Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten szemében bún az...

Ha Isten szemében bún az abortusz, miért hagyja hogy nőket erőszakoljanak meg?

Figyelt kérdés

2017. máj. 22. 13:45
 121/163 anonim ***** válasza:
71%

"Ehhez a részhez, kimásolok a Bibliából részeket az emberrel kapcsolatosan, kérlek téged olvasd el, én már nagyon sok evolúcióval kapcsolatos könyvet olvasok a mai napig, mert Ateistákkal szinte napi szinten vitázom, úgy hogy én kapok ilyeneket bőséggel. Tehát, Isten az emberekkel és a szeretettel kapcsoaltos gondolkodása/véleménye: Zsolt 145:17; 1János 4:7-21; 1Korintusiaknak 8:1; Római levél 13:10; Római levél 13:8; Római levél 12:10; Római levél 12:9; van még ha gondolod és elolvastad ezeket, akkor még azokat is bemásolom szívesen, de addig én nem szeretnék beleolvasni, míg legalább EGY azaz 1 Ateista ezeket elnem olvassa. :)"

Persze, hogy nem olvassa el. Az, hogy az ember állat-e ugyanis faktuális, objektív kérdés. Ebben pedig CSAK a tudomány illetékes, a Biblia NEM.

2017. máj. 26. 17:13
 122/163 anonim ***** válasza:
26%
Mert az emberi magzatból ember fejlődik. Nagyon csúnyán megfogalmazva, ha szépen akarnék azt mondanám, hogy emberből nem lesz kutya, kutyából nem lesz ember és mivel emberből nem válik egyszer majd állat, így az ember többet ér, nagyobb az értéke, nagyobb a lelke nagyobb a szelleme, nagyobb mindene. Szellemileg és Fizikailag is, bár az megint érdemtelen. :)
2017. máj. 26. 17:17
 123/163 anonim ***** válasza:
69%

"Persze, hogy nem olvassa el. Az, hogy az ember állat-e ugyanis faktuális, objektív kérdés. Ebben pedig CSAK a tudomány illetékes, a Biblia NEM."

Akkor mért néznék én bele abba, amit belinkeltél? :)

2017. máj. 26. 17:18
 124/163 anonim ***** válasza:
71%

"Akkor mért néznék én bele abba, amit belinkeltél? :)"

Mert az NEM kinyilatkoztatás, hanem empirikus ellenőrzésen alapul.

2017. máj. 26. 17:20
 125/163 anonim ***** válasza:
71%

"Nagyon csúnyán megfogalmazva, ha szépen akarnék azt mondanám, hogy emberből nem lesz kutya, kutyából nem lesz ember és mivel emberből nem válik egyszer majd állat, így az ember többet ér, nagyobb az értéke, nagyobb a lelke nagyobb a szelleme, nagyobb mindene."

Ez tautológia. Azért nagyobb az ember a kutyánál, mert a kutyából nem lesz ember. Ez, hogy "jobb", "szebb" stb. NEM objektív, hanem szubjektív fogalom. Érvelésedet így semmi sem támasztja alá.

2017. máj. 26. 17:22
 126/163 anonim ***** válasza:
30%
Balinhun , te még a hívők között is elég elvontnak számítasz, ugye tudod?
2017. máj. 26. 17:28
 127/163 anonim ***** válasza:
100%

"Mert az NEM kinyilatkoztatás, hanem empirikus ellenőrzésen alapul."

Elolvasod, azokat amiket bemásoltam? :)

2017. máj. 26. 17:28
 128/163 anonim ***** válasza:
75%
Elvont, csak azért mert azt állítja, hogy semmi közünk az állatokhoz és hogy emberi embrióból ember lesz?? Milyen ostoba gondolkodás kell ahhoz, hogy ezt valaki is elvontnak mondja?
2017. máj. 26. 17:32
 129/163 anonim ***** válasza:
73%

"Elvont, csak azért mert azt állítja, hogy semmi közünk az állatokhoz és hogy emberi embrióból ember lesz??"

1) Az állatoknak nagyon is közük van az emberhez. A homo sapiens eredetileg állatokból fejlődött ki az evolúció során (NEM a majmokból).

2) Azt senki sem tagadja, hogy az embrióból ember lesz. Azt igen, hogy ettől az állatoknál felsőbbrendűek lennénk.

"Milyen ostoba gondolkodás kell ahhoz, hogy ezt valaki is elvontnak mondja?"

Inkább ehhez a kommenthez kellett eléggé ostoba gondolkodás

2017. máj. 26. 17:36
 130/163 A kérdező kommentje:

"Mert az emberi magzatból ember fejlődik."

Ez egy kicsit furcsa ellenérv lesz, de a magzatról van szó.

"Nagyon csúnyán megfogalmazva, ha szépen akarnék azt mondanám, hogy emberből nem lesz kutya, kutyából nem lesz ember és mivel emberből nem válik egyszer majd állat, így az ember többet ér, nagyobb az értéke, nagyobb a lelke nagyobb a szelleme, nagyobb mindene. Szellemileg és Fizikailag is, bár az megint érdemtelen. :)"

Szerintem egy kutyának "nagyobb" a lelke. Emberből kevés a jó sajnos, viszont a kutya akkor lesz "rossz", ha az ember okot add rá, vagy beteg, amiért nem lehet hibáztatni, és az ember is elkaphatja a veszteséget például.

Elismerem, hogy egy átlag ember okosabb mint egy kutyánál, de megint csak magzatról van szó.

Fizikumnál már nem fogok jönni a magzat kifogással. Ha nagyvárosban élsz, és csak Fifiket láttál, akkor elhiszem neked, hogy te ezt gondolod, de attól tartok,egy közepes, illetve nagytestu kutya jóval erősebb mint egy ember. Gondolj csak a rendőr német juhászokra. És ők még nem is olyan nagyok. Kutyánál ezt nem igen lehet általánosítani, mert annyi féle van, de igy is merész kijelentést, tekintve hogy nem mindenki testépitő, sőt, egyre több a túlsúlyos ember.

2017. máj. 26. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!