Miért nehéz elfogadni a vallásosak számára azt a rendkívül valószínű tényt, hogy Isten nem létezik?
"Ha nem hiszel Istenben, miért írtad nagy betűvel a nevét?"
Na ne viccelj. Egyelőre a magyar helyesírás szabályai még objektívek.
"Semmilyen élő ember nem tudhatja biztosan."
ha biztosan állítottam volna valamit, akkor így kérdeztem volna:
"Miért nehéz elfogadni a vallásosak számára azt a tényt, hogy Isten nem létezik?"
attól még, hogy valamit nem tudunk 100%-osan bebizonyítani valószínűségi kijelentéseket tehetünk róla. (és ez bizony nem 50-50%-ot jelent! )
"vajon magától működik ez így már évezredek óta?"
amióta lejöttünk a fáról. - ez is az evolúciót bizonyítja
"tebeléd meg ezt az ateista rizsát nyomták"
Belém ugyan nem nyomtak semmiféle rizsát, a vallásos neveltetést kapottakkal ellentétben. Számomra nyitva hagyták a kérdést.
"Belém senki nem nyomta az ateista rizsát. A szüleim vallásosak voltak, de a vallás nem magyaráz meg semmit a világon."
respect
"Einstein életet végen igenis elismerte, h létezik egy emberfeletti erő ami az élet mai formályát kialakitotta, nevezd aminek akarod, én Istennek hivom" "
Einstein panteista volt...
"Akkor te meg fejtsd már ki nekem, hogy miért olyan rendkívül valószínű, hogy nem létezik?"
priviben szívesen, ide nem
az evolúciót be tudod bizonyítani? hogyan? van egy csomó rés, hiányzó láncszem.
biológiából kiindulva.. valahogy nem smakkol a dolog... és hogy magyarázod a lelked? honnan van?
"hogy magyarázod a lelked? honnan van?"
Definiáld nekem a "lélek" fogalmát. Szerintem nem fog menni.
"van egy csomó rés, hiányzó láncszem. "
Mint például?
Ne beszéljünk már a levegőbe, ha kérhetném.
a lélekre.. igaz, bocs... nincs bizonyítva, nem látta senki, és nem fogta még senki. (ahogy egy normális élő ember agyát sem.. csak mondjuk halva a boncasztalon, de akkor már úgyis mindegy)
hiányzó láncszem = a mai napig nem tudnak a nagy tudósok olyan bizonyítékot találni, amely 100%osan igazolná az evolúcióelméletet, nincs meg minden "ős". már akié...
Darwint is félremagyarázzák mind a mai napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!