Csak nekem van kedvem megverni azt, aki állandóan kiírja, hogy "A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit. "?
Amiket leírtatok, nem evolúció, csak genetikus változások, amik az adott faj alkalmazkodó képességét bizonyítják, a megváltozott körülményekre. De ettől még nem lesz élő az élettelenből, egysejtűből több sejtű, stb. stb. A muslicát tenyésztheted amíg csak akarod, a vége akkor is csak muslica lesz, akkor is, ha ők maguk nem ismerik meg egymást, te akkor sem fogsz egyszer csak agy békával találkozni, aminek az őse valamikor muslica volt. És most ne a békán kezdj el lovagolni, mert hal se lesz belőle soha, meg madár se, meg kutya se, de gomba vagy bármi más se. A muslica lehet rövid szárnyú, meg hosszú, vagy bármely testméretét megváltoztathatod, de itt a vége. Nem tudsz belőle NEM MUSLICÁT csinálni!
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Neked hiába magyaráz az ember, egyszerűen képtelen vagy felfogni, amit írnak neked, csak szajkózod a Jézusos dumádat, aki egy csaló volt, de neked reményt ad, el nem tudom képzelni, mi által. Nem tudom, hogy értelmi fogyatékosságod vagy egyszerűen csak süketnémaságod az oka ennek.
"De ettől még nem lesz élő az élettelenből"
De bor az lesz a vízből, meg egy egész univerzum egy csettintéstől, mi?
"Amiket leírtatok, nem evolúció, csak genetikus változások, amik az adott faj alkalmazkodó képességét bizonyítják"
Ezt hívják evolúciónak így röviden, te szerencsétlenség, amit most még te magad is elismertél.
Te olyan szinten nyomorék vagy, hogy arra már nem is találok szavakat.
17:56
Bár a 18:24-es kissé szélsőségesen fejtette ki az álláspontját, mégis neki van igaza. Erről szól az evolúció, amit az előbb te is kifejtettél: "genetikus változások, amik az adott faj alkalmazkodó képességét bizonyítják, a megváltozott körülményekre."
Az evolúció nem mondja, hogy élő lesz az élettelenből, mivel NEM az élet keletkezésével foglalkozik, hanem a meglévő fejlődésével.
Illetve hogy nem lesz egysejtűből többsejtű.. ajánlom figyelmedbe a biológiát. Az alsóbbrendű eukariótáknál elég jól nyomonkövethető ez a folyamat (nem úgy van ám azért, hogy az egysejtű egyszercsak gondol egyet, hogy milyen jó lehet többsejtűnek lenni, és hát akkor hajrá.)
A muslicás példába nem nagyon akarok belekötni, mivel nem értem, hogy eleve mi volt a célod vele. Szerintem egyértelmű mindenki számára, hogy egy rovarból nem lesz sitty-sutty mondjuk emlős.
Egyébként megkérlek, hogy olvasd el ezt:
illetve ezt:
A bor vízből lesz, csak kell hozzá szőlőtőke, napfény meg erjesztő baktériumok. Ezt is Isten találta ki, és adta az embereknek, hogy mértékkel fogyasszák. Mert akkor kifejezetten egészséges. De ha akarja, csak szólnia kell, és mind ezt kihagyva, egyből bor lesz a vízből. És ez miért probléma? Ez a legkevesebb ami egy Istentől elvárható. Akinek ehhez kettőt kell csettintenie az nem Isten.
akik itt annyira véditek az evolúciót legalább a saját tanításaitokat ismerhetnétek. Többféle evolúcióról is beszélnek a tudósok de az egyetlen amit tényekkel lehet bizonyítani, az, hogy az élőlények bizonyos mértékig képesek alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. De csak bizonyos mértékig. Ha nagy a változás egyszerűen elpusztulnak. Ha mindenhez alkalmazkodnának akkor ma valószínűleg tele lennénk műanyagot kajáló és benzingőzt belélegző állatokkal. A pitypang pl. úgy alkalmazkodik, hogy ha nyírod a füvet pár cm-el a föld fölött képes virágozni. Ettől ugyanúgy pitypang marad, nem változik a génállománya. A muslica is muslica marad, akármit csinálsz vele egyik sem változik át se léggyé se eddig ismeretlen állattá. Ha belenyúlsz a fajok génkészletébe és erőszakkal létrehozol egy új fajt ami esetleg még életképes is, az meg pont nem az evolúciót bizonyítja, hiszen ez a változás egy intelligens alkotónak lesz köszönhető, nem a véletlen vagy a környezeti hatások következménye. Nem tartjátok furcsának, hogy a világ összes tudósa sem képes létrehozni a fehérjéből és egyéb alkotóelemekből egy vacak muslicát ti meg állítjátok, hogy mindez magától jött létre.
ja és + egy kérdés: Míg egy állatnak kialakult az a speciális szájszerve amivel táplálkozik addig mit evett?
"A bor vízből lesz, csak kell hozzá szőlőtőke"
Jézus, akit állandóan emlegetsz, nem ezena véleményen van.
"az élőlények bizonyos mértékig képesek alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez"
Te feltaláltad a spanyolviaszt. Nyilván ezért nincs élet minden bolygón. Köszönjük, hogy elmagyaráztad ezt nekünk.
"A pitypang pl. úgy alkalmazkodik, hogy ha nyírod a füvet pár cm-el a föld fölött képes virágozni. Ettől ugyanúgy pitypang marad, nem változik a génállománya."
De nyilvánvalóan nem azért növeszt pár millió éve akár 7 méteres gyökeret, mert jött Géza bácsi, és lenyírta a fűnyíróval. Nem várom el tőled, hogy az ilyen összefüggéseket megértsd, a legalapvetőbb logikai műveletekre sem képes az agyad, mint ahogy a kommentedből az kitűnik.
"A muslica is muslica marad, akármit csinálsz vele"
Nem. Ha a sorozatos mutációk révén más lesz a színe, metabolizmusa, álszárnyakat növeszt, akkor az már nem lesz muslica, mert a muslica nem ilyen.
"Ha belenyúlsz a fajok génkészletébe és erőszakkal létrehozol egy új fajt ami esetleg még életképes is, az meg pont nem az evolúciót bizonyítja"
Szerintem meg de, mert ultraibolya-sugárzás emberi beavatkozás nélkül is éri a Földet, a kísérletben pedig azt használtak mutagénként. Ezt se várom, hogy felfogd.
"ez a változás egy intelligens alkotónak lesz köszönhető"
A Nap egy intelligens alkotó? Biztos.
"Nem tartjátok furcsának, hogy a világ összes tudósa sem képes létrehozni a fehérjéből és egyéb alkotóelemekből egy vacak muslicát"
A muslica egy 4 milliárd éves folyamat eredménye. Ha egy tudós pár hónap alatt nem tudja reprodukálni 4 milliárd év komplex folyamatait, az mit bizonyít?
"ti meg állítjátok, hogy mindez magától jött létre. "
Ezt állítjuk, alapos megfontolás, és nem elvakult fanatizálás után.
"Míg egy állatnak kialakult az a speciális szájszerve amivel táplálkozik addig mit evett?"
A baktériumoknak nincs szájszervük, mégis táplálkoznak. A tengeri uborkának sincs, de táplálkozik. A legtöbb bélféregnek nincs, de táplálkozik. De konkretizálom neked a választ: a kialakult szájszervvel rendelkező állat ősének az egész szervezete más volt, nem csak a szája, de te ezt nem érted, mert azt hiszed, hogy az evolúció olyan, hogy két nap alatt kinő a farka az állatnak. Ez nem bizonyít mást, csak azt, hogy nem tudod, mi az evolúció.
+egy kérdés: Te hol a k*rva anyádban voltál, amikor biológiát, kémiát tanítottak neked a suliban? A kérdés komoly, várom válaszod.
Kedves "A Jézusba vetett hit reményt ad."!
Elolvastad az angol nyelvű cikket, amit linkeltem neked, vagy megint saját kútfőből írtad a baromságokat? Javasolnék neked egy biológusképzést valamelyik komoly egyetemen (Szegedi, vagy az ELTE), de sajnos ott se tudnál meg semmit, mert eddigi válaszaidból nyilvánvalóan látszik, hogy az első vizsgán úgy kivágnának, hogy a lábad nem érné a földet, és nem azért, mert nem fogadod el az evolúciót, mindegy milyen tárgy lenne az, mert látszik, hogy hülye vagy! Bocsánat a kissé erős fogalmazásért, de ez legalább érthető.
1. Továbbra sem fogod fel, hogy az evolúció nem ad magyarázatot az élet létrejöttére, hanem csak azt magyarázza el, hogy a már létrejött élet hogyan fejlődött. Ennél egyszerűbben nem tudom megfogalmazni, ha ezt sem vagy képes felfogni, akkor javasolnám az általános 1-2. osztály újrajárását(vagy nem tudom pontosan mikor tanulnak a gyerekek szövegértelmezést).
2. Nem értem, miért kéne, hogy az evolúció bármilyen reményt is adjon(bár ezt sem teljesen értem, mert mindig jössz, hogy de mert ha hiszel Jézusban, akkor az élet után is van valami, de az evolúció a halál arról sem mond semmit, hogy mi van a halál után, tehát te ettől még hihetsz abban, hogy a mennybe jutsz). A világ nem egy tündérmese, vannak tények, akár adnak reményt, akár nem. Mondok egy egyszerű példát:Adott egy középkori parasztfiú, akinek a szülei elmesélik a mesét a királylányról, aki beleszeret a parasztfiúba, és utána övé lesz a fele királyság. Emellett persze ők is tudják, hogy a parasztfiú egész életében a földön fog kapálni, és évente egyszer fog húst enni. Namármost attól, hogy a királylányos mese reményt ad, még nem igaz, az igazság az, hogy a parasztfiú a földeken dolgozva fog megöregedni, és esélye sincs egy jobb életre, akármennyire is nem tetszik ez.
"akik itt annyira véditek az evolúciót legalább a saját tanításaitokat ismerhetnétek. Többféle evolúcióról is beszélnek a tudósok"
Ami azt illeti, én tisztában vagyok az evolúcióval kapcsolatos "tanításokkal". Te is? Mint mondtad többféle evolúciót különböztet meg a tudomány. Ez így is van. Beszélhetünk fizikai evolúcióról, kémiai evolúcióról, biológiai evolúcióról, geológiai evolúcióról. De ami azt illeti az evolúciót használják többféle fejlődési folyamatra is, pl szoktak társadalmi, vagy gazdasági evolúcióról is beszélni akár.
"az egyetlen amit tényekkel lehet bizonyítani, az, hogy az élőlények bizonyos mértékig képesek alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez."
Igen. Helyben is vagyunk. Amiről te beszélsz, az a biológiai evolúció, amit a köznyelvben általában csak simán evolúcióként nevezünk. Egyébként csak halkan mondom, hogy a többi evolúciós folyamaton belül van amit tudnak bizonyítani.
"Ha mindenhez alkalmazkodnának akkor ma valószínűleg tele lennénk műanyagot kajáló és benzingőzt belélegző állatokkal."
Valószínű, tekintve, hogy a jelentősebb evolúciós változásokhoz általában minimum több ezer év kell (vagy akár több millió) és a benzingőz és a műanyag csak az utóbbi évszázadban öltött ekkora méreteket. Egyébként ajánlom figyelmedbe az "Olajfalók" című filmet. Ez egy rövid áldokumentum film, de szerintem nagyon szemléletes és jópofa.
"Nem tartjátok furcsának, hogy a világ összes tudósa sem képes létrehozni a fehérjéből és egyéb alkotóelemekből egy vacak muslicát ti meg állítjátok, hogy mindez magától jött létre."
Ha kicsit tájékozottabb lennél biológia terén, te sem tartanád furcsának.
Egyébként az ilyesmihez nem kell biológus szakra menni, a biológia alapjait már általános iskolában is tanítják, és középiskolában erre építenek. Senki nem várja el, hogy levezesd az inzulin aminosavsorrendjét, vagy tisztában legyél a papucsállatka csillójának felépítésével, csak annyit, hogy ne beszéljetek hülyeségeket.
Többek között angolul se tudok. Ne haragudj. A Nővéremnek öt diplomája van, a harmadikat angol nyelven szerezte, én állítólag jobb képességekkel születtem, csak soha életemben egyetlen percet nem tanultam. Úgy szereztem érettségit, hogy könyvet a kezemben soha senki nem látott. Tehát azt, hogy hülye vagyok ki kérem magamnak, majd ha te egy szó tanulás nélkül leérettségizel, akkor gyere. A tehetségem meg volt, ha azt mondod eltékozoltam, abban igazat adok neked. Egyébként sem érv az evolúció mellett, hogy aki a teremtésben hisz, az hülye. Igaz, hogy én magam nem tartozom közéjük, de azért van néhány nagyon komoly intelligenciával és tudományos fokozattal rendelkező teremtést hívő ember, és mondok is neked mindjárt példát, hogy ne mond hogy hülyeséget beszélek, Dr Kiss Ferenc orvosprofesszor, az anatómiai atlasz megszerkesztője. Nemzetközi szinten jegyzett szakember az orvostudomány területén, de pont úgy ragaszkodott a Biblia tanításához mint minden más keresztyén. Az, hogy ma a magyarországi kisegyházak léteznek, nagyban neki is köszönhető. És most arra vagyok kíváncsi, hogy Dr Kiss Ferenc orvosprofesszor szerinted hülye volt, vagy nem hitte a teremtést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!