Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten szemében bún az...

Ha Isten szemében bún az abortusz, miért hagyja hogy nőket erőszakoljanak meg?

Figyelt kérdés

2017. máj. 22. 13:45
 131/163 anonim ***** válasza:
57%

# 128

Elolvastam az egyiket (1János 4:7-21). Na, vesézzük ki!

"7 Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentõl van; és mindaz, a ki szeret, az Istentõl született, és ismeri az Istent."

Ez részben egy norma, de az az állítás, hogy a szeretet Istentől származik, igazolatlan. Nem csoda, hiszen maga Isten is az :) A szeretetnek komoly evolúciós "irodalma" van:

[link]

"8 A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet."

Ez azon túl, hogy empirikusan igazolatlan, még hülyeség is. Akkor is szeretet az Isten, amikor engedi megerőszakolni egy nőt?

"9 Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az õ egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa."

Semmi nem igazolja, hogy Jézust Isten küldte.

"10 Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy õ szeretett minket, és elküldte az õ Fiát engesztelõ áldozatul a mi bûneinkért."

Ez is igazolatlan.

"11 Szeretteim, ha így szeretett minket az Isten, nekünk is szeretnünk kell egymást."

Ez egy norma, ami eléggé naiv.

"12 Az Istent soha senki nem látta: Ha szeretjük egymást, az Isten bennünk marad, és az õ szeretete teljessé lett bennünk:"

Ez egy lózung, már ne haragudj...

"13 Errõl ismerjük meg, hogy benne maradunk és õ mibennünk; mert a maga Lelkébõl adott minékünk."

"14 És mi láttuk és bizonyságot teszünk, hogy az Atya elküldte a Fiút a világ üdvözítõjéül."

Ez eléggé igazolatlan.

"15 A ki vallja, hogy Jézus az Istennek Fia, az Isten megmarad abban, és õ [is] az Istenben."

Igazolás???

"16 És mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szeretetét. Az Isten szeretet; és a ki a szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten [is] õ benne."

Ez a korábbiak ismétlése.

"17 Azzal lesz teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizodalmunk van az ítélet napjához, mert a mint õ van, úgy vagyunk mi is e világban."

Nem tudunk semmit az "ítélet napjáról".

"18 A szeretetben nincsen félelem; sõt a teljes szeretet kiûzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: a ki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben."

?????

"19 Mi szeressük õt; mert õ elõbb szeretett minket!"

A világban lévő szenvedést elnézve ezt nem hiszem...

"20 Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyûlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert a ki nem szereti a maga atyjafiát, a kit lát, hogyan szeretheti az Istent, a kit nem lát?"

????

"21 Az a parancsolatunk is van õ tõle, hogy a ki szereti az Istent, szeresse a maga atyjafiát is."

Ld. előző.

Kielemeztem amit belinkeltél, nagyon messze van ez attól, hogy empirikusan igazolt legyen.

2017. máj. 26. 17:47
 132/163 A kérdező kommentje:

"20 Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyûlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert a ki nem szereti a maga atyjafiát, a kit lát, hogyan szeretheti az Istent, a kit nem lát?"

Megpróbálom lefordítani: Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem Isten-t, (itt hirtelen átvált E/3ra az eredetiben) és gyűlölöm a testvéremet, (atyafi: Egy apától származó testvér.) , hazudok, mert: ha nem szeretem a testvéremet, akit látok, hogyan szerethetném Istent, akit nem látok?

Ez azt jelenti, hogy szeresd a tesódat vagy nem vagy igazi keresztény. (szabad fordítás)

2017. máj. 26. 17:55
 133/163 A kérdező kommentje:
Illetve azt jelentené, hogy képtelenség nem szeretni, de ez már tényleg túlzás. Nem szeretem azokat a biblia részeket, ahol meghazudtolják az emberi érzéseket. Mondjuk az egész Bibliát nem szeretem, mert félre vezeti az embereket, és hátráltat a tudományban
2017. máj. 26. 18:00
 134/163 anonim ***** válasza:
30%
Tudod kedves 49%-os válaszoló, ha én most bele kezdek veled egy ilyen vitába, te gúnyolódni fogsz azon amit írok, és végülis az egész arra épülne fel, hogy én írok neked te pedig viccet csinálsz abból amit leírok. Épp emiatt és egy másik Biblia vers miatt nem is fogok bele kezdeni. :) Így inkább elkezdem az alapot letenni a szívedben, ha nyitott a szíved gondolkozol rajta és próbálod majd megemészteni, és nem csak te, hanem a kérdező is vagy akik most itt olvassák a bejegyzéseinket. Akinek nyitott a szíve az, talán egyszer megfogja emészteni. :) Isten annyira szerette a világot (minket, embereket), hogy elküldte egyszülőtt Fiát (Krisztust), hogy élhessünk. Isten megüresítette magát, hogy megválthasson minket, itt járt-kelt köztünk 33 évig és mikor keresztre feszítették elmosta az emberekbűnét a Szent Szellemmel. :) Ha elfogadjuk azt, hogy Krisztus a mi királyunk és mi emberek vétkezünk, mert bűnösök vagyunk, és megbánjuk a bűneinket, és elhisszük, hogy Isten ezt eltudja venni, akkor örökéletünk van a Mennyben. Isten kifizetett értünk mindent, hogy ne nekünk kelljen meghalni, hanem Ő maga halt meg értünk. Ha ezt elfogadjuk szívünkben őszintén, akkor van örökéletünk. Tehát, kedves Kérdező és kedves 49%-os Válaszoló én csupán ezért nem szeretnék belemenni üres vitákba, mert nem lenne vége tán soha sem. A gúnyból nincs úgymond elegem, persze unom már, de Keresztény vagyok és elviselem, emiatt nem akarok veled társalogni, a versekről, mert nem értenéd meg, ha egyből azt mondanám el, hogy valójában mit jelent a rész. Nem tudnám elmagyarázni úgy hogy megértsd, ha még is érdekel Krisztus áldozata és a Szívetek valóban nyitott rá, akkor megtaláltok úgy is. Békesség nektek :)
2017. máj. 26. 20:32
 135/163 anonim ***** válasza:
73%

# 135

Félreértettél. Én nem gúnyolódni próbáltam (és bocsánatot kérek, hogy ez így jött át), csak megpróbáltam az általad idézett egyik szöveghelyet racionális vizsgálat alá helyezni, és rámutatni, hogy ez miért nem érv.

Az abortusz témájában részben egyetértek Veled.

Azt viszont továbbra sem tudtam megindokolni, miért kell Neked feltétlenül húst enni.

2017. máj. 26. 20:38
 136/163 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó, nem is mondtam, hogy most gúnyolódsz, csak ha én leírom neked azt, akkor valószínüleg ez lesz. :) És ne érts félre, ezzel nem azt mondom, hogy ez 110% csak még az 1%-nak sem akarok esélyt adni. Remélem ezt megérted. :) Valószínüleg, nem így lenne, de nem akarlak kísérteni ezzel, már ha tudlak és valószínüleg tudlak. A húsról szólván a Biblia az, ami amiatt én húst eszek. A Biblia azt írja, hogy ami Isten nekem adott, azzal nekem ne legyen bajom. :) Vannak döntéseim és mivel én azt döntöttem el, hogy húst eszek, azt eszek. :) Ahogyan a Biblia is írja: "Némely ember azt hiszi, hogy mindent megehet; a hitben erőtelen pedig zöldséget eszik. Aki eszik, ne vesse meg azt, aki nem eszik; és aki nem eszik, ne kárhoztassa azt, aki eszik. Mert az Isten befogadta őt. Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? Az ő tulajdon urának áll vagy esik. De meg fog állani, mert az Úr által képes, hogy megálljon." Emiatt nem érzem helyén valónak, hogy erről nyissunk vitát, nincs abban rossz, ha te csak húst vagy csak zöldséget eszel. Krisztus minket egyaránt szeret, MINDENKIT egyformán. :)
2017. máj. 26. 20:48
 137/163 anonim ***** válasza:
11%

Kérdező!

Na és akkor mi van? Mit vacakolsz ezekkel a kérdésekkel?

Hát ne légy "rossz helyen rossz időben", ennyi.

Az is egy következmény, hogy ha rossz időben rossz helyen vagy..

Isten terve a megelőzés.

Amúgy meg már válaszoltam: nem hagyja. /rossz a kérdés./

2017. máj. 26. 20:58
 138/163 A kérdező kommentje:

De Isten egyszülött fia saját maga. Saját magát áldozta fel. Krisztus a kereszten néhányszor megszólalt, mielőtt meghalt volna. Az egyik az volt, "Isten, miért hagytál el engem".

Saját magának mondja.

Ezt tanultam, tényleg benne van a Bibliában. Lelkésznek készültem, aztán megvilágosodtam, hogy nincs Isten és valami értelmesebb pálya után néztem.

2017. máj. 26. 21:01
 139/163 anonim ***** válasza:
80%

#139 Grat Kérdező, úgy tűnik, tényleg igaz, hogy a legkritikusabb ateisták az exvallásosokból lesznek (pl én is 8 évig jártam katolikus iskolába. brr..)

Amúgy hihetetlen, hogy milyen ridegek az itteniek az áldozattal. "Ha nem akarja valaki, hogy megerőszakolják, ne öltözzön úgy"

"Ha elkerülték volna a körülményeket, nem erőszakolták volna meg őket"

Ijesztő ez a hozzáállás, de nem meglepő...

2017. máj. 26. 22:00
 140/163 anonim ***** válasza:
30%

Én a #138 voltam.

Kérdezőnek:

Én is csúnya hasonlatot mondok.

Miért, ha te lettél volna megfeszítve Isten fiaként, tudod h meg kell lennie, felkészülsz (mert megimádkozta), de legalább érzed az Atya kegyelmét magadon, ..aztán egyszer ott a kereszten, érzed:

még Ő is elhagyott (Atya elfordult tőle), totál nullának

érezte magát, átkozottnak, és mindenkitől elhagyatottnak..

.. te, mit mondtál volna? Nem értem mi a bajod, dehogy magának mondta. Mit nem értesz ezen?

Nem megvilágosodtál, hogy nincs Isten, hanem megsötétedtél.

De, még visszavilágosodhatsz..

Amúgy meg miért ezt a bajságot "ostromlod", valahogy megsérültél benne..? /Annyi bajság van, miért ezt pécézted ki?/

2017. máj. 26. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!