Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nehéz elfogadni a...

Miért nehéz elfogadni a vallásosak számára azt a rendkívül valószínű tényt, hogy Isten nem létezik?

Figyelt kérdés
2010. jan. 14. 17:26
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/194 A kérdező kommentje:

"Kedves kérdező!

Miért böki a csőröd ennyire ha valaki hisz egy nagyobb erő,amit jelen esetben Isten-nek nevezünk,létezésében és azzal hogy Ő hisz benne számára egy jobb világ nyílt meg."

Csakis azért, mert nem tudom ésszel megérteni, hogy lehet egy ennyire nyilvánvalóan hamis dologban hinni. És utálom azokat a dolgokat, amit nem értek.

"És neki éppen annyira igaza van abban hogy Isten létezik, mint neked abban hogy nem létezik.Olyan dologról amiről nincs tudásunk felesleges vitatkozni,mert mindenki csak találgat hogy mi lehet az igazság és megy a másik fikázása ha ő másképp gondolja.Nem születik ebből semmilyen eredmény,csak az hogy újabb hívők és nem hívők vetik össze tudásukat/tapasztalataikat."

Ja, és ezért is utálom, mert ha hívőknek próbálom elmagyarázni a nyilvánvaló ellenérveket, süketek és vakok. Tök mindegy mit írok, még ha képes is lennék bebizonyítani, hogy nincs isten ( amit ugye nem lehet bebizonyítani, de tegyük fel, hogy belehetne ), akkor se tudnák megtagadni a hitüket. Ez számomra teljességgel érthetetlen, és felfoghatatlan. (Amúgy az, hogy valamit nem tudunk se bizonyítani, se cáfolni, nem jelenti azt, hogy 50%-os valószínűséggel igaz.)

"Érdekes téma,érdemes róla amúgy beszélni,de habzó szájjal oltani a másikat az elég nagy tahóság. És ha nem létezik akkor mi van? Írd meg légyszíves erre a kérdésre a válaszod.Nagyon érdekelne!"

(Nem tahóságból csinálom, csak néha felidegesít az emberi butaság.) És ha nem létezik akkor mi van? ÉN IS EZT KÉRDEZEM A HÍVŐKTŐL. ÉS HA NEM LÉTEZIK AKKOR MI VAN??? ENNYIRE FONTOS KAPASZKODÓ?

2010. jan. 20. 23:00
 102/194 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

"Csakis azért, mert nem tudom ésszel megérteni, hogy lehet egy ennyire nyilvánvalóan hamis dologban hinni. És utálom azokat a dolgokat, amit nem értek."

Istent megtapasztalni kell, nem érteni, bár az is lehetséges, de ahhoz egy befogadó képes helyet kell adnod, hogy megértsd. A tudományra ne alapozz a világhoz képest és ahhoz, hogy a mi fejlett tudományunk kb. 1:100000000000000000-hoz.

A te érveid falsok, mert szerinted, mivel te gondolom ateista fizikus, kémikus vagy (ha ennyire nagy a szád), számítsd ki az esélyét, hogy ha egy óra alkatrészeit beledobom egy dobozba , hármat rázok, mennyire esélyes hogy egy órává változzon? Ti ezt a valljátok az ős bingbammbumm-mal, de gondolom, ez egy írtó nagy likacsos sajt.

Tudom, tudom... a ti kedvenc érvetek: "Attól, még hogy nem tudjuk, az még nem azt jelenti, hogy...

"(Nem tahóságból csinálom, csak néha felidegesít az emberi butaság.) És ha nem létezik akkor mi van? ÉN IS EZT KÉRDEZEM A HÍVŐKTŐL. ÉS HA NEM LÉTEZIK AKKOR MI VAN??? ENNYIRE FONTOS KAPASZKODÓ?"

Nos, tévedsz. Igazad van, vannak akik vakon hisznek, de nem ez a lényeg.

Elmesélem a sajátom:

A katolikus keresztény egyházba jártam, ugye még plusz katolikus általános iskolába. Amikor elkezdődött az első un. felkészítés, bajban voltam, nem tudtam áldozni, szerencsére még időben meggyóntam. Nem is tudom az ahhogy a mise harmóniában volt, az egész olyan gyönyörű volt, a pontifex bácsi ahhogy erről a világi misszióról beszélt, és amikor letettem a fogadalmat, olyat éreztem amelyet még soha. Egyszerűen nem tudom elmondani, átjárt egy olyan érdekes érzés, amely valószínűleg a Szentlélektől származott, mely azt sugallta, hogy igen, itt a helyed és dolgod, és még azt, hogy 'létezem'. Amikor átadta nekem a pontifex a Bibliát szülőm kezéből az én kezembe, ez csak erősödött. De hirtelen elkeseredtem, hogy amikor megláttam azt a sok érdekembert aki csak muszályból vagy a bérmaszülő támogatására fájt a foga. Az egész áldozással csillapult. Aztán a mise végén amikor már mindenki haza akart menni, már nem is éreztem, az egész lényegét elfeledvén ezt a nagyszerű élményt. Nem vagyok skrizofén, mert ez egyszeri dolog volt, többé hasonlót nem éreztem. Senki nem tud eltéríteni, mert kinyílt a szemem és tudom már, hogy létezik. Kívánok hasonlókat.

Üdv:Teos

2010. jan. 21. 17:35
 103/194 anonim ***** válasza:

Mindenkinek!

Kedves mindenki. Nem részletezem, h ki vagyok, mert nem lényeges. Nem tudom ki milyen idős, ill milyen iskolai végzettséggel rendelkezik. Nem irok érveket mindenre, mert az sok lenne, de ha valakit érdekel e-mailban minden kérdésére válaszolok, ha azt értelmesen teszi fel! Amellett az állitás mellett h Isten létezik, csak egy idézetet hozok fel. Azt, h ki irta találjhátok ki, de annyit mondhatok, h nálatok sokkal okosabb ember volt. Az értelem egy olyan szintjére jutott el, amit mi valószinűleg sohasem fogunk megtapasztalni. Az idézet: "Mi az értelme létezésünknek, és mi értelme egyáltalán az élőlények életének? Erre a kérdésre válaszolni nem egyéb, mint vallásosnak lenni." Nem tudom, h mennyire fogjátok megérteni, de amennyiben kérdezni akartok, h miért hiszem azt, h Isten létezik kulturált e-mailezés formályában szivesen állok rendelkezésetekre. Nem fogok senkit sem megtériteni, mert Isten nem azt akarja h higgyjünk benne, hanem azt, h tartsuk be törvényeit. Emeld fel a kezes, nézd meg milyen csodálatos szerkezet. milyen pontosan működik egy olyan rendszer által irányitva, ami megbizhatóbb és tökéletesebb bármely számitógépnél. Nem csodálatos?? És most tedd fel magadnak a kérdést, ha valamilyen külső erő nem befolyásolná a felylődést, létre jöhetett volna-e ilyen szerkezet. A válasz igen, de a valószinűsége pontosan annyi, mint amikor egy dobozba belerakod a széttszedett óra alkatrészeit, és ősszerázás után azt várod, h egy működő órát vehetsz ki a dobozból. Ha te ebben hiszel jo neked. Én is szeretném ilyen egyszerűen látni a világot. Hivd Istennek, vagy aminek akarod de az h minden óramúpontosságal működik nem lehet véletlen. Az ilyen véletlenben csak az hisz aki teljesen tudatlan, és nem lát tovább az orránál. A normál ember agyának 2-2,5 %-át használja, a fennt emlitett idézet szerzője utólagos számitások szerint 4-5 %-át használta, vagyis 2X olyan okos volt mint mi mindannyian. Gondolkozz el azon, h mi lenne ha az agyad 100%-át használnád???

2010. jan. 21. 22:20
 104/194 anonim ***** válasza:

Valamelyik politikai kérdésnél rengetegen írták, hogy itt nálunk Magyarországon mennyire liberális, liberalizált minden.

Na, ebből a kérdésből és a kérdező stílusából is látszik, hogy azért messze van még innen a liberalizmus.

Amikor elfogadjuk a másik vallását vagy ateizmusát, és nem zaklatjuk őket hülye kérdésekkel.

2010. jan. 21. 22:56
 105/194 A kérdező kommentje:

"Amikor elfogadjuk a másik vallását vagy ateizmusát, és nem zaklatjuk őket hülye kérdésekkel."

aki nem akar, ne válaszoljon

2010. jan. 21. 23:18
 106/194 Srapnel ***** válasza:
54%

"Mi az értelme létezésünknek, és mi értelme egyáltalán az élőlények életének? Erre a kérdésre válaszolni nem egyéb, mint vallásosnak lenni."

Jaj, ne! Már megint valaki, aki nem tudja, hogy Einstein a legjobb esetben is panteista volt, de nem teista, az biztos.

"mert Isten nem azt akarja h higgyjünk benne, hanem azt, h tartsuk be törvényeit"

A keresztényeknek más a véleménye.

"És most tedd fel magadnak a kérdést, ha valamilyen külső erő nem befolyásolná a felylődést, létre jöhetett volna-e ilyen szerkezet."

Miért ne?

"de a valószinűsége pontosan annyi, mint amikor egy dobozba belerakod a széttszedett óra alkatrészeit, és ősszerázás után azt várod, h egy működő órát vehetsz ki a dobozból."

Miért annyi?

"Az ilyen véletlenben csak az hisz aki teljesen tudatlan, és nem lát tovább az orránál."

Mivel a feltevésed nem jó, így nem is kell ebben a véletlenben hinni.

"A normál ember agyának 2-2,5 %-át használja"

Tudsz erre valami forrást adni? Mondjuk orvosi szaklap, pszichiátriai cikk, ilyesmi.

2010. jan. 21. 23:29
 107/194 anonim ***** válasza:
65%

"Az ilyen véletlenben csak az hisz aki teljesen tudatlan, és nem lát tovább az orránál."

Az lehet, de legalább nem elmebeteg, mint te.

2010. jan. 22. 10:21
 108/194 anonim ***** válasza:
100%

"A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:29"

Nos, légy igényesebb a válaszaidra mert túl rövidek és értetlenek. "Mért ne?" meg a barátai nem is kérdés, csak kötözködés. Végülis én is mondhatnám: Mért kell iskolába menni? Miért tartsuk be a törvényeket? Ezek szükségtelen definiálni, demégis szükséges dolgok.

2010. jan. 22. 14:29
 109/194 anonim ***** válasza:

1. Einstein életet végen igenis elismerte, h létezik egy emberfeletti erő ami az élet mai formályát kialakitotta, nevezd aminek akarod, én Istennek hivom

2.A kérdésnek semmi köze a kereszténységhez, a kérdés az, h miért hiszem azt, h Isten létezik. Ebben hisznek a Zsidók, muszlimok, keresztények stb.

3.Igen most hogy jobban meggondoltam igazad van. Igencsak nagy a valószinűsége, h egy ember által akárcsak elképzelhetőnél tökéletesebb szerkezet (szervezet) teljesen véletlenül létrejön. Valószinűleg igazad van. És abban is, h törvények alapján fejlődik tovább.

Ha azt gondolod, h minden véletlen, irj egy e-mailt és bővebben is ecsetelem, h mit mondasz.

2010. jan. 22. 14:29
 110/194 anonim ***** válasza:
35%
2010. jan. 22. 14:55
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!