Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A barátom jehova tanúja. Mit...

A barátom jehova tanúja. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok,a barátom pedig 18. 2éve járunk,a szülei tiltanak minket,mivel én nem vagyok jehova tanúja. A barátom a kapcsolatunk elején azt mondta,hogy ő nem akarja ezt a vallást és majd ha a szüleitől különmegy akkor elhagyja a vallást.E rre 3 hete meg leordította a fejem,hogy vegyem tudomásul,hogy ha majd egyszer összeházasodunk és lesz gyerekünk akkor én is vegyem fel ezt a vallást meg a gyerekeink is.Én meg azt mondtam,hogy én nem akarom ezt a vallást,mert sztem nem egy vallás dönti el azt,hogy milyen egy ember,attól még lehet vki jó feleség és jó anya,de nem érti meg. Viszont elhagyni se bírom mert szeretem.Meg az is zavar,hogy a szülei úgy néznek rám m int egy közellenségre. Pedig semmit se ártottam nekik! Mit tegyek?
2010. ápr. 12. 11:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/171 anonim ***** válasza:
93%
Még csak 19 vagy, egyáltalán nem kell férjhez menni... még. Ez most nagy probléma, gondolom, de egyre több ilyen leordítós jelenet lesz és te magad fogsz kiábrándulni belőle! Egy csomó minden vár még rád az életben, nehogy gyerek-fejjel családot alapíts!
2010. ápr. 12. 13:02
 12/171 anonim ***** válasza:
95%

Hab a tortára:Az összes előttem válaszolónak igaza van!!!

Hidd el 19 voltam,mikor életem nagy szerelmét egy év után elhagytam,s lásd,ma már semmit nem érzek iránta!Annyira nem lehetsz szerelmes,hogy ez a dolog ne taszítson!Én mint vízöntő,össze sem jönnék olyannal,aki az én hitemet,gondolataimat befolyásolni próbálná!FŐLEG ha még leordítozna!!!Semmi köze hogy te miben hiszel!Mindenki mást tart logikusnak,van aki a teremtést,van aki az evolúciót,van aki több istent,mert ők épp abban látnak logikát!Ettől nem lesznek kevesebbek,se többek..ha nem fogad el úgy ahogy vagy,mondd meg,hogy akkor te sem fogadod el,hogy ő jehovás!És hogy zárjátok le a vallás témát,beszélgessetek másról,bár inkább azt ajánlom,ne beszélgessetek,hanem cselekedj,mielőtt te is azon kapod magadat,hogy házról házra jársz Őrtornyokat osztogatni..

2010. ápr. 12. 13:10
 13/171 BlackSword ***** válasza:
95%
Én is beállok azok táborába akik azt mondják, hogy HAGYD EL!!!! Igazuk van... Noha egy párkapcsolatban nem lehet kihagyni a vallás témáját, de ezek??? ... Ez nem vallás, hanem szegta... Ha egyszer bekerülsz, onnan nagyon nehéz a kiút... Ha elfogadsz egy jótanácsot: Fuss, amíg tudsz!!!!
2010. ápr. 12. 13:51
 14/171 anonim ***** válasza:
88%

Eleve vallásossal (fanatikusssal) össze sem állnék. Pláne nem olyannal, aki egy szektának a tagja.

Hagyd ott, eleve 19 évesen nem is kéne egy kapcsolatot komolyan venni.

2010. ápr. 12. 17:47
 15/171 anonim ***** válasza:
94%
sztem sürgősen hagyd ott...ilyen felfogásu embertől ne sokat remélj házasság terén(se)
2010. ápr. 12. 18:29
 16/171 anonim ***** válasza:
70%

Hidd el, egy házasságban két azonos hitet valló ember is rengeteg konfliktust él át. Minden különbözőség konfliktust generál. Ha egy vidéki egy városival köt házasságot, nagyon sok konfliktus lesz belőle. Ha az egyik értelmiségi, a másik nem olyan iskolázott, konfliktus lesz belőle. Ha különböző a nemzetiségük, konfliktus lesz belőle. Különböző anyagi helyzet Stb. mind, mind konfliktust okoz. Az, hogy egy-egy ilyen pár boldog kiegyensúlyozott házasságban él, inkább kivétel, mint a minden napos gyakorlat. A vallás ennek a hatványozódása. A következőbe gondolj, bele: te egyedűl leszel az egész családdal szemben. Magadat még megvéded, de hogy véded meg a gyermekeidet? Aztán képzeld magad a gyermekeid helyébe, akik ebben az örökös feszűltségben fognak felnőni. Akkor már jobb két ateista szülő, ők még élhetnek példás békés családi életet, megóvva gyermekeiket a szeretetben. Két azonos vallású ember is tud ilyen családi hátteret biztosítani. De a ti kapcsolatotokban egy időzített bomba van, garantálom neked a naponkénti konfliktusokat. Majd nézd meg az első karácsonyotokat, mikor te ünnepelnél a gyerekekkel, a családod meg megtíltja! Két jehova tanuja gyermekének ez nem gond, neki természetes, hogy ők nem ünneplik a karácsonyt, de a szüleik békességben élnek. A mi családunk sem ünnepelt meg egyetlen muszlim ünnepet sem, még sem érzem úgy, ki maradtam valamiből. A te gyerekeiddel nem így lesz. Szóval gondold át. A döntés a tiéd, annak felelősségét senkire nem tudod áthárítani.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. ápr. 12. 20:19
 17/171 anonim ***** válasza:
27%

Nagyon szépen köszönöm a kellemes válaszokat!

Én Tanú vagyok,(mások szerint egy elborult idióta)és még soha nem volt gond a férjemmel a vallásunk miatt.

Mivel mi sem vagyunk tökéletes emberek mi közöttünk is akadnak olyanok akik így félre értelmezik a Szentírásban talált parancsokat és tanácsokat.

Sajnos ez megesik nálunk is ,mint ahogy más vallású emberek között is,bár nem olyan gyakran,hisz a Biblia is ad erre tanácsot a férjeknek:az Efézus 5.fejezet:28. versében:"A férjeknek íly módon úgy kell szeretniük a feleségüket,mint a saját testüket.Aki szereti a feleségét önmagát szereti,mert soha senki nem gyűlölte a saját testét,hanem táplálja és dédelgeti,mint ahogy Krisztus is a gyülekezetet..." a 33.vers pedig így folytatja:"Mindamellett közöttetek is ,úgy szeresse mindenki a feleségét,mint önmagát,másfelől a feleség mélységes megbecsüléssel legyen iránta!"

Na most ez kérdés,hogy melyik férjet lehet mélységesen becsülni?

De ha a férj is ennek a tanácsnak az alapján bánik a feleségével,akkor szerintem a feleségnek sem lehet gond a megbecsülés és a szeretet!

A férjeknek gondolniuk kell arra is,hogy Isten előtt a hűség teszi értékessé az embert ,és nem az,hogy férfi-e vagy nő!

A Biblia rengeteg értékes tanácsot és utasítást tartalmaz a családi élettel kapcsolatban.

Aki ezt nem hiszi el nézzen utána és próbáljon aszerint élni,és akkor megtapasztalhatja azt az érzést is amit én már közel húsz éve érzek a férjem ,mellet !

Ha megtartjuk az Isten utasításait amit a Bibliában találunk meg,akkor boldog lehet a házasságunk mindíg!

NE FELEJTSÜK EL,HOGY MINDEN HÁZASSÁGBAN VANNAK PROBLÉMÁK,DE AZOKAT CSAK SZERETETTEL LEHET JÓL MEGOLDANI!

Ehhez nyújt nagy segítséget az Isten szava vagyis Biblia!

Bocs,hogy ilyen hosszúra sikerült a válasz,de úgy éreztem,hogy ezt le kell írnom,a sok sértegetés után!

2010. ápr. 12. 22:03
 18/171 anonim ***** válasza:
30%

Előző vagyok:kedves kérdező!

Sajnos vannak ilyen férfiak is de ezért nem a mi vallásunk a hibás,hanem maga az ember.

Gondolom te ezt nem tudod vállani,én úgy gondolom,hogy bármennyire is fáj,ha így gondolkodik a barátod akkor nem lesz jó ebben a házasságban.

Tudom,hogy Tanúként nem lenne szabad így vélekednem,mivel a házasság Jehova Isten intézménye,de még mindíg jobb most az egészet abba hagyni,mint házasként elválni,mert az már az Isten előtt elfogadhatatlan,ha csak nem házasságtörés miatt történik!

Nagyon jól gondold meg,hogy mit vállalsz!

2010. ápr. 12. 22:11
 19/171 anonim ***** válasza:
27%
Én ismerem jehova tanúit,vannak közte normálisak de vannak közte kevésbé azok..talán a világban nem igy van ez? vagy aki nem valásos az már normális? mégis mit látni ebben a világba? "Az útolsó idöben lesznek az emberek pénzsóvárok magukat szeretők,inkább a gyönyörnek mint istennek tettszői,és akkor jő el a vég" én csak annyit tudok mondani hogy azért a barátod ha komolyan veszi ezt a vallást akkor ott ez a cselekedet nem éppen jó dolog,hogy ráeröszakol téged erre a dologra..alázatosnak kell lenni másokkal szemben..ha akar úgy is megtér,ha nem akkor azt csak ő érzi mi a jó neki..
2010. ápr. 12. 22:11
 20/171 anonim ***** válasza:
29%

1. Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom.

2. És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.

3. És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból.

4. A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.

5. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,

6. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;

7. Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.

8. A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.

9. Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:

10. De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.

2010. ápr. 12. 22:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!