Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit mondanak az evolúció...

Mit mondanak az evolúció tagadói és jehova tanúi ezekre a tényekre?

Figyelt kérdés

Az intelligens teremtést cáfolja, az evolúció elméletét alátámasztja az elcsökevényesedett, funkció nélküli lábcsontjai a bálnának. Ha valami felesleges, akkor miért lett megteremtve?

Ugyancsak érdekes dolog az állattenyésztőknél a mesterséges szelekció, a tudatos tenyésztés. Ha csak teremtéssel lehet létrehozni megfelelő élőlényt, akkor miként működhet a megfelelő vérvonal létrehozása, fenntartása a kiválasztott egyedek keresztezésével?

Ez maga a felgyorsított evolúció: [link]

Jehovások állításának cáfolására:

- Az eredmény, a változások megfigyelhetőek.

- Ellenőrzött körülmények között ismételhető.

- Megjósolható működésű, az új egyed a kívánt tulajdonságokat örökli.

2015. aug. 27. 09:54
 491/513 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Apexus:

„Látom nem kapisgálod.

Létre tudnak hozni a tudósok élőlényeket élettelen anyagokból?

A válasz NEM! Tehát reprodukálták az élet keletkezését?

A válasz ismét NEM!”

Mondd, barátom! Te olvasod is azt amit írok???

Ezt írtam neked:

„A biológiai evolúció nem foglalkozhat az élet keletkezésével, mivel az csak attól az állapottól kezdve működőképes, amikor már létezik evolvabilis (evolválásra képes) egység, ill. egységek. EZEKET PL: ISTEN IS TEREMTHETTE!”

És erre írod azt nekem, amit idéztem tőled fentebb??? Ha vitázni akarsz, akkor azt tedd rendesen, és ne kapkodva a munkába menet közben.

Egy deka szóval nem állítottam soha, hogy ne higgy Istenben, és egy dekányi szóval se állítottam, hogy a tudomány tudja, hogy élettelenből hogyan jön létre élő. Te az evolúció mechanizmusát vitattad, és én annak működésére mutattam be példát. Most te mit vitatsz itt egyáltalán? Senki – érted barátom! – senki nem hozott fel eddig olyan érveket ellened, amivel tagadni kívántuk volna Isten lehetséges létezését. Ezt te kényszeresen beleképzeled itt minden vitapartnered álláspontjába, eleve abból indulsz ki, hogy mindenki ateista kőkeményen, aki nem úgy látja a világ működését, ahogy te elképzeled. Nem vagyok Istentagadó, sőt, nem tartom elképzelhetetlennek a létezését. Ez van!

Nem véletlenül mutattam be neked azt a tábori verekedést. Nem ismersz rá magadra abból a szituról? Persze te nem verekszel (ugyebár nem vagyok előtted szerencsére), de ugyanolyan elvakultan nem veszel tudomást a bejegyzéseim tartalmáról, mint nyilván azok az egymással verekedők is, és ugyanúgy kényszeres dühvel egy olyan emberrel vitatkozol, ami nem én vagyok, hanem amit te elképzelsz magadban. És ha te nem is vernél meg idővel, szerinted nem lesznek ilyenek a hittársaid közül?

„A keresztények Istene nem üzeni nekünk azt, hogy így viselkedjünk.”

Soroljam, hogy mennyi népirtást hajtottak végre a keresztények csak azért, mert más népek nem kívántak abban hinni, amiben ők? Azért csak csak kellett lennie olyanoknak közöttük, akik kellően agresszívra sikeredtek. Hogy ma mit csinálnátok, azt sajna nem igazán lehet megmondani, mert nincs hatalom a kezetekben a szekularizáció jóvoltából. Amíg volt hatalom a kereszténység kezében, sajna egy dekát se különböztek más erőszakos hódító népektől.

„Tehát reprodukálták az élet keletkezését?

A válasz ismét NEM!”

Mellesleg ezt írhattad volna a levegőnél nehezebb tárgyak röpképtelenségéről is mondjuk az 1880-as években vállvetve Lord Kelvin brit fizikussal együtt. Sőt, ezt állítottátok nemrég a szerves anyagokról is, hogy azt csak élő anyag tud előállítani, mégis Wöhler szervetlen anyagokból 1828-ban karbamidot állított elő. Ettől függetlenül lehet, hogy soha nem sikerül az élet keletkezésének titkára rájönni, de akár tetszik neked, akár nem, erőteljesen haladunk ennek megismerése felé, legalábbis egyre több sikeres kísérlet utal az élet spontán keletkezésének lehetőségére. Felesleges érvként rámutatni olyan kutatásokra, amiről nem tudhatod biztosan, hogy sikeresen, vagy sikertelenül zárul majd. Ráadásul ez is teljesen irreleváns az Istenhit szempontjából. Isten eleve olyanra tervezhette az univerzumot, hogy abban egy halom dolog automatikusan lejátszódik. Csillagok, galaxisok, bolygók, hegyek, völgyek, barlangok cseppkövek, rendezett kristályok stbstb keletkezik mindenféle közvetlen isteni segítségnyújtás nélkül. Ugyan mi akadálya lenne annak, hogy Ő egy olyan univerzumot teremtsen meg, amiben az életnek létre kell jönnie „spontán”?

„Az alap mozgássorozat csak rángásokra volt jó, nem tudta rávenni,hogy rendesen járjon a modell.”

Tényleg? Olyan szellemes mozgásformák tömegei alakultak ki, amire még a kutatók se gondoltak volna. Te tudtál volna magadtól ilyeneket csinálni??? Ráadásul ezek a robotocskák jórészt baromi merev „botokból” álltak össze, nem hihetetlenül rugalmasan változó molekuláris rendszerekből, amik fantasztikusan gazdag környezeti viszonyok változtattak meg állandóan milliárd évek alatt. Vedd észre barátom, hogy egy rém egyszerű laborkörnyezetben, hihetetlenül primitív alkatrészekből (amiknek az anyaga semmiféle rugalmas változásra nem képesek), fikarcnyi idő alatt elképesztően szellemes és bonyolult működési mintákat hozott létre az evó. Ráadásul olvasd csak el, hogy ennél sokkal többet csinált, ugyanis a mozgások koordinációja kezdett mindig egy központ felé orientálódni, magyarán a központosított idegrendszer kialakulásának roppant egyszerű modelljét mutatta be a kezdeti lépéseket illetően.

És nem feledkeztél el véletlenül arról, amikor a program evolúciós algoritmus mentén kialakította a robotocskáknál a segítőösztönt? Netán ezt is le fogod szólni? Tudsz te ilyen programot írni? Vagy a kreacionisták bármelyike? Akik megállás nélkül állítják, hogy az ösztönök is EÖ-k, és lehetetlen, hogy az evolúció előrukkoljon segítőösztön legyártással?

Hm?

2016. febr. 25. 13:17
 492/513 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Na még...

„Az alap mozgássorozat csak rángásokra volt jó, nem tudta rávenni,hogy rendesen járjon a modell.”

"A baktériumok ostorral, csúszással, RÁNGATÓDZÓ MOZGÁSSAL, vagy a felhajtóerő változtatásával képesek helyüket megváltoztatni"

Úgy tudom, hogy ti kreacosok, még a rángatódzó mozgású egységek lehetőségének megteremtésére se tartjátok jónak az evolúció mechanizmusát. Vagy netán ez ügyben változott volna a kreacionizmus nézete???

2016. febr. 25. 13:33
 493/513 Cerevisiae ***** válasza:
88%

Na még erre, mert sehogyan se értem, és te nyilván meg tudod magyarázni.

[link]

Erre te azt írtad, hogy:

„A keresztények Istene nem üzeni nekünk azt, hogy így viselkedjünk.

A keresztények Istene az erkölcsi mérce legmagasabb pontját mutatja be nekünk. Jézus leglényegesebb üzenete az, hogy "Légy jobb másokhoz, mint önmagadhoz".

Ha ezt mindenki tudná és követné akkor merőben jobb világban élhetnénk.”

Magyarán egyértelműen azt írtad, hogy a keresztény vallás sokkal jobb, mint az iszlámé, hiszen annak nyilvánvalóan nem lehet az az üzenete, mint a tied. Nyilván ugyanazt gondolták a keresztények is a keresztes háborúk alkalmával, mint te, de vajon ők miért ragadtak veled szemben kardot is? De azért nézzük mint mond az iszlám:

[link]

Nahát! Erkölcsiségét tekintve pont ugyanolyan, mint amit te leírtál, és az Ő istenük se buzdít eszerint erőszakra. Akkor mégis miért van az, ami van, és volt? Mégis miért jobb a te hited, mint az övéké? Miért gondolod, hogy a te vallásod kevésbé fanatizáló hatású, mint az övéké?

2016. febr. 25. 14:28
 494/513 anonim ***** válasza:
0%

"Soroljam, hogy mennyi népirtást hajtottak végre a keresztények csak azért, mert más népek nem kívántak abban hinni, amiben ők? "

Soroljam, hogy mennyi gyilkosságot követtek el az emberek azért, mert evolúcionista nézeteket valva felsőbrendűnek találták magukat?

2016. febr. 25. 19:11
 495/513 anonim ***** válasza:
50%

És én sehol sem vittatam az evolúció menetét.

Az elején igaz, hogy felhoztam egy pár ellenérvnek szánt példát, de aztán tisztességesen beláttam, hogy szépen logikusan megválaszoltátok őket.

Tehát logikus, hogy egy ilyen "van isten vagy nincs Isten" vitában arra fogok fókuszálni, ami még vitatható. És az élet létrejötte nagyon is vitatható!

2016. febr. 25. 19:15
 496/513 anonim ***** válasza:
100%

"Nyilván ugyanazt gondolták a keresztények is a keresztes háborúk alkalmával, mint te, de vajon ők miért ragadtak veled szemben kardot is?"

Mert ők nem Istent szolgálták hanem a hataloméhes papokat.

Aki tényleg ismeri a Bibliát, az tisztán és félreérthetetlenül látja, hogy Krisztus azt szeretné, hogy még az ellenségeinket is szeressük.

2016. febr. 25. 19:23
 497/513 anonim ***** válasza:
100%

"Mert ők nem Istent szolgálták hanem a hataloméhes papokat.

Aki tényleg ismeri a Bibliát, az tisztán és félreérthetetlenül látja, hogy Krisztus azt szeretné, hogy még az ellenségeinket is szeressük."

És te honnan tudod előre ilyen biztosan, hogy ha újra hatalom kerülne az egyház kezébe, akkor idővel nem termelne ki megint magából olyan szélsőségeseket, akik hajlandóak kardot is ragadni a hitük terjesztése céljából?

Oké, hogy te nem tennéd meg, még akár el is hiszem ezt. De ezt soha nem állíthatod magadon kívül senki másról biztosra. Elég, ha ezer közül csak egy ilyen akad, egymillióból már ezer. És ezek közül elég ha csak egynek a kezébe kerül a gyeplő, máris képes lehet összegyűjteni azt az ezret, amelyik igenis képes más embereket agyonszurkálni, csak mert nem ugyanazt az ideológiát vallják, mint ő maga.

2016. máj. 9. 01:06
 498/513 anonim ***** válasza:

"És te honnan tudod előre ilyen biztosan, hogy ha újra hatalom kerülne az egyház kezébe, akkor idővel nem termelne ki megint magából olyan szélsőségeseket, akik hajlandóak kardot is ragadni a hitük terjesztése céljából?"

Sehonnan. Csak remélni tudom, hogy nem így lesz.

De ha megtörténik, akkor az az ő bűnük lesz, nem az enyém. Amúgy sem szimpatizálok az egyházzal. Az igazi egyház az eklészia, amely lelki értelemben "egyház".

Krisztus nyáját azok az emberek alkotják, akik hallgatnak az Ő szavára.

2016. máj. 9. 08:46
 499/513 anonim ***** válasza:

"Sehonnan. Csak remélni tudom, hogy nem így lesz. "

Akkor álomvilágban élsz. Mindig lesznek olyanok, akik szélsőségesebbek, jobban eltérnek az átlagtól, akár testi akár szellemi szempontból (gyakorlatilag mindenki eltér az átlagtól valamilyen szempontból vagy inkább szempontok szerint, ez is az evolúció egyik hozománya, sőt, mozgatórugója). És mindig lesznek köztük olyanok is, akik eléggé hataloméhesek ahhoz, hogy a vallást felhasználják a saját önös céljaik eléréséhez, a többieken történő uralkodáshoz. És ugyancsak mindig lesznek köztük olyanok is, akik elég szélsőségesen gondolkodnak, látják a világot ahhoz, hogy akár gyilkosságokat, háborúkat is indítsanak a hitük megvédése, terjesztése okán.

Az csak egy utópia, hogy mindenki egyenlően és maximálisan betartja a jézusi ajánlásokat, és senki sem akar hatalomra törni, irányítani a tömegeket ilyen vagy olyan módon.

"De ha megtörténik, akkor az az ő bűnük lesz, nem az enyém. "

Viszont ha megtörténik, akkor gyakorlatilag te is bűnössé válsz, hiszen te is azok között voltál, akik hatalomra segítették őket.

2016. máj. 9. 19:39
 500/513 anonim ***** válasza:

"Mindig lesznek olyanok, akik szélsőségesebbek, jobban eltérnek az átlagtól, akár testi akár szellemi szempontból"

Ebben abszolút igazad van, csak abban nincs, hogy ezt a fajta gondolkodást a vallásos emberekre korlátozod.

Például el kéne törölnünk a genetikát vagy az egész biológiát, mert volt egy bizonyos Hitler, akinek az ezekből levezethető eugenika alapján rögeszméje lett egy felsőbbrendű emberfaj gondolata. Az eredmények ismertek...

Rögeszmés bolondok bármikor születhetnek, és néha sajnos hatalmi pozícióba is kerül némelyik. De ezt sokféleképpen tehetik.

De pláne ma már, az internet adta globális lehetőségeknek köszönhetően ha valaki hallatni akarja a hangját, az fogja is.

Alapból abban igazad van, hogy a vallással, az emberek hitével is vissza lehet élni, de ettől még a hit nem egy rossz dolog. Eleve, a keresztény tízparancsolat része az is, hogy ne ölj, szóval keresztesháború féle népirtásokra rávenni is csak olyan embert lehet, aki nem igaz a saját hitében. Egy ilyen ember viszont akkor is találna ideológiát a tettei magyarázására, ha nem léteznének vallások.

2016. máj. 9. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!