Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nehéz elfogadni a...

Miért nehéz elfogadni a vallásosak számára azt a rendkívül valószínű tényt, hogy Isten nem létezik?

Figyelt kérdés
2010. jan. 14. 17:26
 171/194 anonim ***** válasza:
54%
Nem tudsz semmit reagálni arra amit írtam, értelmeset főleg nem, így marad a személyeskedés. Nem csodálkozom.
2010. febr. 7. 16:33
 172/194 anonim ***** válasza:

Hehe, ez jó:D.

1.Ez a baj velünk magyarokkal ha nem tudunk mást bántani, egymást bántjuk, ennek a levét ittuk meg a történelem folyamán is egypárszor.

2.Ennek a vitának semmi értelme, mindenki csak találgat, ráadásul a többség még hülyeségeket is leir.

3.A válaszoknak semmi köze nincs a kérdéshez.

4.Szeressük egymást gyerekek...:D

5.Miért akarják egyesek bebizonyitani Isten létezését? Ha tudnánk, h van akkor nem "hit" lenne a neve, hanem tudományos tény. Ha pedig lenne rá bizonyiték, h nincs akkor nem lenne már az egyház.

6.A válasz:

A vállásos emberek azért hisznek Isten létezésében, mert valamilyen módon tapasztalták egy megmagyarázhatatlan dolog hatását. Úgy érzik, történt egy vagy akár több dolog is az életükben, ami az "Ő" létére utal. Ezzel nem mondom, h nem lehet igazuk... . Úgy érzik van valami az ember fölött, és valahol meg van irva a sorsunk. Ugy érzik van valaki, akire mindig számithatnak, és függetlenül attól, h igy van vagy sem, ez sokaknak segitett leszokni pl a dohányzásról. Azért gondolják úgy h van Isten, mert igy nekik könnyebb. Ez persze nem azt jelenti h nincs.

7.A kérdésed provokativan van feltéve, és valószinűleg nem is vagy kiváncsi a válaszra a kommentjeidből itélve.

8.Csodálkozunk, h igy néz ki ez a világ, ha már mi is egymást bántjuk?

9.Amit itt csináltunk az szégyen.

10.Remélem egy véleményen van velem a többség... .

2010. febr. 9. 22:01
 173/194 Plaga ***** válasza:
82%

Üdvözletem emberek. Azért elég nagy probléma, hogy így megosztja az embereket ez a kérdés... Én úgy gondolom, hogy régen még elfogadható volt, hogy minden materiális jelenséget istenségnek hittek (Nap, víz és egyéb dolgokat).

Ugyanez van most is, csak most egyetlen Isten van, az pedig mindenen uralkodik. Semmilyen élőlénynek nem áll jogában felemelkedni isteni rangra, amiben van szeretet/harag tehát személyi vonások. Azt nem mondom, hogy Isten nem létezik. Csak gondolkozzatok, nem nehéz, mert én is szoktam.

Viszont a mélyen tisztelt Egyház átkozott, ez nem vélemény, hanem az igazság. Még a Pápának sincs tudatában az, hogy ez az egész egy aljas megtévesztés. A tizedik parancsolat kimondja, hogy ne kívánd felebarátod tulajdonát, holott a világ addig volt áldott és békés, ameddig nem létezett tulajdon.

Ez a világ meglehetősen megromlott, az egésznek az önzés (mint a bűnök ősapja) az okozója. A mai kor embere nem kész arra, hogy tökéletesen önzetlenül éljen, ezért sajnálatos módon egy mérhetetlenül nagy kataklizma teheti jobbá a világot. További jót

2010. márc. 13. 19:28
 174/194 anonim válasza:
22%
Ennek az egésznek csak úgy lehetne vége ha egy halott emberrel lehetne beszélni ő el tudná mondani mi az igaz ,de én még nem hallottam olyat hogy egy szellem beszélt volna mert ha van is Isten vagy bármi akkor a halott ember már tudja tutira ha valaki megidéz egy szellemet kérdezze meg mi a tuti ugyanis máshogy nem lehet dűlőre jutni mellesleg én nem vagyok istenhívő.
2010. márc. 30. 23:38
 175/194 anonim ***** válasza:
100%
Egyik oldal mellett se teszem le a voksomat, de a semmiben hinni éppúgy hit, főleg azok a fanatikus semmi hivők, akik olyan vehemensen érvelnek. És ezzel csak azt bizonyítják, hogy mennyire nem tudnak semmit, mert semmi kétely nincs bennük. Éppolyan fanatikusok, mint egyesek a másik oldalról, akiket ők ócsárolnak. Én fizikus vagyok de nem állítom, hogy mindent tudok. A legtöbb fizikus a világ törvényeit kutatva abban hisz, hogy egyre jobban megismerjük a világot, de legtöbbjük számára az is világos, hogy valószínű soha nem fogjuk teljesen megismerni. Ezzel nem azt mondom, hogy mert nem tudjuk megismerni, ezért van Isten, de sokféle kérdés felmerül. Ha van is mindent leíró törvény, az miért olyan amilyen, és hogyan jött létre? Ez is egyfajta istenhit, és nem baromság. Hiszen egyébként csak a saját fejedben létezel, pedig az ateistáknak ez a legfőbb érve a hívők ellen, hogy nincs tapasztalásuk. Valóban a legfőbb tapasztalás, hogy létezünk, és ez érdekes kérdés mindenki számára.
2010. ápr. 6. 08:17
 176/194 Plaga ***** válasza:
45%
Ezt a kommentet csak azért írtam, hogy láthassátok mennyire rá vagytok cuppanva a témára xD
2010. ápr. 22. 22:44
 177/194 anonim válasza:
Véleményem szerint bizonyos emberek számára jó a vallás,az Isten,stb...mert erőt ad olyan dolgokban,amiket másként nem tusnak elfogadni,pl családtag elvesztése,stb.Ilyenkor azt mondják h 'mert isten így akarta' és lelkül megnyugszik.Sztem jobb annak aki hisz,bár én sem vagyok vallásos :)
2010. jún. 14. 14:58
 178/194 anonim ***** válasza:

Sziasztok ! Néhány észrevétel:

Nem volna jó, ha halott ember visszajönne, mert akkor arról szólna a dolog, amit tudunk. A hit arról szól, amit nem látunk, de hisszük. Szerintem ezért nincsenek Jézusnak leszármazottai.

Több évig dolgoztam nagytudású orvosok között. Három tipusukat különböztetem meg. Az egyik, aki hatalomnak véli a tudását és azt hiszi, hogy játszhat istent. A másik, aki nem tudja a tudás súlyát elviselni és ezért valami tudatmódosítóhoz fordul, alkohol és tsai. A harmadik típus egyre több tudásra törekszik, és minél többet tud a természet dolgairól ( az emberi szervezetről, kémiáról ) annál jobban érzi, hogy van Valaki, aki olyan tökéletesen eltervezett mindent. Ők azt mondják, hogy Isten csodát tett és megengedte, hogy ott legyek. Valahogy így lehet a többi természettudóssal is.

Olvastam, hogy az amerikai asztronauták közül, azoknak nem siklott ki az élete, akik visszatérésük után megtértek, vagy már előtte is hívők voltak.

2010. jún. 14. 19:28
 179/194 anonim ***** válasza:
2010. jún. 23. 23:57
 180/194 anonim ***** válasza:

"Miért nehéz elfogadni a vallásosak számára azt a rendkívül valószínű tényt, hogy Isten nem létezik?"

Ezt csak azért kérdezed mert fáj az élet...

2010. jún. 24. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!