Miért vélekednek azzal sok ateista hogy nem lehetséges a bibliai teremtéstörténet, mert két embernek születtek gyermekeik és azoknak is gyermekeik és ez már vérfertőzés lenne?
mi is a kerdes akkor?
Kain rol nem ir a biblia
hogy anyjaval vagy testverevel szaporodott e
meghozza el is uldozte Isten a Paradicsom kornyekerol
igy Kain ki is halt volna ha nem szaporodik valamivel... khm... valakivel
kesobb mas nemzetsegek tunnek fel a bibliaban igy adamnak es evanak mas gyermekei is voltak a biblia alapjan de nem kain nal emliti oket, egyik nemzetseg viszont kain tol ered
Ozonviz utan a sok nemzedek utan mar biztosan sokan voltak a foldon, igy a rokoni kapcsolatok eltavolodtak
mint irtam nem is igazan ertem a kerdesed:D
es azzal egyetertek #1 el hogy mindegy mit hozol fel mert az ateistak nem fogjak elfogadni, a semmilyen erdekeseget sem tartalmazo tortenetet sem
vagy azt igen?
#4 igen, de mivel nem vagyok ateista igy nem tudok a fejukel gondolkodni, de erdekelne engem is ha igy van
verfertozesen nincs semmi osi dolog mivel sokkal kesobb is fertoztek egymas verit az emberek... talan valahol meg ma is
ezen tehat vicces ha kiakadnak
persze nem erkolcsileg es egeszsegileg
#8 ne foglalkoz ilyenekkel (itt nem a valaszadot kritizalom)
napjaink vallasa megalkuvo, igy az "ateistaknak alarendeli magat"
Jezus barhol tanitotott olyant hogy a teremtes tortenet helytelen?
Bibliaban nem, de apokriban netan? ketlem
ezert hogy tarthatja a keresztenyseg igaztalannak, es nem tudomanyosnak
talan masnak van tudomanyos alapka ezen a vonalon haladva?
Bibliaban is tobb helyen benne van hogy az emberi tudomany kudarcot vall Istennel szemben
Mivel Isten az alapja a tudomanynak is igy hogy kutathassa sajat alapjat a tudomany ugy ha Istent nem fogadja el
vagy elfogadja?...
"Micsoda? A katolikus egyház ezt hírdeti? (Ennyire gonoszok lennének?) Jézus Krisztu ebben hitt, és ezt fogadta el tényként (szószerint)"
Hol beszélt Jézus a Bibliában arról, hogy az Ószövetségi teremtéstörténetet szó szerint kell értelmezni? Emlékeim szerint utalás sincs rá.
És nem csak a katolikus, hanem az ÖSSZES egyház ezt hirdeti, nem lehet a tényekkel sokáig szembepisálni. Ha te nagyon elkötelezett vagy azzal szemben, hogy már pedig 6 ezer éves a világ meg satöbbi, akkor keress magadnak valamilyen szektát, a nagyobb egyházakban ki fognak ezért röhögni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!