Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nehéz elfogadni a...

Miért nehéz elfogadni a vallásosak számára azt a rendkívül valószínű tényt, hogy Isten nem létezik?

Figyelt kérdés
2010. jan. 14. 17:26
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/194 anonim ***** válasza:
89%

Ha nem hiszel Istenben, miért írtad nagy betűvel a nevét? Tulajdon név. De minek vagy kinek a tulajdona? Neve csak létező (létezőt írtam, NEM láthatót) dolgoknak van. Viszont ha Te nem hiszel Istenben, akkor szerinted nem létezik, magyarán tulajdonneve sem lehet.

Egyébként meg, én hiszek az evolúcióban, az UFO-kban és Istenben is. Mert mindegyik létezhet. Csak nem úgy kéne beállítani a kérdést, mintha te biztosan tudnád, hogy neked igazad van. Semmilyen élő ember nem tudhatja biztosan. Én sem te sem. Túlságosan inszubjektív vagy.

2010. jan. 22. 15:03
 112/194 anonim ***** válasza:
48%

"Neve csak létező (létezőt írtam, NEM láthatót) dolgoknak van."

Ne szórakozzál már. Odin, Thor, Zeusz, Heraklész, ezeket is kisbetűvel írod gondolom.

2010. jan. 22. 17:14
 113/194 anonim ***** válasza:
89%

kb ugyan az a bajod, mint a hívőknek veled.. a kérdésedre te adtad meg a választ:

"nem tudom ésszel megérteni, hogy lehet egy ennyire nyilvánvalóan hamis dologban hinni. És utálom azokat a dolgokat, amit nem értek."

"Ja, és ezért is utálom, mert ha hívőknek próbálom elmagyarázni a nyilvánvaló ellenérveket, süketek és vakok.[...] Ez számomra teljességgel érthetetlen, és felfoghatatlan."

még egy apróság, nagyon szépen leírtad, hogy mitől más a keresztyénség, miért működik..

"Tök mindegy mit írok, még ha képes is lennék bebizonyítani, hogy nincs isten ( amit ugye nem lehet bebizonyítani, de tegyük fel, hogy belehetne ), akkor se tudnák megtagadni a hitüket."

vajon magától működik ez így már évezredek óta?

2010. jan. 22. 20:14
 114/194 anonim ***** válasza:
54%
Igen. A buddhista, muszlim, taoista, satöbbi sem fogja feladni a hitét, akármit mondanak neki. Mert fanatikus. Mert az apjaanyjanagynénjebabámkínja erre tanította, és mivel esze semmi, hogy elgondolkodjon, van-e értelme az egésznek, ezért a fejéhezvágott hitet fogja fanatizálni, amíg csak él.
2010. jan. 22. 20:32
 115/194 anonim ***** válasza:

pontosan! tebeléd meg ezt az ateista rizsát nyomták, és ezért te inkább az eszeddel akarod felfogni, és magyarázni a világot. pedig az értelmed és az értelmi képességeid semmivel sem jobbak, mint bárkinek, vagy ha úgy tetszik hívőnek.

sok sikert!

2010. jan. 23. 00:20
 116/194 anonim ***** válasza:

Tegnap 14:55 - megnéztem a képet és nem értem. Az, hogy pár ember a McDonald's bohócát bálványozza és imát imitálnak hozzá, de lehet, hogy ténylegesen imádkoznak hozzá, szóval ez a kép hogyan kapcsolódik a kérdéshez.

Minden korban vannak olyanok, akik abban látják az felsőbbrendű lényt, akiben vagy amiben akarják. Ezt nevezik szubjektív idealizmusnak. Vannak, akik állatokat bálványoznak, vannak, akik tárgyakat.

2010. jan. 23. 07:54
 117/194 anonim ***** válasza:
58%

"pontosan! tebeléd meg ezt az ateista rizsát nyomták,"

Belém senki nem nyomta az ateista rizsát. A szüleim vallásosak voltak, de a vallás nem magyaráz meg semmit a világon. A tudomány igen. Ez utóbbi logikus következtetéseken alapszik, nem pedig képtelenségeken, amiket feltétel nélkül elhiszek, csak mert. Ilyen egyszerű.

2010. jan. 23. 09:56
 118/194 Srapnel ***** válasza:

"Einstein életet végen igenis elismerte, h létezik egy emberfeletti erő ami az élet mai formályát kialakitotta, nevezd aminek akarod, én Istennek hivom"

Tudsz erre egy forrást megjelölni, hogy kicsit több legyen, mint egy légből kapott kijelentés?

2010. jan. 23. 11:11
 119/194 anonim ***** válasza:

"Ne szórakozzál már. Odin, Thor, Zeusz, Heraklész, ezeket is kisbetűvel írod gondolom."

Nem igazán értem, hogy mi bajod van. Nem mondtam egy szóval sem, hogy kisbetűvel írom, mivel hiszek bennük. Az összes vallás istenében hiszek, mert mindegyik létezhet.

2010. jan. 23. 14:36
 120/194 anonim ***** válasza:

Egyébként meg:

"A kérdező kommentje:

"rendkívül valószínű tényt, hogy Isten létezik "

Ezt bővebben kifejtenéd, hogy miért rendkívül valószínű?"

Akkor te meg fejtsd már ki nekem, hogy miért olyan rendkívül valószínű, hogy nem létezik?

2010. jan. 23. 14:37
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!