Az evolúciót is Isten teremtette?
"A Jézusba vetett hit reményt ad, elfogadhatod az evolúciót is, de az nem ad semmit."
Tényleg minden sértő szándék nélkül:bármi,még a legnagyobb bölcsesség is bosszantóvá válik,ha sokszor szajkózzák.Elsőre semmi gondom nem volt ezzel a "szlogennel",de sokadszor unalmassá,aztán hamissá és idegesítővé vált számomra.
Tudományos elmélet. Ha tény volna, nem lenne min vitatkozni.
Én vagyok az a hülye, aki hisz Jézusban.
"Én vagyok az a hülye, aki hisz Jézusban."
Nehéz elmondani azt, hogy van zöld alma is, aki még csak pirosat látott.
Az evolúciót nem Isten teremtette.
Az evolúció Charles Darwin 19. századi elmélete, azóta nem rakják máglyára azt, aki ezt állítja. Maga az a tény, hogy az élőlények folyton változnak, alkalmazkodnak környezetükhöz stb. pedig ugyanúgy nem lehet Isten "teremtménye" (nem lévén teremtmény), mint pl. a Pitagorász-tétel vagy az egyszeregy.
Eloszor is meg el nem felejtem, a Bibliaban nem egyszer, nem ketszer, sokszor megtalaljuk a "dinoszauruszokat", az elnevezes, hogy dinoszaurusz csak kb a 19 sz. kozepetol jelent meg, igyhat nem csoda h a Bibliaban nem talalod, de talalunk hatalmas meretu allatokat, mint peldaul:behemot, sarkany es meg mas elnevezes is. De a dinok az ozonviz utan nagy meretvaltozason mentek at s valoszinu tobbsege azt kovetoen kipusztult. De a kerdesed nem ez volt.
VAn egy tarsasag az U.S.A.-ban mar legalabb 10 eve 250 000 dollart ajanlt fel annak aki elfogadhato bizonyitekkal tud szolgalni az evolucio mellett, a penz meg a szamlajukon van, s lattam van egy ket ember ezen az oldalon aki egeszen megvan gyozodve az evolucio helyessegerol, itt jo penz keresesi lehetoseg (1bizonyitek=250000$).A kozepkor sotet volt, s mindent behalozott a "kereszteny" katolikus egyhaz.Mignem megtortent a reformacio, s ezzel megalakultak lassan a neoprotestans kozossegek, akik az iget(Bibliat), s annak kijelenteseit helyesen ertelmeztek(sajnos ez nem jelentheto ki minden neoprotestans gyulekezetre). Az evangelium terjedt s a hivok serege elkezdett gyarapodni kezdett, s kinek nem tetszett ez? Istennek? Nem hiszem, ha az evolucio elmelet teves(amiben szemelyszerint semmi ketsegem, de meg a hitetlen tudosok jelentos resze is azt mondja, hogy gyenge labakon all) akkor mi haszna az egesznek? Az emberek megtevesztese, s kinek erdeke ez? A Satannak! Ha elhiszed , hogy az evolucio helyes az kizarja Istent, mivel egeszen ellent mond a Biblianak. S ez kinek kedvez? HA nem Istennek akkor csakis a SAtannak. Az evolucio elmeleteben rengeteg a helyes tudomany, de megszorva egy keves mereggel amitol az egesz buzlik. Amugy Isten szereti a tudomanyt, s dicseri is, de az altudomanyt eliteli.
Remelem segit egy kicsit tisztabban latni,de, hogy igazan tisztan lass, ettol tobb kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!