Evolúció tagadók! Szerintetek hogy jött létre az élet?
Akkor mégiscsak elfogadod az evolúciót és a törzsfejlődést?
Merthogy erről szót, amit írtál, egy közös ősből történő genetikai variálódás által külön nemzetségek, fajok kialakulása.
A közös ősből kiindult fajok külön irányba fejlődnek, két külön faj lesz. Azok leszármazottai is egyre inkább eltérnek egymástól és az őseiktől, idővel már annyi faj jön létre, amiket már külön nemzetségekbe lehet sorolni. További változás, további fajok kialakulása, új nemzetségek, idővel a sokféle nemzetséget már külön családokba lehet sorolni.
Így működik a dolog. Nem létezik olyan hogy családon felüli variálódás, új nemzetségek, családok, rendek bevezetése létezik az új fajok megjelenése miatt.
Olyan pedig pláne nem létezik, hogy kutyából ló lesz. ÚJ fajok alakulnak ki, nem pedig egymásba alakulnak létező fajok.
"Akkor mégiscsak elfogadod az evolúciót és a törzsfejlődést? "
Ebből ezt sikerült kihoznod?:( Szomorú vagyok.
"Merthogy erről szót, amit írtál, egy közös ősből történő genetikai variálódás által külön nemzetségek, fajok kialakulása.
A közös ősből kiindult fajok külön irányba fejlődnek, két külön faj lesz. Azok leszármazottai is egyre inkább eltérnek egymástól és az őseiktől, idővel már annyi faj jön létre, amiket már külön nemzetségekbe lehet sorolni. További változás, további fajok kialakulása, új nemzetségek, idővel a sokféle nemzetséget már külön családokba lehet sorolni. "
Mese habbal... esetleg levezetnéd az evolúcióbiológia kritériumaival is, vagy csal elképzeléseid vannak:
- a genotípus változásainak felsorolását;
- az újonnan keletkezett fehérjék felsorolását;
- annak leírását, hogy a sejtosztódás folyamatának melyik fázisában kezdenek termelődni az új fehérjék;
- mely biomolekuláris reakciók láncolatának hatására választódik ki az a fehérje, ami fenotipikus változásokat eredményez, a kezdeti lépéseket jelentve ezzel a kérdéses szerv kifejlődésében;
- hogyan terjedt el az adott jelleg a szaporodóképes populációban;
- hogyan növeli az adott jelleg az egyed rátermettségét;
"Nem létezik olyan hogy családon felüli variálódás"
Nofene, szegény kutyafajok
Ugyanis, amit írtál, az nem természettudományos, hanem filozófia
Kérnék választ a 147-es, 145-ös+143-as kérdéseimre"
"Ebből ezt sikerült kihoznod?:( Szomorú vagyok"
Amit leírtál, nagyon lebutítva, de maga a törzsfejlődés. Annyi különbséggel hogy te beleképzelsz valami határt, mintha egy ponton az élőlények megállnak a fejlődésben.
Új fajok kialakulás az oké. Nemek kialakulása az létezik. Családok kialakulása, az már hülyeség... Semmi különbség nincs csak tovább tart, de nem, az már nem igaz... Hol van ebben logika? Vagy egyáltalán bármi ami alapot adna egy ilyen elképzelésnek?
A kèrdésidre meg azon nyomban választ kapsz amint rendelkezésemre bocsátasz egy időgépet.
Azért az úgy ritka pofátlan kérés hogy olyat vársz el ami eleve lehetetlen, mert millió évekre visszamenőleg kéne teljes populációk genetikai és molekuláris biológiai változásait lekövetni, majd vered a melled hogy lehetetlent kértél és nem tudnak rá válaszolni, tehát neked van igazad...
Amúgy bocsi hogy el kell keserítselek, de ha az evolúció nem létezne, az se jelentené hogy igazad van. Ahhoz a saját igazadat külön kell bizonyítani.
"
"Akkor mégiscsak elfogadod az evolúciót és a törzsfejlődést? "
Ebből ezt sikerült kihoznod?:( Szomorú vagyok.
"Merthogy erről szót, amit írtál, egy közös ősből történő genetikai variálódás által külön nemzetségek, fajok kialakulása.
A közös ősből kiindult fajok külön irányba fejlődnek, két külön faj lesz. Azok leszármazottai is egyre inkább eltérnek egymástól és az őseiktől, idővel már annyi faj jön létre, amiket már külön nemzetségekbe lehet sorolni. További változás, további fajok kialakulása, új nemzetségek, idővel a sokféle nemzetséget már külön családokba lehet sorolni. "
Mese habbal... esetleg levezetnéd az evolúcióbiológia kritériumaival is, vagy csal elképzeléseid vannak:
- a genotípus változásainak felsorolását;
- az újonnan keletkezett fehérjék felsorolását;
- annak leírását, hogy a sejtosztódás folyamatának melyik fázisában kezdenek termelődni az új fehérjék;
- mely biomolekuláris reakciók láncolatának hatására választódik ki az a fehérje, ami fenotipikus változásokat eredményez, a kezdeti lépéseket jelentve ezzel a kérdéses szerv kifejlődésében;
- hogyan terjedt el az adott jelleg a szaporodóképes populációban;
- hogyan növeli az adott jelleg az egyed rátermettségét; "
Ehhez nem kell időgép. Ehhez a labor címe kell, amit azóta is várok:)
"Azért az úgy ritka pofátlan kérés hogy olyat vársz el ami eleve lehetetlen, mert millió évekre visszamenőleg kéne teljes populációk genetikai és molekuláris biológiai változásait lekövetni, majd vered a melled hogy lehetetlent kértél és nem tudnak rá válaszolni, tehát neked van igazad... "
Nem verem a mellem, de ti mondjátok, hogy a törzsfejlődés tudományos tény. A tudományos tény pedig bemutatható, reprodukálható. És szintén egy törzsfejlődés hívő mondta, hogy menjek be egy laborba és bemutatják.
viszont Te legalább korrekt voltál és válaszoltál, nem kerülted ki
"Új fajok kialakulás az oké. Nemek kialakulása az létezik. Családok kialakulása, az már hülyeség... Semmi különbség nincs csak tovább tart, de nem, az már nem igaz... Hol van ebben logika? Vagy egyáltalán bármi ami alapot adna egy ilyen elképzelésnek? "
Lehet, hogy utána kellene nézned, pontosan mit állítanak a kreacionisták.
Elmondtad az elképzelésed, én is az aggályaim, szerintem zárjuk a kérdést, úgysem jutunk dűlőre
"Lehet, hogy utána kellene nézned, pontosan mit állítanak a kreacionisták.
Elmondtad az elképzelésed, én is az aggályaim, szerintem zárjuk a kérdést, úgysem jutunk dűlőre"
Azért kértem a faj meghatározását, mert amennyire tudom, új fajok kialakulását is tagadják a kreacionisták. Ezt te azzal kerülted ki, hogy a családon belüli variálódás lehetőségét elfogadjátok. A családon belüli variálódás viszont azt jelenti, hogy egy családon belül egy közös ősből többféle nemzetség és jó pár külön-külön kialakult faj származtatható.
Most akkor döntsd el, elfogadod a fajkeletkezést, vagy sem?
Mert ha nem, akkor felesleges volt az egész terelés, és még mindig ugyanott tartunk, hogy mi alapján sorolsz két élőlényt egy fajba, és honnantól állítanád hogy két külön fajról van szó?
"Ehhez nem kell időgép. Ehhez a labor címe kell, amit azóta is várok:) "
Hogyne kéne már időgép? Hogy hasonlítsuk össze neked a mai fajok fehérjéit az őseikével, ha egyszer a közös ősök fehérjéi már rég az enyészeté lettek?
A laborral kapcsolatban pedig nyilván nem a teljes törzsfejlődés lesz reprodukálható, hanem az, hogy az evolúciós változások szemmel láthatóan pontosan úgy működnek, ahogy kell.
Értelemszerűen mivel millió évek nem állnak rendelkezésre, ezért a változások valami nagyon gyors reprodukciós rátájú populációkban figyelhetőek meg, baktériumokban.
Példának meg itt vannak Lenski kísérletei, aki közel 30 éve tenyészti és dokumentálja pontosan az E. coli bacik evolúciós változásait:
Visszajutottunk a kör elejére, nem szeretnék ismételni sokadszorra. Vond le következtetéseid tetszés szerint.
Minden jót!
Nincs miből következtetést levonni, mert nem mutattál fel semmit.
Mutatok neked új fajt szívesen, de előtte tisztázzuk hogy mi az amiről elfogadod hogy új faj. Mert vitáztam már pár kreacionistával, akik idióta módon a feketéről is megpróbálták megmagyarázni hogy fehér, hiába mutattam nekik bármilyen példát, az volt a válasz hogy őszerintük ez nem új faj...
Szóval ezt elkerülendő tisztázni kéne, mi az amit elismernél új fajnak. Tehát, TE mi alapján állapítod meg hogy két élőlény egy fajba tartozik vagy sem?
"Értelemszerűen mivel millió évek nem állnak rendelkezésre, ezért a változások valami nagyon gyors reprodukciós rátájú populációkban figyelhetőek meg, baktériumokban.
Példának meg itt vannak Lenski kísérletei, aki közel 30 éve tenyészti és dokumentálja pontosan az E. coli bacik evolúciós változásait"
És csodák csodája, a Coli még mindig Coli maradt:) Micsoda törzsfejlődés, el vagyok ragadtatva:)
Amúgy az nem baci, hanem bakrétium. A Bacillus is egy bakrétium, pl. Bacillus athracis. Mikrobiológiát tanultam elég magas szinten a főiskolán, nem idegen a téma. Te pedig csak blogszinten értesz a mikrobiológiához, genetikához, a természettudomány ezen részeihez.
Na viszlát
" Nincs miből következtetést levonni, mert nem mutattál fel semmit.
Mutatok neked új fajt szívesen, de előtte tisztázzuk hogy mi az amiről elfogadod hogy új faj. Mert vitáztam már pár kreacionistával, akik idióta módon a feketéről is megpróbálták megmagyarázni hogy fehér, hiába mutattam nekik bármilyen példát, az volt a válasz hogy őszerintük ez nem új faj...
Szóval ezt elkerülendő tisztázni kéne, mi az amit elismernél új fajnak. Tehát, TE mi alapján állapítod meg hogy két élőlény egy fajba tartozik vagy sem?"
Szia:) Minden jót! Vond le következtetéseid tetszés szerint:) Bár asszem ez utóbbit nem érted, ahogy látom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!