Ha Isten szemében bún az abortusz, miért hagyja hogy nőket erőszakoljanak meg?
# 128
Elolvastam az egyiket (1János 4:7-21). Na, vesézzük ki!
"7 Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentõl van; és mindaz, a ki szeret, az Istentõl született, és ismeri az Istent."
Ez részben egy norma, de az az állítás, hogy a szeretet Istentől származik, igazolatlan. Nem csoda, hiszen maga Isten is az :) A szeretetnek komoly evolúciós "irodalma" van:
"8 A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet."
Ez azon túl, hogy empirikusan igazolatlan, még hülyeség is. Akkor is szeretet az Isten, amikor engedi megerőszakolni egy nőt?
"9 Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az õ egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa."
Semmi nem igazolja, hogy Jézust Isten küldte.
"10 Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy õ szeretett minket, és elküldte az õ Fiát engesztelõ áldozatul a mi bûneinkért."
Ez is igazolatlan.
"11 Szeretteim, ha így szeretett minket az Isten, nekünk is szeretnünk kell egymást."
Ez egy norma, ami eléggé naiv.
"12 Az Istent soha senki nem látta: Ha szeretjük egymást, az Isten bennünk marad, és az õ szeretete teljessé lett bennünk:"
Ez egy lózung, már ne haragudj...
"13 Errõl ismerjük meg, hogy benne maradunk és õ mibennünk; mert a maga Lelkébõl adott minékünk."
"14 És mi láttuk és bizonyságot teszünk, hogy az Atya elküldte a Fiút a világ üdvözítõjéül."
Ez eléggé igazolatlan.
"15 A ki vallja, hogy Jézus az Istennek Fia, az Isten megmarad abban, és õ [is] az Istenben."
Igazolás???
"16 És mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szeretetét. Az Isten szeretet; és a ki a szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten [is] õ benne."
Ez a korábbiak ismétlése.
"17 Azzal lesz teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizodalmunk van az ítélet napjához, mert a mint õ van, úgy vagyunk mi is e világban."
Nem tudunk semmit az "ítélet napjáról".
"18 A szeretetben nincsen félelem; sõt a teljes szeretet kiûzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: a ki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben."
?????
"19 Mi szeressük õt; mert õ elõbb szeretett minket!"
A világban lévő szenvedést elnézve ezt nem hiszem...
"20 Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyûlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert a ki nem szereti a maga atyjafiát, a kit lát, hogyan szeretheti az Istent, a kit nem lát?"
????
"21 Az a parancsolatunk is van õ tõle, hogy a ki szereti az Istent, szeresse a maga atyjafiát is."
Ld. előző.
Kielemeztem amit belinkeltél, nagyon messze van ez attól, hogy empirikusan igazolt legyen.
"20 Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyûlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert a ki nem szereti a maga atyjafiát, a kit lát, hogyan szeretheti az Istent, a kit nem lát?"
Megpróbálom lefordítani: Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem Isten-t, (itt hirtelen átvált E/3ra az eredetiben) és gyűlölöm a testvéremet, (atyafi: Egy apától származó testvér.) , hazudok, mert: ha nem szeretem a testvéremet, akit látok, hogyan szerethetném Istent, akit nem látok?
Ez azt jelenti, hogy szeresd a tesódat vagy nem vagy igazi keresztény. (szabad fordítás)
# 135
Félreértettél. Én nem gúnyolódni próbáltam (és bocsánatot kérek, hogy ez így jött át), csak megpróbáltam az általad idézett egyik szöveghelyet racionális vizsgálat alá helyezni, és rámutatni, hogy ez miért nem érv.
Az abortusz témájában részben egyetértek Veled.
Azt viszont továbbra sem tudtam megindokolni, miért kell Neked feltétlenül húst enni.
Kérdező!
Na és akkor mi van? Mit vacakolsz ezekkel a kérdésekkel?
Hát ne légy "rossz helyen rossz időben", ennyi.
Az is egy következmény, hogy ha rossz időben rossz helyen vagy..
Isten terve a megelőzés.
Amúgy meg már válaszoltam: nem hagyja. /rossz a kérdés./
De Isten egyszülött fia saját maga. Saját magát áldozta fel. Krisztus a kereszten néhányszor megszólalt, mielőtt meghalt volna. Az egyik az volt, "Isten, miért hagytál el engem".
Saját magának mondja.
Ezt tanultam, tényleg benne van a Bibliában. Lelkésznek készültem, aztán megvilágosodtam, hogy nincs Isten és valami értelmesebb pálya után néztem.
#139 Grat Kérdező, úgy tűnik, tényleg igaz, hogy a legkritikusabb ateisták az exvallásosokból lesznek (pl én is 8 évig jártam katolikus iskolába. brr..)
Amúgy hihetetlen, hogy milyen ridegek az itteniek az áldozattal. "Ha nem akarja valaki, hogy megerőszakolják, ne öltözzön úgy"
"Ha elkerülték volna a körülményeket, nem erőszakolták volna meg őket"
Ijesztő ez a hozzáállás, de nem meglepő...
Én a #138 voltam.
Kérdezőnek:
Én is csúnya hasonlatot mondok.
Miért, ha te lettél volna megfeszítve Isten fiaként, tudod h meg kell lennie, felkészülsz (mert megimádkozta), de legalább érzed az Atya kegyelmét magadon, ..aztán egyszer ott a kereszten, érzed:
még Ő is elhagyott (Atya elfordult tőle), totál nullának
érezte magát, átkozottnak, és mindenkitől elhagyatottnak..
.. te, mit mondtál volna? Nem értem mi a bajod, dehogy magának mondta. Mit nem értesz ezen?
Nem megvilágosodtál, hogy nincs Isten, hanem megsötétedtél.
De, még visszavilágosodhatsz..
Amúgy meg miért ezt a bajságot "ostromlod", valahogy megsérültél benne..? /Annyi bajság van, miért ezt pécézted ki?/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!