Miért nem kételkednek sokan Isten létében?
Én hiszek istenben.Istenbe azért nem hisznek mert sok minden magyarázható tudománnyal,és ha isten is tudós?! Egy olyan tudós aki mindent tud,akkor annyira nem nagy szám már hogy mi is felfedezzük azokat,számtalan anyag áll rendelkezésünkre amiből bármit alkodhatunk.
Isten egyébként megtehetné hogy felemelné egész NYC-ot de mivel szabad akaratunkat sérteni nem fogja megtenni,mindenki eldönheti hogy hisz e benne vagy sem.
Sok emberrel az a baj egyébként hogy úgy képzeli el mint minket,mi már szinte megformáltuk hogy tuti hogy ember alakú és nagy szakála van és öreg.Ez baromság mert ekkor nem tudna mindenhol ott lenni,nem tudom kedves kérdező hogy játszottál e már valami online játékkal,MMORPG vagy bármi mással.
Ott vannak Adminok,GM-ek stb...,őneki nem kell megjelennie hogy téged nézzen,elég ha beír valami parancsot aztán egy ID-t ami a személyes azonosítod,és azt látja amit te de nincs ott,nem tudsz róla hogy figyel e vagy sem,na istent is így kell elképzelni,nem úgy hogy feltűnősködik.
Én hiszek istenben de nem vagyok vallásos,egy vallásban sem hiszek,sem a Bibliában amit a Biblia úgy ír le hogy átok,istenkáromlás meg mit tudom hogy mit,hát jó hogy ezt írták bele az "emberek" nem pedig isten ugyebár,hogy mindenki olvassa a bibliát meg kövessék ami bele le van írva!
Na a bibliát emberek írják,emberek nézeteit olvasod és látod nem istenét.
Biblia ír a pokolról ami nagyon rossz,ha nem hiszel Krisztusban vagy Istenben vagy rossz vagy,akkor te örökké ott magad és kínoznak és nem szabadulhatsz,istent én nem ilyennek képzelem el,jó lehet van valami börtön szerűség ahol szenvedsz mindaddig amíg nem bánod meg a tetted,nem változol meg,de utánna szerintem már a mennybe juthatsz.
Persze istennel én sem értek egyet sokszor,de ettől hiszek benne.
Egyébként visszatérve a tudományra,annyira bírom hogy képtelenek vagyunk egy olyan akumulátort elkészíteni,ami egy okostelefonnál is kibírna egy hetet,de tudjuk hogy mi történt év milliárdokkal ezelőtt,sőt ősrobbanást is tudjuk.
Mi protonokkal magyarázzuk,mert képesek megjelenni a semmiből majd eltűnni,érted a nanotechnológiához nem értünk még szinte,de képesek vagyunk megmondani megmondani egy anyag legkisebb kis atomját amit nem is lehet látni szinte.
Persze ősrobbanás lehetett azt nem mondom.
Speciel hogy én mit tartok ragyogónak az az én tudatállapotomtól függ, más nem nagyon tudhat róla, míg el nem mondom, te sem, noha te az omniscentia omnipotencia állapotában érzed magad. "Valláspárti " ez jó vicc :D
A. hihetetlen türelmét csodálom, és tanulom, nekem nincs, vagy elfogyott a sok csökött materialistától:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!