Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak nekem van kedvem megverni...

Csak nekem van kedvem megverni azt, aki állandóan kiírja, hogy "A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit. "?

Figyelt kérdés
Engem baromira idegesít. Felfogtuk asszem az üzenetét, (ami mellesleg nem igaz.)
2010. jan. 31. 13:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/116 anonim ***** válasza:
41%

Szia!

Debrecenben találkozhatunk. Nem tudom mitől lesz jobb az életed, de ha ez kell hogy boldog légy, rajtam ne múljon, legyen. Azt gondolom nem várod el tőlem, hogy én utazzak hozzád, és én bár hiszem és vallom Istent, nem baj ha a klinika is ott van a közelben. Nem a megverés miatti félelemtől de az aláírásom már erre változott:

A Jézusba vetett hit reményt ad, elfogadhatnám az evolúciót is, de az nekem nem ad semmit.

2010. jan. 31. 20:03
 12/116 anonim ***** válasza:
41%
Nem értem miért pontozzák le akik egyetértenek és miért vannak felpontozva a hívő hozzászólások??????
2010. jan. 31. 20:04
 13/116 anonim ***** válasza:
39%
Isten sem és Jézus sem mond ellent az evolúciónak..a biblia lehet,de az csak egy könyv,amit emberek írtak,mikor még laposnak tudták a földet...a tudomány sosem zárja ki istent,amíg nincs bizonyíték a nemlétére!
2010. jan. 31. 20:05
 14/116 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem csak a figyelmet akarja felhívni magára. Jobbat nem tudok, hogy miért irkálná ki. Engem is idegesít, viszont azért nem olyan szinten, hogy meg akarnám verni érte :)
2010. jan. 31. 21:04
 15/116 anonim ***** válasza:
69%

Tegnap egy 16 éves lány megkérdezte: hogyan tudná elfogadtatni a szüleivel, hogy bár nem hitben nevelték, ő még is lelkész szeretne lenni. válaszok:

"Őszinte leszek hozzád.

100 százalék, hogy nincs isten, ne tégy butaságot."

Bár Isten léte nem volt kérdés, de a válaszoló korrekten kedvesen mondta el az ő látását a témában.

"Nem legyél lelkész! Nem kell, hogy még többen hülyítsék bugyuta mesékkel az embereket. Csinálj valami hasznosat, értelmeset. Az ilyen foglalkozások, mint pap vagy lelkész csak arra jó, hogy semmi munkával pénzt keress."

Ő sem a kérdésre válaszolt, hanem a saját álláspontját képviseli, igen vehemensen, félreérthetetlenül.

Tehát kedves ateisták. Ne gyertek nekem azzal, hogy toleránsnak kell lenni, meg elfogadni a másik véleményét, meg mindig a kérdésre válaszolni, mert ezt ti sem teszitek. És most ebbe kössetek bele:

Én vagyok az a hülye aki hisz Jézusban.

2010. febr. 1. 09:07
 16/116 ceri ***** válasza:
30%

Mint látjuk, ezzel nem csak te vagy így.

Egy ateistától teljesen elfogadható, hogy bántani akarja a másként gondolkodót.

2010. febr. 1. 09:30
 17/116 anonim ***** válasza:
59%

9:07

Nagyon jó példa, de ha azért hoztad fel, mert az ateisták olyan választ (is) adnak, ami nem kapcsolódik a kérdéshez, kérdezném én, hogy a te hozzászólásod mivel jobb? Nem konkrétan értem, hogy egy tizenéves lány továbbtanulási problémája hogyan kapcsolódna ahhoz, hogy a kérdezőt idegesíti a kiírásod.

Ennyit erről.

Egyébként igazad van, tényleg nem a kérdésre válaszoltak és nem is a legszebb modorban, de próbáld már kicsit másképp látni a dolgokat. Mondjuk ha az a tizenéves lány, azt kérdezte volna, hogy hogyan győzze meg a hívő szüleit arról, hogy neki más világképe van, akkor a vallásos emberek találták volna meg különféle szentbeszéddel, vagy azzal, hogy ne forduljon el a vallástól, mert sokkal boldogabb és teljesebb életet kínál, mint ha ateista lenne.

9:30

Ahogy mondani szokás, te sem vagy jobb a deákné vásznánál. Attól, hogy hívő vagy, még nem leszel jobb ember! Meg ha így kezelitek az ateistákat nem tudom mit lepődtök meg azon, mikor ők meg lehülyéznek titeket...

Ha nektek megengedett, hogy tahó érzéketlen (olykor akár gonosz) alakoknak állítsátok be az ateistákat, akkor azt hiszem, hogy az is megengedett, hogy ők ostoba begyepesedett zombiknak tekintsenek titeket.

2010. febr. 1. 14:37
 18/116 anonim ***** válasza:
39%

Bocs. Azt hittem le jön, hogy itt engem akarnak megverni, és lecseréltem a Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is de az nem ad semmit-et arra, hogy én vagyok az a hülye aki hisz Jézusban.

Egyébként írtam privátban is a kérdésfeltevőnek, de nem reagált. Úgy tűnik, ha ki kell lépni az internet biztonságot jelentő rejtekéből, már nem is olyan nagy fiú. Pedig tényleg találkoznék vele. Ahogy bárkivel aki ezt szeretné. Megnézném magamnak szemtől szembe. Még egyszer bárkinek felajánlom, Debrecenben ha akar találkozhatunk. Nem vagyok verhetetlen, de azért egy 182cm magas 95 kg-os 43 éves emberre számíts. Verekedés biztos nem lesz, csak mutasd meg, tényleg olyan tökös vagy. Ha meg nem, akkor meg ne játszd az eszed! Ennyit az ateistákról!

Nem bírom a képmutatást. Van egy mondásom, hívő vagyok nem hülye. De hogy senkit ne zavarjon és mégis tudd én vagyok, én írom, és le tud szavazni mint egy igazi bátor hős persze csak a neten:

Én vagyok az a hülye, aki hisz Jézusban

2010. febr. 1. 15:29
 19/116 anonim ***** válasza:
25%

Igen, lejött, hogy téged akarnak megverni, ezért is címeztem neked, azt amit mondtam. ( Mindamellett tartom magam ahhoz, hogy a tizenéves lány még mindig nem kapcsolódik ehhez)

Az meg hogy lecserélted a szlogenedet "Én vagyok az a hülye aki hisz Jézusban."-ra, az az egyéni problémád. Szerintem senki nem kényszerített rá, hogy minden írásod alá odabiggyeszd.. Meg ahogy máshol is írták, ha csak annyit írtál volna mindig ki, hogy "A Jézusba vetett hit reményt ad." azzal valószínűleg nem lett volna senkinek sem gondja, viszont a "A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit."-nek van egy gyenge provokáló hatása.

A másik dolog meg ez az állandó általánosítás. Nem tudom, hogy ez most felháborító, idegesítő vagy már egyszerűen csak szánalmas. Ennyit az ateistákról! Mennyit? Komolyan...

Én csak arra kérlek, hogy egyszer az életben próbáld végiggondolni, hogy mennyivel lennél kevesebb emberileg, ha nem lennél hívő. (Mielőtt félreértenél, és azt hinnéd, hogy arra buzdítalak hogy add fel a hitedet, szólok hogy nem erről van szó.)

Szóval csak Isten miatt lennél az, aki? Csak miatta vagy kedves az emberekkel? Csak miatta vagy képes szeretni? Csak miatta tudsz kulturáltan viselkedni? Csak miatta... folytathatnám még, de gondolom úgyis felesleges.

Csak próbálj meg egyszer elvonatkoztatni a hitedtől.. Ha nem hinnél Jézusban akkor egy tahó pofátlan önző dög lennél? Bántanál másokat, keresztülgázolnál bárkin és bármin a céljaidért? Mert nem hiszem... Csak az a baj, hogy nem veszitek észre, hogy létezik jó a valláson kívül is..

2010. febr. 1. 16:20
 20/116 anonim ***** válasza:
52%

Nagyon szégyellem, de igen! Amikor Péter azt mondja Jézusnak: menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok, az pont azt jelenti, amit te írtál: tahó pofátlan önző dög. Ezt látta meg Péter Jézus jelenlétében, és ezt kellet nekem is meglátnom. Ilyen vagyok. Nincs múlt idő. Hidd el semmi irónia nincs bennem most.

Ha megnézed a válaszaimat, és ezért akarom, hogy minden hozzászólásomat tudd, én írtam, mert akkor látod, hogy mire hogy reagálok. Ha van egy értelmes kérdés értelmesen válaszolok rá. Természetesen a világnézetemből adódóan lehet hogy nem fogadod el, de azt mondhatod, jó szándékú a válaszom. Ha egy kérdés eleve provokatív, akkor nyilván annak szellemében fogok válaszolni, de a világnézetem ettől még nem változik, és nyilván igyekszem úgy fogalmazni, hogy legyen benne üzenet, amivel megint csak nem fogsz egyet érteni, mert a te világnézeteddel nem egyezik.

Ne áltassuk magunkat. A háztartási gép kategóriában tényleg az érdekli a kérdezőt, amit kérdez. És gondolom valóban a legjobb tudása szerint akar segíteni, aki válaszol. De a vallás és valláskritika kategóriában tisztelet a kivételnek, már a kérdésfelvetés is egy provokáció, és mind két tábor hadba indul a maga igaza mellett. Mind két tábort erősítik kifejezetten intelligens, és művelt emberek, és a legalpáribb megnyilvánulások is. Biztos vagyok benne, te sem vállalsz feltétel nélkül közösséget minden evolúciót vallóval, vagy ateistával, ahogy nekem sem elég, ha valaki leírja Isten, és már is egyek vagyunk. A jehovások hiába jönnek, hogy a Biblia Isten igéje, amit én is vallok, még is mereven elhatárolom tőlük magam, a tanításuk 90% elfogadhatatlan a számomra.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. febr. 1. 17:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!