Miért nehéz elfogadni a vallásosak számára azt a rendkívül valószínű tényt, hogy Isten nem létezik?
"az evolúciót be tudod bizonyítani? hogyan?"
Ha én teista lennék simán elhinném az evolúciót. Miért, Isten nem teremthette az evolúciót? Gondolj már bele. Van hét napod, és teremtened kell ~10 000 000 fajt. Hogy fogsz neki? Nem egyszerűbb magát a mechanizmust megépítened, mint külön-külön az állatokat / növényeket?
"a mai napig nem tudnak a nagy tudósok olyan bizonyítékot találni, amely 100%osan igazolná az evolúcióelméletet, nincs meg minden "ős". már akié... "
Szóval te csak azt fogadnád el bizonyítékként az evolúcióra, ha az egész családfát kiásnák az első koacervátumig, ami az emberi faj evolúciós útját alkotja. Nem baj, ha az száztrilliárd egyedből áll, neked mutassák meg mindet. Mert különben hihetetlen a számodra.
Ezzel szemben nagyon is hihető, hogy valami természetfeletti lény, akit még soha senki nem látott, nem hallott, egyszercsak csettintett egyet, és itt termett az univerzum.
A hívő embereknek csakugyan nincs agyuk?
Annyira utálom az ilyen hitetlen, Darwin-mániás, ateista embereket. Lehet, hogy ti a fáról jöttetek le, mert majmok voltatok akárhányezer éve, de én nem.
Az ilyen mégis mit gondol, mi van a halál után? Már csak sajnálni tudom őket, hogy azthiszik sötétség, vagy mit tudom én, el sem bírom képzelni mit gondolhat.
És most erre válaszoljon valamelyikőtök, hogy mit gondoltok, mi van utána?
mi lenne a halál után?
olyan amikor elalszol, és nem álmodsz semmit. olyan semmilyen. amíg élek, addig tök jó, amikor meghaltam, már úgy sem fog érdekelni :)
Egyáltalán hogy lehet elhinni azt, hogy a halál után a lélek vígan éldegél test nélkül?
-Miközben alszol, talán magánál van a lelked?
-Ha fejbevernek, és a tested ájultan esik össze, talán közben magánál van a lelked?
-Ha leiszod magad, és az agyadat elönti az alkohol, a lelked józan marad?
-Ha elaltatnak a műtőben, és az agyadat elkábítja az altató, a lelked ébren marad?
-Ha egy fejsérülés során megsérül az agy, és amnéziás leszel, a lelkedben megmaradnak az emlékek?
És most, az öt csillagos kérdés: ha szétrohad az agyad a halál után, mi a jó büdös francért maradna meg a lelked, és élne vígan tovább? Mikor fogják már fel a vallásos emberek, hogy a lélek lélek egyenlő az aggyal, és ha az elpusztul, a lélek vele pusztul? Ja, ész is kéne ahhoz, hogy ezt felfogják.
"ha szétrohad az agyad a halál után"
fönt már írta valaki, hogy az nem tud szétrohadni ami ...
:)
viccesek vagytok :D
ez a vita tisztára értelmetlen :D:D:D
"Egyáltalán hogy lehet elhinni azt, hogy a halál után a lélek vígan éldegél test nélkül?"
Durva, hogy még mindig vannak ilyen sötét emberek.
Nem kell hinni a kereszténységban vagy a Bibliában, ez anélkül is evidens. Nyilvánvaló, hogy van lélek.
Bírom az ilyen embereket, akik azt hiszik, hogy csak az van, amit látnak. Kapásból nem látod se a gravitációt, se a mágnesességet, de rengeteg olyan hang és fény van (infra és ultraibolya), amit nem hallasz vagy látsz.
Az ember csak egy nagyon kis szeletét értni, látja, hallja a világmindenségnek.
A kvantumfizika is egyre inkább kezd ilyen irányban fejlődni, hogy a dolgoknak lehet egyszerre részecske és hullám természete is, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!