Hányadik napon teremtette Isten a nappalokat és az éjszakákat?
Tudom, ez egy elég hülye kérdés és tudnom kellene.^^ de nem tudom.
Szerintem a 3. de ha mégsem ÍRJATOK.^^
Jól tudod.
Bár én sem voltam ott, de a Genezis szerint a harmadik napon.
Szia!
A nappal és az éjszaka jelenléte a Nap teremtése előtt a valóságban csak egy látszatprobléma.
A Bibliában így olvasuk: "És látta Isten, hogy jó a világosság; és elválasztotta Isten a világosságot a sötétségtől. És nevezte Isten a világosságot nappalnak, és a sötétséget nevezte éjszakának: és lett este és lett reggel, első nap."
Amikor Isten megteremtette a Napot, akkor temérszetes, hogy megemlíti, hogy a Nap feladata lett többek között az, hogy különbséget tegyen a világosság és a sötétség közt. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ez a Föld forgásától függ és nem attól, honnan jön a fény.
A Szentírás szerint tehát az első naptól kezdve létezett már fény, így a nappal és az éjszaka nem a Naptól, inkább a Föld tengely körüli forgásától függött. Ma is ez határozza meg a napok világosság-sötétség ritmusát.
Üdv: Péter
A Biblia ebben a témában kicsit zavaros. Egyébként jól tudod. Én is sokat gondolkodtam azon, hogy a fény miből lett, ha még nincs Nap és csillagok, bolygók. Rájöttem, hogy az Isten, a Mindenható, az Elme olyan csodálatos, hogy magától is tud világítani.
Meg a hit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!