Az emeberek azért akarnak vallási közösségekhez tartozni, mert túl szegény a fantáziájuk, hogy maguknak kitaláljanak egyet?
Úgy vettem észre, hogy ha ellenkezik is az elveikkel néhány tanításuk (jelenlegi felekezetükkel) még akkor is behódolnak és inkább alkalmazkodnak. És szerintem pont ez az ami miatt nem fejlődőképes egyetlen vallás sem. Azt látom, hogy nem is igazán nyitottak az új fel/megismerésekre még akkor sem ha lennének ilyenek. Egy régi könyvből nem lehet újat kiolvasni, nehogy már az isten azt szerette volna(ha létezik), hogy agyatlanul kövessenek a hívei egy régi könyvet és ne akarjanak ettől többet megtudni. Ez számomra érthetetlen és nonszensz. Ha így működne a világ megállna a fejlődés.
Ti egy statikus istenképet próbáltok belepréselni egy dinamikus világba.
Az alap kérdés provokatívan próbálja felhívni a figyelmet, viszont a valódi kérdésem a következő lenne:
Hogy tudtok megelégedni egy mozdulatlan világképpel ahelyett, hogy valóban kutatnátok a miért-re a válaszokat, amit felteszek még nem igen tettetek fel magatoknak? Nem a hitetekkel van a baj, hanem azzal a megszilárdult szellemiséggel amit próbáltok még így 2000 vagy több év után is megőrizni. Belőletek hiányzik a tudásszomj, a tudni akarás. Már el is felejtettétek azt a szót, hogy: miért? MIÉRT?
Pendulum92-nek:
"Észrevetted, hogy a kérdéseimmel önellentmondásba tudtalak "kergetni"?"
- Nem igazán vettem észre, mi utalt erre neked? Viszont a kérdésemre nem válaszoltál:
"Megmagyaráznád mit értesz az alatt, hogy ha valaki valamiről meg van győződve annak még sokat kell tanulnia spirituális értelemben?
Egyébként maga ez a fogalom sem tiszta: Tanulni spirituális értelemben... Elmagyaráznád?"
"De ezt le is tesztelheted: El tudod képzelni, hogy te tévedsz, és a Jehova Tanúinak van igaza? Nem elismerésre ösztönözlek, csak játssz el a gondolattal. Mire jöttél rá? "
- Hogy jehova tanuinak lenne igaza? Ne nevettess! Nem, nem tudom elképzelni azt, hogy igazuk lenne, mert millió meg egy ellentmondást állítanak, így szerintem inkább közelebb van a hazugsághoz az amit mondanak, mint az igazsághoz.
"Nézz utána a kvantumparadoxonnak. "
- Húha, ezzel most nagyot mondtál igaz? A paradoxonok is logikailag igazak mégis szemben állnak egymással, viszont egyenként megvizsgálva az állítások igazak.
A paradoxonok a legkisebb részét tezik ki a világnak. 99%-ban minden logikailag levezethető és ebből következik, hogy bizonyítható is. Ha nem így lenne, nem létezhetne olyan mint tudomány.
"Ezt hogy vezeted le logikailag? Nem kell hozzá fizikai ismeret, csak az általad ismert logika."
- Én biztos sehogy, ki mondott olyat, hogy én erre tudom a magyarázatot? Ne adj a számba olyat amit nem mondtam.
"Arra akarok mutatni, hogy a világ nem csak az, amit látsz és logikailag le tudsz vezetni, mert az is lehet, hogy a logikánk korlátozott."
- Stimt.
"A spiritualitásról, az 5 érzékszervvel érzékelhető dolgok alatti témáról csak ennyit szólnék hozzá. Ha ezeket megérted, megérted a spiritualitást is."
- :) Ezzel nem mondtál semmi érdemlegeset.
"Te azt mondod az embereknek: nyisd ki a szemed. Én azt mondom Neked, hogy nyisd ki az elméd!"
- :) Kösz a tanácsot, de jelenleg én tettem fel kérdést és én kutatom a válaszokat, nem pedig te, tehát hasonlókat kívánok neked is ;)
Nekem nincs több hozzáfűznivalóm :)
Sok sikert a tervedhez!
"A paradoxonok a legkisebb részét tezik ki a világnak."
Tényleg ritka a paradoxon fa, és kevés a termés is rajta.
A világot pedig paradoxonokkal leírni azért jó (100%-ban) mert feltöri a racionális burkot, és megnyitja az elméd a végtelen felé. [Köszönöm Pendulum a sok értékes jó és főleg nyugodt sort -sokat tanultam belőlük.]
Köszönöm a visszajelzést.
Igen, higgadt tudtam maradni mindvégig. Régen nem ment volna. Elöntött volna a harag, ami borzasztó rossz tanácsadó :)
Kicsit már el tudok távolodni az elmémtől, nem teszem énképem részévé a tanokat. Próbálom nyitva tartani az elmém :)
Pendulum92-nek:
- Tahát ahelyett, hogy érdemben válaszolnál, inkább kihátrálsz, mint aki jól végezte dolgát?
Legalább a kérdéseimra válaszolj, mert ugye tudod milyen bunkó dolog, ha kérdeznek tőled valamit és nem válaszolsz... Vagy túl sokat kérek?
44-nek:
"sokat tanultam belőlük"
- :) Például ezt? :
"A világot pedig paradoxonokkal leírni azért jó (100%-ban) mert feltöri a racionális burkot, és megnyitja az elméd a végtelen felé."
- Mit lehet leírni paradoxonnal? Írnál egy példát? De még mielőtt agyvérzést kapsz, olvasd el amit a wiki ír a paradoxonról:
"A paradoxon állítások egy olyan halmaza, amelyek ellentmondásra vezetnek, vagy a józan észnek ellentmondó következtetés vonható le belőlük."
- Tehát szerinted ellentmondásokkal meg lehet magyarázni valamit is? Nagyon érdekesen hangzik, hallgatlak....
" Írnál egy példát?"
NEM. Maradj a wikinél, az elég neked.
Pendulum meg nagyon jó, még egyszer köszönöm.
Kedves kérdező nem, nem hátráltam ki. Mindössze felőled elkezdtem érezni a haragot, aminek egy vitában semmi helye, és ezzel a vita el is vesztette az értelmét, az érdemi társalgást.
De nem is ez a fő gond, mert tudnék tovább vitázni veled higgadtan is.
Az a gondom, hogy látszik, hogy nem értettél meg, és így nincs értelme tovább reagálnom a feltett kérdéseidre, megjegyzéseidre.
Egyetlen kérdésedre fogok neked válaszolni, erre:
"Megmagyaráznád mit értesz az alatt, hogy ha valaki valamiről meg van győződve annak még sokat kell tanulnia spirituális értelemben?
Egyébként maga ez a fogalom sem tiszta: Tanulni spirituális értelemben... Elmagyaráznád?"
A végső igazság logikával nem közelíthető meg, csak "érezni" lehet. Én elfogadom a különböző véleményedet, nem kívánok harcba szállni vele.
Aki már néhányszor képes volt "ráhangolódni" a Mostra, a Létre, annak a logika "ereje" kezd kicsit elhalványulni. Van a látható, 5 érzékszervvel tapasztalható világ, és van egy mélyebb sík, amit bezárt elmével nem tudsz megérezni, csak nyitottal.
Azért írtam, hogy aki meg van győződve az igazárl, és erre mindenkit át akar nevelni, mert ez az egó tulajdonsága. Az egó, amint írtam párszor, énképe részévé teszi a különböző tanokat. Neked az énképed része a te véleményed, ami mellett harcba szállsz, mindenáron meg akarod védeni.
A cél az egó felé emelkedés, ami csak a mélyebb síkon lehetséges. Aki már legalább részben elérte ezt, nem fog harcba szállni, tudja, hogy az Igazságnak nincsen szüksége támogatásra, az csak van, és kész.
Tehát aki 100%-ra meg van győződve, hogy igaza van, és akinek más a véleménye az téved menthetetlenül, az az egó irányítása alatt áll teljesen még.
A spirituális tanulás folyamata az elszakadás az egó bilincseitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!