baj, nekem sem voltak hajlandóak vallásos suliban földtörténelmet vagy evolúciót tanítani, de nem kell butának maradnod.

2017. máj. 27. 13:37
 156/163 anonim ***** válasza:
100%

"Az ember nem állat, semmilyen szempontból sem."

Pedig de, az.

"Érdekes a kifogásaitok, de így könnyebben túl léptek a gyilkosságokon, ezt is megértem. :)"

Dehát pont azt mondtam, hogy nem. Attól még, mert az ember állat, NEM jelenti azt, hogy a gyilkosságot helyeslem.

"Isten az emberért meghalt az állatért nem."

Milyen kedves ez az Isten :)

"Az embert szereti és úgy szereti, mint a gyerekeit az állatokat viszont nem szereti úgy."

És miért? Miért is nem szereti az állatokat, akik ugyanolyan érző lények?

"Isten veled akar lenni az életed RÉSZÉVÉ szeretne válni, azt akarja, hogy ezt engedd. Az álatnak az élete nem olyan fontos mint az emberé. :)"

Baromira jóságos ez az Isten, mondhatom.

"Semmiféle tény nincs ebben, nekem nincs farkam én kis dedként úszok, bundám sincsen ami nyáron hűsítene vagy télen felmelegítene. Elég ostoba a fejlődésem, ha nincs bundám, ugyanis az jobb bármely ruhánál. :"

Van farokcsontod. És egyes embereknek farkuk is van, csak leoperálják. Úgyhogy ez nem cáfolja az evolúciót.

"Biztos, hogy egy alátámaszthatatlan ELMÉLET-re fektessünk tényeket, mikor maga amiben hisztek csupán elmélet? :)"

A tudományban az "elmélet" szó másra utal, mint amire a hétköznapokban gondolunk. Tudományos értelemben ugyanis az elmélet NEM PUSZTA HIPOTÉZIS, hanem igazolt, méghozzá erősen igazolt hipotézis.

2017. máj. 27. 14:03
 157/163 anonim ***** válasza:
31%

Minek írtok "Kérdezőnek"?

Nem látjátok, hogy szereplési kényszere van, meg hogy elment az esze...?

2017. máj. 27. 20:16
 158/163 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van, hiszek az evolúcióba, innen látszódik hogy elmebeteg vagyok. Bezzeg ha Istenben hinnék, meg az angyalokban...Ha szereplési kényszerem lenne, nem ezt írnám, és nem is ebben a témakörben, hanem politikaiban.
2017. máj. 27. 20:50
 159/163 Josephine Harkay ***** válasza:
A hívő ember egyik legnehezebb problémája: miért engedi Isten hogy jó emberek szenvedjenek, különösen mások gonoszsága miatt? Nyilvánvaló, ha Isten az embernek szabad akaratot adott, akkor nem léphet mindig közbe ha egy ember vétkezni akar. Húzhatunk párhuzamot pl. a gyilkossággal, az pedig egy még sokkal nagyobb bűn. Keresztény szemszögből nézve az abortusz azért nincs megengedve még megerőszakolás esetében sem, mert egy ártatlan gyermeket ölnénk meg. Rendületlenül hinni kell abban hogy egyszer mindenki megkapja a maga jutalmát vagy büntetését, ha nem itt a földön, akkor a másvilágon.
2017. máj. 28. 07:43
 160/163 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem, ez a cirkuszba való..

160 komment-ből nem tudtál a kérdésedre választ kapni.

298-ból sem fogsz..

Nem hiszel Istenben. Rendben van. Mégis, szinte minden kérdésed és válaszod e körül forog, sőt támadásba mégy át..

Ide írod be a kérdésedet..vajon miért?

Vagy keresel egy másik olyat, aki régen "agymosott volt", de ő is "megvilágosodott"?

Ha "megvilágosodtál" az 'erőszak' mibenléte nem képezte a megvilágosodás tárgyát?

Sajnállak egy kicsit, de talán segítséget kellene kérned a környezetedből, akiben te is megbízol és tudod, hogy a javadat akarja..

Emberi tisztelettel.

2017. máj. 28. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!