Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak nekem van kedvem megverni...

Csak nekem van kedvem megverni azt, aki állandóan kiírja, hogy "A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit. "?

Figyelt kérdés
Engem baromira idegesít. Felfogtuk asszem az üzenetét, (ami mellesleg nem igaz.)
2010. jan. 31. 13:22
 61/116 anonim ***** válasza:
69%
Pedig nekem nagyon úgy tűnik, hogy az vagy. Egy kisgyerek, aki kapaszkodik a mackójába, mert anélkül éjjel bepisil, és hiába mondják neki, hogy a sötétben nincs semmi, a világosban ne lenne ott, azért ő mégis hisz a mesékben. De amúgy nagyon szép élettörténet, teljesen meghatódtam.
2010. febr. 12. 10:10
 62/116 ceri ***** válasza:
24%

Had gyerekezzenek. Ezek a félművelt barmok mindent jobban tudnak. Ha meg nem, akkor verekednének, de persze csak verbálisan. Mint egy 5 éves fejlődésben visszamaradt ovis. És még ők gyerekeznek le másokat!

Viszont azt meg kell mondanom, hogy az evolúció nem mond ellent istennek. Én azt gondolom létezhet isten (nincs egyértelműen definiálva, ill. ahány vallás annyiféle képpen), de az evolúciót attól még elfogadom. Gondolj az ebihal-béka viszonyára, vagy szamár, ló , öszvér összefüggésre. De ha megnézed az emberi magzat fejlődését... Én persze tudom, hogy te ismered ezeket a dolgokat, és ők is tudják, hogy te tudod.

Persze sok homályos dolog van az evolúció körül. Bírálják tudományos alapon is, de ezt hagyjuk meg a biológusoknak. A Jézusba vetett hitnek ehhez semmi köze.

Az mindenesetre elég érdekes, hogy 1 muslincáétól is mintegy 10%-ban tér el a génállományunk. Csak van valami rokonság köztünk.

A kérdés ez volt, ha nem tudná valaki

"Csak nekem van kedvem megverni azt, aki állandóan kiírja, hogy "A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit. "?"

Ez szerintem aláírásnak is jobb, mint ha odaírnád, Gipsz Jakab, mert legalább " te a műveletlen" bemutatkozol, és nem burkolódzol az ismeretlenségbe mint a kérdező. Nekem szimpatikus, mert emberi dolgot hoz be a virtuálisan műveltek és bátrak közé.

De azért is szimpatikus, mert az aláírásod tartalmával is egyetértek, bár az én istenemet még nem sajátította ki egy vallás sem. Tehát nem vallom magam kereszténynek, bár olyan családba születtem. Szóval aki akarja az érti a mottódat, ami leegyszerűsítve annyi, hogy a hit reményt ad, ellentétben az ateizmussal, ami nem ad semmit, mert nem is adhat. Mert nem mond semmit, csak tagad valamit. Tehát destruktív dolog. Rombolni akarnak anélkül, hogy adnának helyette valamit. De ha belegondolsz ez sem teljesen így van. Mit ad az ateizmus? Szabadságot, függetlenséget vagy legalábbis ezek érzetét, illúzióját. Az ateista nem tűrheti el istent, mert nem tűr el senkit is semmit aki nála bármiben is jobb lehet. Ő a világ ura, aki nem veti alá magát törvényeknek, szabályoknak, közösségi érdeknek (legfeljebb úgy tesz ha az érdekei azt kívánják). Nem érdekli az igazságosság, nincs lelkiismerete, sőt szerintük lélek sincs. Szeretni sem tudnak magukon kívül senkit. Hogyan is ismerhetnék el Jézus igazságát aki pont az ellenkezőjét tanította annak, mint amit ők képviselnek. Ők a hívőt aki szerényen beismeri, hogy nem áll fölötte a világnak, hanem annak részeként harmóniában akar élni természettel, embertársaival, "bárgyú, tudatlan birkának" tartják. Az eszükbe sem jut, hogy ez a gondolkodás egy felismerés következménye, és nem bárgyú behódolás. Nekik elképzelhetetlen az érdek nélküli szeretet. Persze vannak hívők akik "csak" ösztönösen érzik, hogy mi a számukra helyes, és keveset gondolkodnak ilyen dolgokról, de az ateisták közt is sokan vannak akik a marxista neveltetésük miatt automatikusan elutasítják a vallást. Mindenesetre ezek az ösztönös hívők, és -ateisták sem véletlenül azok amik.

Tehát nem kell csodálkozni, ha egy ateista meg akar verni a hitedért. ( Az sem véletlen, hogy nem fordítva merült fel a kérdés). Ezek az emberek érzelmileg hátrányos helyzetűek. Nincs bennük béke, ezért nincsenek harmóniában a világgal. Nincsenek harmóniában a világgal, ezért nem is lehet bennük béke. Ördögi kör, de az egojuk nem engedi, hogy kitörjenek belőle. Mivel tévedhetetlenek, az lehetetlen, hogy revideálják a felfogásukat. Frusztráltak, mert tudat alatt érzik, hogy a világnézetük miatt elveszítenek valamit, ami miatt érdemes élni. Hiába a sok pótcselekvés, anyagi örömök, 5 perces szerelmek, látszathaverok. Az embernek ennél többre van szüksége, de még a kutyámnak is. Nem véletlen az agresszióra való hajlam. Az intellektus hiányát valamivel pótolni kell, mert muszáj győzniük. Erre van felfűzve az egész életük.

2010. febr. 12. 13:52
 63/116 anonim ***** válasza:
75%

"1 muslincáétól is mintegy 10%-ban tér el a génállományunk."

Ülj le, egyes. Ez már csak azért sem lehet igaz, mert a muslicának 8 kromoszómája van, az embernek meg 46.

"Rombolni akarnak anélkül, hogy adnának helyette valamit."

Nem rombolnak le semmit. Lerombolni csak azt lehet, ami fel van építve, az ateisták esetében nem beszélhetünk ilyesmiről.

"Az ateista nem tűrheti el istent, mert nem tűr el senkit is semmit aki nála bármiben is jobb lehet."

Ez a mondat erős költői vénára vall, de attól még értelmetlen baromság.

"Ő a világ ura, aki nem veti alá magát törvényeknek"

Nem vagyok a világ ura, és alávetem magam a törvényeknek.

"szabályoknak, közösségi érdeknek (legfeljebb úgy tesz ha az érdekei azt kívánják)"

Hülye vagy te, fiam.

"Nem érdekli az igazságosság, nincs lelkiismerete"

De érdekel, és van lelkiismeretem.

"Szeretni sem tudnak magukon kívül senkit. "

De igen. Amúgy honnan veszed ezeket a baromságokat?

"Hogyan is ismerhetnék el Jézus igazságát aki pont az ellenkezőjét tanította annak, mint amit ők képviselnek."

Ez így van, az igazságot mi képviseljük, Jézus pedig a hazugságot, szemfényvesztést, az emberek megtévesztését, átverését. Tényleg nem ismerjük el az "igazságát".

"Ők a hívőt aki szerényen beismeri, hogy nem áll fölötte a világnak, hanem annak részeként harmóniában akar élni természettel, embertársaival, "bárgyú, tudatlan birkának" tartják. "

Hazugság, amit írsz. Én sem állok fölötte a világnak, hanem annak részeként harmóniában akarok élni a természettel, embertársaimmal. Kivéve a hozzád hasonló férgeket.

"Nekik elképzelhetetlen az érdek nélküli szeretet. "

Hülye vagy? Hány milliárd ember él családban, nevel gyereket, szereti a párját, testvérét, gyermekét, barátját úgy, hogy leszarja a keresztény vallást? Megsúgom legalább 3-4 milliárd.

Nem folytatom tovább, a kommented nyilvánvalóan beteg elmére vall.

2010. febr. 12. 14:19
 64/116 anonim ***** válasza:
22%

"A Jézusba vetett hit reményt ad - az ostoba, műveletlen, iskolába járni, felnőni képtelen embereknek."

Én nem látom, hogy az ide írogató evolúciópárti emberkék stílusa olyan nagy műveltséget mutatna.

Diplomám van és így hiszem azt, hogy a világot Isten teremtette, sőt biológus diplomás, most doktorandusz képzésre járó ismerősöm is így hiszi. Nem hinném, hogy jogod van lebunkózni tök ismeretlen embereket azért mert nem az az elméletet vallják amit te.

Az evolúció egy elmélet amire éppen úgy nincs igazi bizonyíték mint a teremtésre. Én az általam ismert számtalan tény alapján arra a következtetésre jutottam, hogy a világot Isten teremtette. Ha ezzel nem értesz egyet, az ok, de a stílusodat légyszíves változtasd meg némileg emberibbre. Így sajnos kénytelen vagyok azt gondolni, hogy pontosan te vagy olyan félművelt egyén mint amit ránk akarsz sütni.

2010. febr. 12. 15:11
 65/116 anonim ***** válasza:
62%

"Nem hinném, hogy jogod van lebunkózni tök ismeretlen embereket azért mert nem az az elméletet vallják amit te."

Jogom van bárkit lebunkózni. Nem azért, mert mást vall mint én, hanem mert buta, műveletlen, és fanatikus.

"Az evolúció egy elmélet amire éppen úgy nincs igazi bizonyíték mint a teremtésre."

Egy ilyen kijelentés után higgyem is el, hogy neked valaha volt bármi közöd a biológiához? Ne röhögtesd már ki magad...

"Én az általam ismert számtalan tény alapján arra a következtetésre jutottam, hogy a világot Isten teremtette."

Csak egyet mondj, könyörgöm. Lehetőleg ne ilyeneket, hogy "az a bizonyíték rá, hogy itt vagyunk".

"Ha ezzel nem értesz egyet, az ok, de a stílusodat légyszíves változtasd meg némileg emberibbre."

Nem.

"Így sajnos kénytelen vagyok azt gondolni, hogy pontosan te vagy olyan félművelt egyén mint amit ránk akarsz sütni."

Nem hinném, hogy a műveltségnek köze lenne ahhoz, hogy milyen módon mutatom ki mérhetetlen utálatomat a fajtád iránt, ahhoz esetleg igen, hogy a "kollégád" már végigmajomkodta az összes témát a nonszensz kijelentéseivel, amelyek közül nem egyet már egy másodikos is csípőből cáfol.

2010. febr. 12. 17:18
 66/116 anonim ***** válasza:
87%

Komolyan, itt mindenki megőrült?

Kedves "A Jézusba vetett hit remény ad"!

Nem értem, hogy miért zárkózol el, éppoly mereven az evolúció elől, mint ahogy mi tesszük általában a vallással. Egy korábbi hozzászólásodban pontosan leírod az evolúció alapját, majd elmondod hogy bizonyítható majd kijelented, hogy ez nem az evolúció. Ezután elmondják, hogy pont az az evolúció amit te is leírtál, de még mindig ellenkezel ellene. Tényleg nem értem.

13:52

A te nézeteid elég szélsőségesek. "Az ateista nem tűrheti el istent, mert nem tűr el senkit is semmit aki nála bármiben is jobb lehet. Ő a világ ura, aki nem veti alá magát törvényeknek, szabályoknak, közösségi érdeknek (legfeljebb úgy tesz ha az érdekei azt kívánják). Nem érdekli az igazságosság, nincs lelkiismerete, sőt szerintük lélek sincs. Szeretni sem tudnak magukon kívül senkit. Hogyan is ismerhetnék el Jézus igazságát aki pont az ellenkezőjét tanította annak, mint amit ők képviselnek. Ők a hívőt aki szerényen beismeri, hogy nem áll fölötte a világnak, hanem annak részeként harmóniában akar élni természettel, embertársaival, "bárgyú, tudatlan birkának" tartják. Az eszükbe sem jut, hogy ez a gondolkodás egy felismerés következménye, és nem bárgyú behódolás. Nekik elképzelhetetlen az érdek nélküli szeretet."

Látszik, hogy szinte csak a hitednek élsz. De ha körbenézel kicsit a világban, ha egy rövid időre megszabadulsz az előítéleteidtől, világossá válik hogy mekkorát tévedsz.

15:11

"Az evolúció egy elmélet amire éppen úgy nincs igazi bizonyíték mint a teremtésre."

Pontosan milyen bizonyíték kellene? Ha nem elég, hogy olyan típusú és működésű sejtek jelen vannak az emberben is, amilyenek a legegyszerűbb egysejtűek, Ha nem elég, a nagyfokú genetikai azonosság az állatvilág néhány fajával, Ha nem elég, a kutatásokkal alátámasztható és bizonyítható működő mikroevolúció, akkor kérdem én, pontosan milyen bizonyíték kellene? (Ez nem költői kérdés, konkrétan milyen bizonyítékra gondolsz?)

17:18

"Jogom van bárkit lebunkózni. Nem azért, mert mást vall mint én, hanem mert buta, műveletlen, és fanatikus. "

Hát ilyen alapon te is elég bunkó vagy már ne is haragudj. Azt nem tisztem megítélni, hogy mennyire vagy művelt, de hogy buta és fanatikus vagy, azt nyugodt szívvel kijelentem. Egyrészt lehet hogy ők nem dobálóznak mindenféle biológiai ismerettel, viszont azért mégis kulturáltan beszélnek. Te meg kb úgy viselkedsz mint egy vadparaszt. Emellett a fanatizmus rád is jellemző, csak nem épp vallási.

"Nem hinném, hogy a műveltségnek köze lenne ahhoz, hogy milyen módon mutatom ki mérhetetlen utálatomat a fajtád iránt"

Hát ja, elsősorban nem a módon van a hangsúly, hanem az alapvető elvről. Mi az h "utálatom a fajtád iránt"? Mi vagy te náci? Ja nem, csak egy hülyegyerek... Mielőtt őket kezded el szapulni, talán nézz egy kicsit magadba..

Nem hiszek Istenben, soha nem is fogok, mert nem tudnék, viszont az alapvető kultúrát azért adjuk már meg...

2010. febr. 12. 18:10
 67/116 anonim ***** válasza:
0%

17.18. Annyira szeretnék szemtől szembe találkozni veled, olyan kíváncsi vagyok, akkor is ekkora arcod volna? Félek, hogy nem! Egyet szemtől szemben sem értenénk, ez nyilván való! De tudnál te tisztességesen, választékosan, a szavaidat nagyon megválogatva beszélni, az biztos. Tudod 8 évesen vívni jártam 2 évig. 10 évesen 6 hónapot kézilabdáztam. 11 éves koromtól 14 éves koromig vízilabdáztam. 18 évesen egy évet kiokusin karatéra jártam. Ismét mondom, nem vagyok verhetetlen, de 182cm magas vagyok és 95kg. Nem biztos, hogy a kérdés feltevője szemtől szembe bevállalná az első pofont.

18.10. Veled nagyon sok mindenben egyet tudok érteni, a világnézetedet kivéve. Az evolúcióval az a legnagyobb baj, hogy az ember nem annak a végterméke. Egyetlen pillanatig nem vitatom, hogy léteznek mutációk, az egyes élőlények bizonyos korlátok közt képesek alkalmazkodni a környezeti változásokhoz, stb. Tehát, ha az evolúció ezt, és csak ezt jelenti, akkor rendben van. De te is tudod, az evolúció jóval több ennél. Az evolúció egy fejlődési folyamatot hivatott takarni, ami során végül is kialakult az ember. És én ezt nem vagyok hajlandó elismerni. Nem volt törzsfejlődés, ez a folyamat sosem játszódott le. És erre nem tud bizonyítékkal szolgálni a tudomány, hogy de igen, lejátszódott.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. febr. 12. 19:11
 68/116 anonim ***** válasza:
84%

Húha, Sztívönszegállal állunk szemben! Gyönyörű a sportkarriered is, de lelkiekben előre készülök arra, hogy a következő kommentedben (család és sportkarrier után) a Himalája megmászásának és első űrutazásodnak történetét is elolvashatjuk majd. A kyokushin szöveg nem hat meg, hidd el, a környéken amennyi gátlástalan cigányhorda randalírozik, tőled lennék a legkevésbé beszarva, ha szembejönnél velem az utcán, de amúgyis röhejes, hogy pont egy ilyen szentfazék jön itt elő a pofon témájával.

"És erre nem tud bizonyítékkal szolgálni a tudomány, hogy de igen, lejátszódott."

Már megint hülye vagy, és már megint nem olvastál el semmit azok közül, amit linkeltek/írtak neked az emberek.

Miért nem írod azt, hogy téged nem érdekel az evolúció, és semmilyen bizonyíték nem győz meg arról, hogy ez létező dolog? Kevésbé járatnád le magad, mint így, hogy kategorikusan kijelented, nem létezik és kész.

"Hát ilyen alapon te is elég bunkó vagy már ne is haragudj... ...de hogy buta és fanatikus vagy, azt nyugodt szívvel kijelentem."

A bunkót bevállalom, mert gentleman szóba sem állna az ilyenekkel. A buta és fanatikus jelzőket viszont elutasítom, az a másik itt kommentelő ürge.

"Mi vagy te náci?"

Gondolom te senkit és semmit nem utálsz. Vagy igen? Akkor te is náci vagy, barátom.

"az alapvető kultúrát azért adjuk már meg..."

Az előbb vallotta be a Jézus rajongó hogy életében nem olvasott el egy könyvet sem. Ennek két folyománya van: 1) tök vicces itt a kultúrát emlegetni; 2) Ne szórakozzál már velem. Zárva volt a színház, és ide jöttél kultúráért? Rossz helyre.

2010. febr. 12. 19:41
 69/116 ceri ***** válasza:
54%
Én ezt a barom 58%-ost bojkottálom már egy ideje. Ajánlom ti se álljatok vele szóba. Az életben sem tennétek szerintem, akkor itt miért?
2010. febr. 12. 20:02
 70/116 anonim ***** válasza:
78%

"A bunkót bevállalom, mert gentleman szóba sem állna az ilyenekkel. A buta és fanatikus jelzőket viszont elutasítom"

Ja, mert te csak azért nem vagy úriember, mert szóba állsz velük? Lécci ne röhögtess már..

Őket miért tartod fanatikusnak? Mert szilárdan ragaszkodnak ahhoz, amiben hisznek? Mert nem számítanak nekik az érvek, csak a saját "baromságaikat" hajtják? Mert meg sem próbálják megérteni a másik oldalt? Ööö, most nem azért, de ilyen alapon te pont olyan fanatikus vagy...

"Gondolom te senkit és semmit nem utálsz. Vagy igen? Akkor te is náci vagy, barátom. "

Jah, csak nem mindegy, hogy a málnaszörpöt utálom, vagy valakinek a "fajtáját".

"Az előbb vallotta be a Jézus rajongó hogy életében nem olvasott el egy könyvet sem. Ennek két folyománya van: 1) tök vicces itt a kultúrát emlegetni; 2) Ne szórakozzál már velem. "

Tudom neked ez új, de a kultúrához hozzátartozik a kulturált viselkedés és beszéd is... Te egyikben sem jeleskedsz eddigi hozzászólásaid alapján. Az, hogy nem olvasott el életében egy könyvet sem, tényleg nem nagy büszkeség, de úgy látszik ő ennek ellenére képes normálisan viselkedni. Amit ugye te nem mondhatsz el magadról...

2010. febr. 12. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!