Ha Isten szemében bún az abortusz, miért hagyja hogy nőket erőszakoljanak meg?
Egy darabig ki volt mosva az agyam, bár akkor sem hittem el szóról szóra mindent. Az Isteneket azért találták ki, hogy ne legyen annyira rémisztő az, amit nem tudtak megválaszolni. A görög istenekben nem hiszem hogy hinne még bárki is, ellenben a keresztény istennel, aminek az az egyszerű oka, hogy a halál utána lét még mindig egy megválaszolatlan kérdés, és az emberek félnek. Ha megtudjuk, mi vár ránk, akkor ez is szépen lassan elkopik.
Én azért fordultam el a vallástól, mert őszintén szólva megijesztett. Megijesztett hogy az emberek mindent elhisznek ami leven írva a Bibliában, megijesztett a hitoktatom gyűlölet beszéde a melegekről, és még sorolhatnám, hosszú a lista. Ez ébresztett rá arra, hogy a kereszténység egy ártalmas dolog. Nem normális, hogy az emberek miben hisznek.
Láttam egy videót, ahol egy pasas Biblia idézeteket olvass, alátámasztva ezzel azt a tévképzetét, hogy a föld lapos. Nem minden keresztény ilyen, de a homofóbia például bevett szokás. De hogy vissza térjek, az volt az egyik legnagyobb érve, miszerint a Biblia azt írja, hogy Isten a Föld fölött állt, és ez csak úgy lehetséges, ha lapos a föld. Szó szerint vesz egy ilyen régi írást, ami még csak nem is magyar, nem beszélve arról, hogy hozzáadtak, elvettek belőle, stb:.
Ez a fajta megszállottság mindenképpen káros. Nem lenne baj, ha azok lennének, akiknek mondják magukat, de szeretet helyett jobban megy nekik a gyűlöletkeltés.
Ha -Azt írod, nincs Isten, megvilágosodtál, meg az emberek találták ki- miért teszed fel a kérdést, hogy "Isten, miért hagyja..?"
Ha nincs Isten, egyáltalán, mit keresel itt a vallási fórumon?
Tán titokban reménykedsz, hátha mégis van..?
Nem saját magának mondta, hanem az Atyának?
Még mindig nem értem, mit nem értsz ezen?
Ez nem egy vallási fórum XD Gyakori kérdéseken belül vallásKRITIKA témakör. Elvagy tévedve.
Azért kérdeztem, mert érdekel mások véleménye ez ügyben. Mintha megkérdezném, hogy miért egy szarva van az unikornisnak. Megkérdezhetem, mert érdekel, miért igy ábrázolják őket, de ebből a kérdésből senki se venné le, hogy hiszek bennük.
"Kedves kérdező, amit nem tudsz megérteni, azt mért erőlteted?"
Mit nem értek meg? Azt hogy Jézus is Isten ugyan az a személy, de még sem magához beszél ha Istenhez szól? Inkább te nem érted. Vagy arról beszélsz, hogyha nem vagyok keresztény, akkor csak fogjam be?
"Képtelen vagy a megértésére, ha nincs benned a Szent Szellem,"
Huuu, Szent Szellemek vannak az emberekbe. Talán írnom kéne erről valami fantasy-t. Pont hogy értelmesebb vagyok, mivel nem hiszek már ilyen hülyeségekben, csak hogy megnyugtassam magamat a halál utáni életről.
" ugyanis ezt tanítja a Biblia: 1Korintus 2:14: "De az az ember, aki nem szellemi, nem tudja felfogni az Isten Szellemétől származó dolgokat. Számára mindez csak bolondság. Egyszerűen képtelen megérteni a szellemi dolgokat. De ez nem is csoda, hiszen a szellemi dolgokat csak a Szent Szellem által lehet megérteni.""
Ez csak kifogás, hogy a csúnya ateisták ellen legyen valami kifogás. Úgy tunik, már akkor is voltak, pedig elméletileg Isten akkoriban nem volt ennyire szégyenlős.
"Ajánlom az egész ehhez tartozó részt, hogy olvasd el, a jobb értés miatt. (1Korintus 2:9-15) :)"
Eleget olvastam már a bibliából, hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!