Csak nekem van kedvem megverni azt, aki állandóan kiírja, hogy "A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit. "?
Bár nem én vagyok a kérdező, remélem nem bánod ha válaszolok a kérdésedre.
Nekem az ateizmus közvetlenül tiszta elmét, közvetve tudást ad.
És bár ez így nem tűnik soknak, én úgy vagyok vele, hogy kinek mi okoz örömet. Neked az, hogy arra vársz hogy egyszer majd mennybe jutsz. Nekem az, hogy ismerem (úgyahogy) a természet "csodáit". Maga az evolúció egyszerűen lenyűgöz.
És bár tudom nem hiszed, de az ateizmus is ad annyit, mint az Istenetek.
Egy meg egy az kettő. Ez sem ad semmit, de attól még így van.
A fickó, aki kitalálta az idióta mottót, keveri a lelkisegély-szolgálatot és a tudósokat.
19.42.
Csak ezért megérte a hitvallásomat betenni. Szeretem, ha egy ember mer őszinte lenni. Ha az evolúció igaz lenne, és az eszünket és az értelmünket tőle kaptuk volna, akkor az csak egy múlandó dolog lenne, ami azt jelenti, hogy el jön az idő, amikor majd semmiről nem fogok tudni, ami most állítólag annyira fontos. Ha az ateistáknak lenne igazuk, azt én sosem fogom megtudni. A vicc az, hogy ők se. /ha megszűnik a tudat, akkor nem tud semmit/ Ha nekünk keresztyéneknek van igazunk, azt meg fogom tudni. És azt az ateisták is. Mert akkor az ő tudatuk sem szűnik meg. A hitvallásom a válaszaim végén azért van, hogy tudd, mikor kinek mit írok. Ha az ellenszenved a hitem miatt félreteszed, megláthatod, ha valaki normálisan kérdez, annak normálisan válaszolok. Nyilván a keresztyén tanítás szerint. Ha egy kérdésnél látszik, eleve provokáció, fel veszem a kesztyűt, de igyekszem megmaradni keresztyénnek. Ha valaki azt mondja, neki az evolúció ugyan azt adja, mint nekem a hit, az nekem vicc. Két okból. 1. mert magam is sokáig ateista voltam, tehát tapasztalati úton tudom mit ad. 2. Mint már fentebb említettem, az evolúció egy megszűnő, elmúló tudatot ígér, szemben Jézussal, aki örök életet ígér. Én a két ígéretet nem tartom egy lapon említhetőnek. Azon meg már folyt itt néhány vita, hogy melyik az igaz. Ebbe most ne menjünk bele, tudván azt, egyik oldal sem tudja bizonyítani az álláspontját.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Ilyen alapon az összes vallást gyakorold egyszerre, hátha bejön valamelyik.
"Ha valaki azt mondja, neki az evolúció ugyan azt adja, mint nekem a hit, az nekem vicc."
Fogd már fel a h*lye agyaddal, hogy a tudományos kutatások nem azért vannak, hogy a puhap*csű emberek ne pisiljenek be éjjel, hanem hogy megmagyarázzák az univerzum működését.
Facepalm.
"Mint már fentebb említettem, az evolúció egy megszűnő, elmúló tudatot ígér, szemben Jézussal, aki örök életet ígér."
Ja szóval itt az számít, hogy neked ki ígér többet, nem az, hogy esetleg mi a reális.
Tehát ha lenne két párt, az egyik visszafogottan ígérne keveset, ami reális, míg a másik holnaptól tejjel-mézzel folyó kánaánt ígérne(pl. Felére csökkentett adók, ingyenes tömegközlekedés, ingyen benzin, 100 új kórház, 500 új iskola, 2000km új autópálya, LGV-k kiépítése, 6 új híd a Dunán, 5-ös, 6-os és 7-es metrók Budapesten stb.), akkor azt választanád csak azért, mert többet ígért?
Te elég sötét vagy, hogy finoman fogalmazzak. Ráadásul nem azért hiszel Istenben, mert ezt tartod hihetőbbnek, vagy mert így neveltek, hanem mert ők többet ígértek, hát ha én Isten lennék, az ilyen magatartást nem tartanám sokra az egyszer fix. Gondolom a mikulásban is hiszel, hogy ő hozza az ajándékot, mert az reményt ad, nem úgy mint a valóság, hogy egy átlag embertől kapod. Ja és a Húsvéti Nyuszi is üdvözöl.
Ne a szavakon lovagolj. Ha meg azt írom tudom, hogy teremtrés volt, azonnal bizonyítékot követelsz. És bár te sem tudod bizonyítani az evolúció megtörténtét, te még is kemény tökű okos gyerek vagy, és lehetsz biztos a dolgodban, szóval hagyjuk. Ha meg azt sem tudod, hogy keletkezett a világ, mire vagy olyan büszke? Hisz akkor nem tudsz semmit, ami igazán fontos és lényeges.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Ha egyáltalán foglalkoznál az evolúció témájával, olvasgatnál róla, akkor tudnád, hogy bőven be van bizonyítva, de te annyira elvakult vagy, hogy csípőből vágod rá, hogy de nem igaz, de nem úgy van, a meséskönyvemben ilyet nem ír.
Jézus 2000 éve halott, már ha élt egyáltalán, és a belé vetett hit pont annyit ad, mint '73-ban elhunyt Józsi bácsiba vetett hit.
Az evolúció bizonyítékai:
A rengeteg különböző kutya fajta(nos ez nilván egy fajta "irányított" evolúció, a tenyésztés eredménye, de a lényegen nem változtat), és maga a kutya is, hiszen a farkasokból alakult ki, ez biztos. A rezisztenssé váló baktériumok(ugye ha nem szeded rendesen az antibiotikumot, akkor kialakulnak az adott antibiotikumnak ellenálló törzsek, ez maga az evolúció).
Szinte az összes háziállat, aminek ugye van ismert vadállat verziója is. Nemesített növényfajták, ezek is mind az ember által mesterségesen meggyorsított evolúció eredményei. Több kísérletben használják a muslincákat, mert viszonylag rövid ideig élnek, ezért egy néhány hónapos kísérlet során is 50 generáció "lemegy" belőlük. Azt csinálják, hogy 2 csoportra osztják őket, és az egyiket normál körülmények között tartják, a másikat pedig kiteszik valami extrém körülménynek (pl kevés víz). 50 generáció múlva a muslincák már nem ismerik meg egymást, mint fajtársat.
Itt olvashatsz további bizonyítékokról, méghozzá elég sokról:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!