Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Evolúció tagadók! Szerintetek...

Evolúció tagadók! Szerintetek hogy jött létre az élet?

Figyelt kérdés
2017. márc. 18. 17:45
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/416 How Arrow ***** válasza:
50%

Kedves Pencroft Tivald

Az alábbival eggyetértek hogy ez így van

"Az evolúciós elmélet természettudományos elmélet, ezért tényként _fogadja el_ a természettudomány."

Evvel csak az a gond hogy én nem tudom tényként elfogadni az elméletet. Az elméletet csak elméletként tudom elfogadni. Pl. A lapos föld is egy elmélet, viszont az már tény hogy kerek.

Másik.

A nem hiszem-hez is hit kell mivel nem tudja hogy nincs Isten, csak véli hogy nincs.

Ugyan ugy az evolució nem tudja hogy mi történt ezelőtt 2859265 éve, csak véli hogy hogy lehetett, nem tud semmit egy kiásott fosziliárol csak véli hogy tudja.

2017. márc. 19. 20:12
 52/416 How Arrow ***** válasza:

Ha ahoz nem kell hit hogy nincs Isten akkor a kérdésem a következő.

Tény az hogy nincs Isten?

2017. márc. 19. 20:15
 53/416 anonim ***** válasza:
100%
How Arrow, nem hinni Isten létében vagy hinni Isten nemlétében két külön dolog.
2017. márc. 19. 20:26
 54/416 How Arrow ***** válasza:

Ugy ahogy mondod két külön dolog

De a hit mind a két véleménynél ott van

2017. márc. 19. 20:29
 55/416 anonim ***** válasza:
Miért, a nem hit is hit?
2017. márc. 19. 20:36
 56/416 anonim ***** válasza:

Kedves How Arrow!

"Evvel csak az a gond hogy én nem tudom tényként elfogadni az elméletet."

- Ez nem gond! Ez a te magad belátása, hogy nem fogadod el a természettudományos világképet!

"Az elméletet csak elméletként tudom elfogadni."

- újfent: Ne keverjük a hipotézist a természettudományos elmélettel!

Amire te gondolsz, az a "felvetés", az "nálunk" a hipotézis. A termésezttudományos elméletet én más szóval, mint "leírás" mondanám.

A természettudományos elmélet pedig már nem hipotézis, mivel természettudományosan bizonyítottnak találták.

- A lapos föld elmélet természettudományosan megbukott, ugyanúgy, ahogy az Intelligens tervezés (Lásd a linkelt Milleres videót, vagy ha érdekel, linkelem a NOVA-s dokumentumfilmet), valamint pl a kémia őskorában a flogiszton-elmélet

[link]

és a vis-vitalis elmélet.

A húrelmélet meg pl. még hipotézis szinten van: nem sikerült bizonyítani, sem érdemben cáfolni. (Ide is linkelhetek egy Michio Kaku videót, a fizika történetéről)

"mivel nem tudja hogy nincs Isten, csak véli hogy nincs."

- Szerintem meg a "nem hiszem" nem hiszem! :)

"Ugyan ugy az evolució nem tudja hogy mi történt ezelőtt"

- Az evolúciós elmélet azt mondja meg, hogy hogyan jöhettek létre a mai változatos élőlények egy közös, egyszerű létformából. Se többet, se kevesebbet (persze bizonyos határokon belül)

"nem tud semmit egy kiásott fosziliárol csak véli hogy tudja."

- Azért azt tudja, hogy milyen rétegből került elő, abban milyen másik fossziliák vannak, az tengeri vagy szárazföldi eredetű-e, be lehet lőni a korát (több módszerrel is)...

Avagy a nyomozók, ha egy irányba mutatnak a bizonyítékok, _tudják-e_ vagy _csak vélik_, hogy ki az elkövető egy gyilkosságnál?

"Ha ahoz nem kell hit hogy nincs Isten akkor a kérdésem a következő.

Tény az hogy nincs Isten?"

Erre ezt mondanám: Nem tény, hogy van Isten!

2017. márc. 19. 20:37
 57/416 How Arrow ***** válasza:
A #41 hozászólásomat akik lenullázták, ha van egy kis piros folyadék az icike picike himvesszőcskéjükben válaszolnának,tudományos tényekkel alátámasztva (értem ezalat megfigyelhetö,megismételhető,reprodukálható) a kérdéseimre?
2017. márc. 19. 20:39
 58/416 anonim ***** válasza:
100%

"Ugy ahogy mondod két külön dolog

De a hit mind a két véleménynél ott van"

A másodiknál van, az első opciónál viszont épphogy a hit hiánya lép fel. Pont hogy ahhoz nem kell hit, hogy ne higgyen az ember valamiben.

2017. márc. 19. 20:42
 59/416 How Arrow ***** válasza:
Ha én nem hiszek egy adott dologban és ehez nem kell hit, akkor mi kell ahoz hogy én nem hiszek abban az adott dologban?
2017. márc. 19. 20:53
 60/416 anonim ***** válasza:
100%

Semmi. Ahhoz hogy ne higgy valamiben, semmi nem kell.

Ez olyan mintha azt kérdeznéd, milyen autó kell ahhoz hogy ne vezess...

2017. márc. 19. 21:00
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!