Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak nekem van kedvem megverni...

Csak nekem van kedvem megverni azt, aki állandóan kiírja, hogy "A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit. "?

Figyelt kérdés
Engem baromira idegesít. Felfogtuk asszem az üzenetét, (ami mellesleg nem igaz.)
2010. jan. 31. 13:22
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/116 anonim ***** válasza:
62%

Nekem tetszik, jó gondolat.

Maradjunk szerintem annyiban, hogy több az, amit nem tudunk, mint amit tudunk!

Hmm? Ehhez mit szól a két fél?

Ezt eltudom fogadni, mert ez korrekt. Nem emeli egyik elméletet a másik felé, mindkettő mellett szolnak érvek, és mind két elméletnek vannak nagyon hiányzó pontjai. És én elfogadom, ha valakinek az evolúció az elfogadhatóbb, és itt most szigorúan az ember létrejötte a tét, legyen, de ne legyek hülye csak azért, mert én nem tudom elképzelni e világ és főleg az ember létezését egy teremtő nélkül. És ezt a hitemet nyugodt lelkiismerettel vállalom, ahogy teszi ezt mindenki aki az evolúciót vallja.

A Jézusba vetett hit reményt ad. Kár, hogy nem próbálod ki.

2010. febr. 15. 16:37
 92/116 anonim ***** válasza:
100%

"És amikor ti lehülyéztek és elmebetegnek neveztek, ti mik vagytok?"

Én nem hülyéztelek le, de tényleg tenyérbemászó vagy.

"Öreg! Hozd már össze nekem azt az első sejtet, és onnantól leborulok előtted, és az evolúció előtt."

Megtörtént. Tudósok rekonstruálták a 2Md évvel ezelőtti körülményeket (időjárás, víz ásványi anyag tartalma...), és életet "teremtettek". Primitív élet, de a kritériumaidnak megfelel.

"Maradjunk szerintem annyiban, hogy több az, amit nem tudunk, mint amit tudunk! "

Amit nem tudunk, azt ki kell deríteni, különben csak egy helyben állunk. A haladás jó.

2010. febr. 15. 17:28
 93/116 A kérdező kommentje:

"A Jézusba vetett hit reményt ad. Kár, hogy nem próbálod ki."

Én kipróbálnám, de akkor már nem Jézusban hiszek hanem valami másban. Bocs, de benne egyszerűen nem tudok annyira hinni.

"Amit nem tudunk, azt ki kell deríteni, különben csak egy helyben állunk. A haladás jó."

Hát ezzel nem értek egyet. Több sebből is vérzik szerintem.

1. Az egyik a haladás fogalma. Mert mi a haladás tulajdonképpen? Mert ha az idő múlásával való fejlődést jelenti, akkor a középkori ember hiába élt később, mint a rómaiak, nem volt haladás, visszafejlődés volt. A görögökhöz képest is. Azt, hogy amit mi csinálunk, haladás-e a természet szempontjából én legalábbis nem tudom megmondani. Nekem az a haladás, hogy változnak a bolygón az életfeltételek, és alkalmazkodnak az állatok.

2. A haladás jó. Miért jó? Ha azt mondjuk, hogy az ember halad, egyre több ismeretet gyűjt, és ez jó, akkor beszéld meg ezt a földanyával, aki haldoklik. Mert ára van a haladásunknak.

3. A jó fogalma. Nem tudom, de szerintem ez is olyan emberi dolog. Kinek a szempontjából jó? Szerintem a természetnek tökmindegy. (ez utóbbiban nem vagyok biztos.)

2010. febr. 15. 20:35
 94/116 ceri ***** válasza:
22%

"Az egyik a haladás fogalma. Mert mi a haladás tulajdonképpen? Mert ha az idő múlásával való fejlődést jelenti, akkor a középkori ember hiába élt később, mint a rómaiak, nem volt haladás, visszafejlődés volt."

Ez egy tévhit, bár ez egy külön téma lehetne. Ne felejtsd a birodalmat a keletről jövő "barbárok" szétverték, hatalmi vákum keletkezett. Egy csomó nép államot alapított, akiknek egymással -és majd ezer évig- a keleti népekkel kellett háborúzniuk.

" hogy az ember halad, egyre több ismeretet gyűjt, és ez jó, akkor beszéld meg ezt a földanyával, aki haldoklik"

Hát igen, ez már a jelen. Haladás van tudományos és technikai értelemben, de összességében? Nem a tudomány a felelős ezért a tendenciáért, hanem az "istentelen ember", akinek a legfontosabb az anyagi haszon.

Hosszú lenne leírni az összefüggést istentelenség és a Föld tönkretétele között, de egy biztos, ha Jézus tanításai szerint élnénk, nem zsákmányolnánk ki sem embertársainkat, sem a Földet. A globális kapitalizmus a Gaia rákbetegsége, mert képtelen felfogni, hogy ez a "mindent nekem" mentalitás a gazdaszervezet halála után , saját pusztulását is jelenti. Tehát a mostani társadalmi berendezkedésünk nem haladás, hanem sokkal inkább betegség. Az ateizmus ennek a betegségnek a táptalaja.

A vallások békességre, mértékletességre, szeretetre tanítanak, ellentétben azzal ami ma történik a világban. Az egyházak, persze egy más téma. Annyira rosszak, negatívak, amennyire eltérnek ettől az alapvető tanítástól. Minél erőszakosabbak (akár a térítésben, büntetésben, fenyegetésben), annál rosszabbak, mert meghamisítják az eredeti eszmét (Jézus tanításait).

Nem is értelek. Egyfelől aggódsz a földanyáért, másrészt megvernéd azt aki e rossz folyamatokkal ellentétes nézeteket vall.

"A jó fogalma. Nem tudom, de szerintem ez is olyan emberi dolog. Kinek a szempontjából jó? "

Igen a jó is relatív dolog. Az ember egyéni érdeke, ütközik mások, a közösség érdekeivel. Jézus pont arra tanít, hogyan lehetünk összhangban a világgal. Aki nem így fogja fel, arra azt kell mondanom (nagyon jóhiszeműen is), hogy félreértelmezi a tanításait. Aki pedig Jézus és követői ellen harcol az a saját érdekeiért harcol, a közösségi érdekekkel szemben. A vége pedig csak bukás lehet, mert nem győzhetünk a természet és társadalom törvényei ellenében úgy, hogy azt mi túlélnénk. Úgy járunk mint a ráksejt. A deviáns viselkedésünk -a mérhetetlen burjánzás után- saját pusztulásunkat okozza.

2010. febr. 16. 10:39
 95/116 anonim ***** válasza:
82%

10.39.

Ugyan abban hisz mint én, csak ezt sokkal bölcsebben teszi.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. febr. 16. 11:39
 96/116 anonim ***** válasza:

"A haladás jó. Miért jó? Ha azt mondjuk, hogy az ember halad, egyre több ismeretet gyűjt, és ez jó, akkor beszéld meg ezt a földanyával, aki haldoklik. Mert ára van a haladásunknak. "

A haladásnak irányai vannak. Most sok téren rossz irányba haladunk, de talán már kezdünk befordulni a jóba.

" A jó fogalma. Nem tudom, de szerintem ez is olyan emberi dolog. Kinek a szempontjából jó? Szerintem a természetnek tökmindegy."

A jó az, ami az emberiségnek összességében mind rövid, mind hosszútávon előnyös. A bolygó lakhatatlanná tétele nem az, még ha műszaki fejlődéssel jár is. Viszont környezetkímélő(bb) dolgok létrehozása, már az.

Most terveznek fúziós erőművet építeni Franciaországban. Ez tiszta és sok energiával lesz képes ellátni nagy embertömegeket anélkül, hogy egy gramm széndioxidot kibocsátana ez alatt. Tesla állítólag kifejlesztett egy gépet, ami állítólag különböző rezgőkörökből állt, és áramot szolgáltatott, amivel a kocsiját hajtotta, szintén 0 széndioxid kibocsátással.

Sok út létezik. Ezek közül kell megtalálni a megfelelőt, de ez nem az amin egyszerűen elfogadjuk, hogy nem értjük azt amit MÉG nem értünk.

2010. febr. 16. 12:13
 97/116 anonim ***** válasza:
100%

"A globális kapitalizmus a Gaia rákbetegsége, mert képtelen felfogni, hogy ez a "mindent nekem" "

Ennek mi köze a kapitalizmushoz? A kapitalizmus egy gazdasági modell, amely nagyon jól működik (sokkal jobban, mint eddig bármely rendszer. Amiről te beszélsz, az nem kapitalizmus, hanem kapzsiság, ami mindig volt, mindig lesz, és semmi köze az épp aktuális gazdasági, vallási vagy politikai trendekhez.

"Az ateizmus ennek a betegségnek a táptalaja. "

Ebbe a párszavas mondatba annyi értelmetlenséget rejtettél, hogy leírhatatlan. Egyrészt, mi köze az ateizmusnak ahhoz, hogy egy ember kapzsi? Másrészt, egy jól működő gazdasági modellnek mi köze az emberek világnézetéhez? Az égadta világon semmi, csak a te kis buta elmédben.

"Aki pedig Jézus és követői ellen harcol az a saját érdekeiért harcol, a közösségi érdekekkel szemben"

Nekem nem érdekem hogy a vallásos emberek kihaljanak, de az emberiség bizton jobban járna.

"A deviáns viselkedésünk -a mérhetetlen burjánzás után- saját pusztulásunkat okozza."

Remélem is, nem fog hiányozni egy skizofrén szentfazék sem.

2010. febr. 16. 12:44
 98/116 ceri ***** válasza:
45%

12:44

"A globális kapitalizmus a Gaia rákbetegsége, mert képtelen felfogni, hogy ez a "mindent nekem" "

Ennek mi köze a kapitalizmushoz? A kapitalizmus egy gazdasági modell, amely nagyon jól működik (sokkal jobban, mint eddig bármely rendszer. Amiről te beszélsz, az nem kapitalizmus, hanem kapzsiság, ami mindig volt, mindig lesz, és semmi köze az épp aktuális gazdasági, vallási vagy politikai trendekhez.

Jól működik? ez a te véleményed. A kapitalizmus lényege, prioritása a tőke. Minden más sokadlagos dolog. Nem számít sem ember, sem erkölcs. A (globális)kapitalizmus intézményesített kapzsiság, ennyiben rosszabb, "mint eddig bármely rendszer". Ez meg az én véleményem.

"Ebbe a párszavas mondatba annyi értelmetlenséget rejtettél, hogy leírhatatlan. Egyrészt, mi köze az ateizmusnak ahhoz, hogy egy ember kapzsi?"

Önmagában persze semmi, hiszen az ateizmus nem mondja, hogy legyél kapzsi. Sőt semmit sem mond, csak hogy nincs isten. Ezzel pedig negligálja amit isten bűnnek nevezett, sőt a fanatikusabb ateisták a fene nagy tagadásukban, számtalanszor buzdítanak a bűnre.

"Nekem nem érdekem hogy a vallásos emberek kihaljanak, de az emberiség bizton jobban járna. "

Te tényleg ennyire értetlen vagy? Ha elkúrjuk a Földet, nem csak a vallásosak halnak ki, hanem azok is akik kizsákmányolják. Vagy úgy gondolod, hogy a Rotschildok a pénzüket fogják zabálni?

2010. febr. 16. 14:08
 99/116 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg a kapitalista országokat. Németország, Franciaország, Egyesült királyság.

Ezekre az országokra mondod te, hogy nem számít se az ember, se az erkölcs. Ha rájuk te azt mondod, hogy rosszul csinálják, javaslom lakj barlangban.

"Ezzel pedig negligálja amit isten bűnnek nevezett"

Ez egy baromság. Ateista vagyok, törvénytisztelő ember, soha nem loptam, nem verekedtem, nem járok prostikhoz, hűséges vagyok a páromhoz, sohasem gyilkolnék. Szerinted negligálva van a nézeteim által az, amit a te vallásod bűnnek nevez? Nem. Vannak közös értékeink, vallási nézetektől függetlenül.

"Ha elkúrjuk a Földet, nem csak a vallásosak halnak ki"

Devianciát említettél, az én nézeteim szerint a vallásos ember ugyanúgy deviáns, mint a homoszexuális.

2010. febr. 16. 21:31
 100/116 anonim ***** válasza:
Visszakanyarodva a kérdéshez, szerintem ez az elköszönés része és nagyon kedves. Nem áldás, de hasonló.
2010. febr. 19. 08:28
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!