Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Evolúció tagadók! Szerintetek...

Evolúció tagadók! Szerintetek hogy jött létre az élet?

Figyelt kérdés
2017. márc. 18. 17:45
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/416 anonim ***** válasza:
50%

@"Mi azt mondjuk, hogy a kutyafélék vagy közös ősét"

Jav.: Mi azt mondjuk, hogy a kutyafélék közös ősét

2017. márc. 20. 10:40
 102/416 anonim ***** válasza:
50%

@"Mi azt mondjuk, hogy a kutyafélék vagy közös ősét (vagy pl. a lófélékét is) Isten teremtette 6 nap alatt óriási genetikai potenciállal "

Ezt is javítanám: nem hat nap alatt, hanem A hat nap alatt, konkrétan a hatodik napon

2017. márc. 20. 10:43
 103/416 anonim ***** válasza:

Na akkor kettő fogalmat kéne itt tisztázni. Csak hogy ne a levegőbe beszéljünk.

Először is fogalmazd meg nekem, hogy szerinted mi az hogy faj? Hogyan döntenéd el két élőlényről hogy az most egy faj vagy sem, és milyen különbség kell ahhoz hogy már két külön fajnak tekintsd őket?

Másrészről definiáld nekem mi az hogy kutya? Mitől számít egy kutya kutyának, és mi az a pont ahonnan már más faj lenne, nem kutya?

2017. márc. 20. 11:09
 104/416 anonim ***** válasza:
50%

"Először is fogalmazd meg nekem, hogy szerinted mi az hogy faj? Hogyan döntenéd el két élőlényről hogy az most egy faj vagy sem, és milyen különbség kell ahhoz hogy már két külön fajnak tekintsd őket?

Másrészről definiáld nekem mi az hogy kutya? Mitől számít egy kutya kutyának, és mi az a pont ahonnan már más faj lenne, nem kutya?"

Mindkettőnél megtalálod a wikipédia meghatározását. Elég pontosnak találom, javaslom a faj fogalmánál az erőteljes értelmezést, mélyebb belegondolást (nem bántásból írom).

Amúgy tudom, hogy miért kérdezed ezt, ismerem a fogalmakkal történő evós maszatolást.

Ha pedig nem tudsz megkülönböztetni egy kutyát más élőlénytől, javaslom kérj egy hatéves gyermektől segítséget:) Főleg, ha lóval hasonlítjuk össze:) Amúgy erre is választ ad a faj címszó alatt a wikipédia, pedig a wiki erősen törzsfejlődés párti

2017. márc. 20. 11:17
 105/416 anonim ***** válasza:
100%

Rólad van szó, nem arról hogy én mit tudok.

Ha te olyan kijelentésekkel élsz minthogy kutya az kutya, és mindig kutya marad, meg őskutya, stb, akkor pontosan kell tudnod definiálni mi az hogy kutya.

Máskülönben amit érvnek gondolsz, nem több, mint valami amiben szeretnél hinni...

Fajjal kapcsolatos kérdés ugyanez. Nem másolgatást kérek, hanem hogy te a saját szavaiddal fogalmazd meg mi az hogy faj, ès meddig egy faj két bármilyen élőlény, és honnantól nem az?

Ha ennyi sem telik tőled, az azt jelenti hogy csak a levegőbe beszélsz mindenféle alapismeret nélkül.

Szóval mi az hgy faj és mi az hogy kutya?

2017. márc. 20. 11:36
 106/416 anonim ***** válasza:
100%

"Nem, az evolúciós elmélet kizárja Istent, és azt tanítja, hogy a családok egymásból fejlődtek ki"

Ez pedig maximum a kreás logikával értelmezve értelmes de amúgy nem. A kreások a vallás populáció, idealisták, deisták stb.-nek egy elenyészően pici százalékát jelentik. Az evolúció mint olyan csak és kizárólag a bibliai literalizmussal áll szemben, aki mást mond az egyszerűen hazudik. Én ugyan ateista vagyok, de az evolúció semmilyen módon nem áll szemben se a modern bibliaértelmezésekkel, de a deizmussal, se az objektív idealizmussal, semmivel. Csak és kizárólag a neoprotestáns kicsi szekták középkorinál is elavultabb literalizmusával összeegyeztethetetlen. Ez nem számol sem azokkal, akik nem veszik szó szerint a Bibliát, mint a keresztények döntő többsége, sem azokkal, akik nem a Bibliát veszik alapul, sem azokkal, akik valamiféle személytelen vagy saját maguk által meghatározott entitásban hisznek.

2017. márc. 20. 11:42
 107/416 anonim ***** válasza:
50%

"Fajjal kapcsolatos kérdés ugyanez. Nem másolgatást kérek, hanem hogy te a saját szavaiddal fogalmazd meg mi az hogy faj, ès meddig egy faj két bármilyen élőlény, és honnantól nem az?

Ha ennyi sem telik tőled, az azt jelenti hogy csak a levegőbe beszélsz mindenféle alapismeret nélkül.

Szóval mi az hogy faj és mi az hogy kutya?"

Mi van? A wikipédia pontosan definiálja, minek írja le saját szavaimmal, ha van pontos tudományos leírás?

"Ha te olyan kijelentésekkel élsz minthogy kutya az kutya, és mindig kutya marad, meg őskutya, stb, akkor pontosan kell tudnod definiálni mi az hogy kutya. "

[link]

"Máskülönben amit érvnek gondolsz, nem több, mint valami amiben szeretnél hinni... "

Ez nem hit, ez természettudományos kérdéskör. Te akarod elterelni a tudományról a szót és filozofálgatni. Mit szeretnél? criticalmass-os definíciót?

Nem fogadod el a mai természettudományos meghatározásokat? Akkor hogy lehet szerinted tudományos a törzsfejlődés?

Te hogyan definiálnád a kutyát és a fajt, ha nem fogadod el a wikis meghatározásokat?

"Rólad van szó, nem arról hogy én mit tudok. "

Mi ez a törvény?:) Szerintem én is kíváncsi lehetek, nem?

2017. márc. 20. 11:49
 108/416 anonim ***** válasza:
0%

@106.

Még mielőtt kiátkoznál a földi létemből is elmondom, hogy eddig ateista evolucionistával beszélgettem, annak tekintetében írtam, amit. Természetesen tudom, hogy van teista evolúció torzszülemény is. Most megnyugodtál? Ezért nem kellene bele vau-vauzni más beszélgetésébe, vagy végigolvasni a teljes beszélgetést, nem kiragadni egy mondatot.

2017. márc. 20. 12:10
 109/416 anonim ***** válasza:
100%

"Nem, az evolúciós elmélet kizárja Istent, és azt tanítja, hogy a családok egymásból fejlődtek ki"

"Természetesen tudom, hogy van teista evolúció torzszülemény is. "

A legjobb indulattal is össze-vissza beszélsz, ha meg nem akarok jóindulatú lenni, akkor feltételezném, hogy direkt hazudsz és akarod megtéveszteni az olvasókat, de én ilyet nem feltételezek. :)

2017. márc. 20. 12:14
 110/416 anonim ***** válasza:
100%

A wiki szócikk is a farkasból származtatja őket, tehát ellentétes azzal amit te állítottál az őskutyával kapcsolatban.

Hagyd a mellébeszélést! Képes vagy megfogalmazni te magad, mi az hogy kutya, mitől és meddig kutya egy kutya, vagy elismered hogy csak semmitmondó frázisokat lobogtatsz amikor olyan állításokat teszel hogy a kutya mindig is kutya volt?

2017. márc. 20. 12:16
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!