Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért vélekednek azzal sok...

Miért vélekednek azzal sok ateista hogy nem lehetséges a bibliai teremtéstörténet, mert két embernek születtek gyermekeik és azoknak is gyermekeik és ez már vérfertőzés lenne?

Figyelt kérdés
Mivel az emberek akkoriban (özönvíz előtt 800-500 évekig éltek még az özönvíz után is sokáig. Tháré 205 évig (Ábrahám apja volt)), ami arra utal hogy tökéletesek voltak a génjeik. Csak később az özönvíz után romlottak. És ezért nem volt probléma ha a testvérek összeházasodtak. Mert a génállományoknak nem voltak hibáik amik felerősödjenek.
2016. okt. 29. 20:51
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/237 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként semmi bizonyíték nincs az evolúcióra. Csupán csak a tudósok ezt asszociálják a leletekből. Ennyi."

És mi bizonyíték van isten létezésére meg hogy egy Jézus nevű személy csodákat tett és hogy ami a bibliában le van írva???

Az evolúció nem csak le van írva hanem fellelhető bizonyítékai vannak!

2016. nov. 3. 10:03
 62/237 anonim ***** válasza:
63%

Kedves 60-as válaszoló!

Helyesen:

[link]

2016. nov. 3. 11:05
 63/237 A kérdező kommentje:
Az evolúció sem 100%-os tény. (A bibliai világképet, és Isten létezését nem lehet tudományos alapokon bebizonyítnai, de nem is kell, mert akkor nem beszélhetnénk "hitről").
2016. nov. 3. 11:08
 64/237 anonim ***** válasza:
100%
"Az evolúció sem 100%-os tény." - Erre válaszoltam már a "nagy kérdésnél".
2016. nov. 3. 11:20
 65/237 anonim ***** válasza:
100%

# 63

Hát ez az hogy csak az agyakban létezik!

2016. nov. 3. 11:58
 66/237 A kérdező kommentje:

De nem 100%-os, csupán a tudósok a leleteket figyelve illetve a genetika tudományának jelenségei alapulvéve feltételezik hogy a Földön több milliárd év alatt jött létre az élet egy evolúciós folyamattal. De magát a folyamatot nem figyelték meg. Csupán a feltételezett folyamat egy részfolyamatát.

(Ez olyan mintha én sakkoznék és kiszámítanám hogy az ellenfél 20 lépéspár múlva mattot fog kapni tőlem, ez nem biztos mivel még nem vittem át gyakorlatba és lehet hogy valamit nem vettem számításba.)

Tehát a mutációkra van példa (erről írtak is sokan) de arra TUDTOMMAL nincsen példa hogy a hüllő átalakult volna emlőssé ilyen sok mutációsorozattal (az átmenet léteznek, de magát a feltételezett folyamatot nem figyelték meg kezdőponttól a végpontig.). Tehát ezt a folyamatot nem 100%-osan bizonyították.

Ugyanis pl.: a kémiában lehet bizonyítani sokmindent.

(Pl.: Ha én "x" és "y" anyagot összekeverek "x:y" arányban akkor az robban. Ezt lelehet tesztelni hogy tényleg így van e a valóságban (kísérletek). Nos az evolúciót (tudtommal) még nem tesztelték le így.)

Egy program még nem bizonyítja 100%-an az evolúció valóságát, csupán 99,9%-an. (még ha véletlenül generál jeleket egy hardver [itt nem az a kérdés hogy ez valós-e, mert egy hardver tud jeleket generálni véletlenül, hanem arról van szó hogy a teszt csak a virtuális valóságban zajlik és nem ebben a valóságban amiben mi élünk.)

A 100%-os bizonyíték az amikor az ember megtapasztal valamit. Átéli a folyamatot. (Mint a kémiában, fizikában is vannak kísérletek). Onnantól kezdve (miután 100%-osan bebizonyosodik egy folyamat valósága) a kérdés az hogy milyen alapon, vagy milyen okból zajlik le a folyamat.

(Pl.: már régen is tudták hogy van villámcsapás, mert megtapasztalták, csupán azt nem tudták sokáig hogy miért van ez a jelenség.)

Ez az én meglátásom :)

2016. nov. 3. 12:01
 67/237 anonim ***** válasza:
100%

# 66

"De nem 100%-os," - Khmn, HA FIGYELNÉL a másik kérdésednél ADOTT VÁLASZAIMRA:

"ez nem úgy megy, hogy 100%... Ez úgy megy, hogy természettudományosan magyarázatot ad. A többi lehetőség (a basútóföldi benszülöttek ősi meséitől az egyiptomiakéig, Xenutól Ashtar Sheranig) ([...], a judeokeresztény mítoszokat már majdnem kihagytam!!!!), meg nem ad természettudományos magyarázatokat. Ez nem %. Ez IGEN vagy NEM.

2016. nov. 3. 12:08
 68/237 anonim ***** válasza:
100%

"de arra TUDTOMMAL nincsen példa hogy a hüllő átalakult volna emlőssé ilyen sok mutációsorozattal" - ősmaradványok

"Ugyanis pl.: a kémiában lehet bizonyítani sokmindent." - Ajjaj. Elérkeztél a szakterületemig. Végre, rádszabadíthatom a teljes arzenálomat :D. De am ennek meg nem a másik kérdésednél lenne a helye? Tudományokban teologizálsz, Vallásokban meg jössz a természettudományokkal?

"(Pl.: Ha én "x" és "y" anyagot összekeverek "x:y" arányban akkor az robban. Ezt lelehet tesztelni hogy tényleg így van e a valóságban (kísérletek). Nos az evolúciót (tudtommal) még nem tesztelték le így.)" - Az analógiád sértő. Ez olyan, mintha bemennél a vasboltba répát kérni. Szomorú. Már azt hittem , beszélgethetünk!

"A 100%-os bizonyíték az amikor az ember megtapasztal valamit. Átéli a folyamatot." - Tudod, az sem az :D. de ha már több, független tény is egy dologra mutat, akkor azt már készségesek vagyunk elfogadni!

2016. nov. 3. 12:16
 69/237 A kérdező kommentje:

Nem 100%-os. Mivel ha alapul vesszük a bibliai írásokat akkor érdekes elméletek (amiket szintén nem lehet bizonyítani tudományos alapon) születhetnek.

Illetve ha egy ember természetfeletti jelenséget tapasztal meg (tehát amit a tudomány jelenlegi tudásával nem lehet megmagyarázni, másnéven "csoda"), akkor az a valaki jogosan állíthatja hogy nem 100%-os tény ez evolúció. Ugyanis ha Isten teremtett 6 nap alatt a világot és a 7. napon megpihent és megteremtette Ádámot és Évát, és ők ugye bűnbeestek akkor feltételezhetjük hogy a bűnbeesés után indultak be evolúciós folyamatok. Egy özönvíz (ha valóságosnak tekintjük) nyílván nagy változást eredményezett a környezetre, illetve az egész Földre. Tehát elképzelhető hogy a különböző régészeti leletek mind az özönvíz nyomai. (Ugyanis az evolúciós elmélettel, meg a dínókkal szemben ezt állították sokáig [még régen].) Már csak a csontok ideje, vagy jobban mondva kora az amit nemigen lehet a bibliával megmagyarázni.

2016. nov. 3. 12:19
 70/237 A kérdező kommentje:
kövületek kora
2016. nov. 3. 12:20
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!