Az ateisták szerint mi van a halál után?
persze hogy akadnak akik megmondják a ,,nagy igazságot" a 7 milliárdból. kb 500 ezer féle dolgot mondanak, mindenki azt hiszi pont neki van igaza, a többi meg hülye. itt is sok az ilyen sajnos, de hát ez van. ebbe beletartoznak az ateisták is (sőt legfőképpen ők), de van jópár fanatikus keresztény is. na hát én meg azt mondom hogy halálunk után kabócák leszünk az X bolygón, és az okoz majd örömöt, hogy egész nap ciripelhetünk. tessék, megmondtam mi lesz, vagy elhiszitek, vagy hülyék vagytok.
remélem páran magukra ismertek függetlenül attól hogy ateisták vagy vallásosak.
14:06-osnak.Nem igazan ertem,ezzel mit akartal mondani.Mi az,hogy vagy-vezerelt gondolkodasom lehet?
Ezt abbol szurted le,hogy azt mondtam: az,hogy mit fogadsz el bizonyiteknak,puszta hit kerdese?
Egy ateistanal ugyanugy,hiszen o is hit altal fogadja el azokat a bizonyitekokat bizonyito erejunek,amelyekre az allitasait es a vilagkepet felepiti.
A hivo szinten hit altal fogadja el pl. a Biblia tanitasait.Mivel a ketto ket malomban orol,nem lehet a masikat meggyozni.
Nem egy valosag van,hanem annyi,amennyi szubjektum.Sot,meg sokkal tobb.Aki azt allitja,hogy csak egy ut van,csak egy objektiv igazsag,amelynek o a birtokaban van,es mindenki mas teved,az nagyon beszukult es fanatikus gondolkodas,akkor is,ha materialista,akkor is,ha vallasos mazzal van bekenve.
16:09 Bocs, azt hittem te vagy a 77%-os.
De egyébként, abban mi hit van, ha valaki tényekből indul ki? Most nem fogok ebbe belemenni, nincs kedvem ezt itt megvitatni, de születésünk előttről sincs emlékképünk, rengeteg dolgok lehetne felhozni arra, hogy az agyunkban van a tudatunk is, a vallásokat pedig mind meglehet cáfolni, mert csak hiten alapulnak, ami = nem is lehet és nem is kell bizonyítani. Lehet hogy valójában egy mátrix a valóság, de azért nem ostoba valaki mert ilyen rendkívül valószínűtlen dolgokat inkább figyelmen kívül hagy.
A vágyvezérelt gondolkodást meg arra értettem, hogy egyeseket jó érzéssel tölt el, hogy ha azt gondolják nem fognak megszűnni létezni. Hajlamosak ezért hinni benne ergo ki is 'állni' emellett.
15:13
Persze, sokkal többet tudhat aki egész életét 4 fal között meditálva tölti el...
Tenyek?A tenyek egy bizonyos rendszerben tenyek,de az a rendszer is vegso sorn hitre epul.Pl. hogyan magyarazod meg egy szuletese ota vak embernek a szineket?Sehogy,mert az o szamara nincsenek szinek.Egy ateista embernek sem magyarazhatsz meg egy spiritualis tapasztalatot.Mondhatnam,hogy vannak bizonyos meditaciok,amelyekkel allitolag a szuletes elottrol is elohoztak mar emlekkepeket.Elhiszed?Nem,mert ez nem bizonyithato a Te altalad elfogadott hitrendszerben.
Nem arrol van szo,hogy matrix a valosag.Hanem hogy a "valosag",mint olyan,ertelmezes kerdese.A Te szubjektiv felfogasode.Azaz nem egyseges.
Igen, tények. Egy embernek sincs emléke a születése előttről. Rajta csinálj egy közvélemény kutatást. Az meg, hogy meditál majd megálmodik valamit tényleg nem bizonyíték, csak a vágyvezérelt gondolkodásúaknak. Nekem is voltak érdekes halucinálásaim, meg discovery-n olyat láttam, hogy hipnózissal a foghúzást egy nagyon kellemes élményként tapasztalta meg az alany. stb. De azzal, ha mondjuk -csak példa- ő előző életében ismerte XY királyt akinek a sírját mai napig nem találták meg, de ő emlékszik hova temette, és tényleg ott van, kiássák, akkor oké. Szóval ennek is meglenne a módszere.
A valóságunk közös, ha mindenkinek más lenne, pff... nem így élnénk. De ez unalmas, bocsi, ilyen alapdolgokra nincs kedvem visszaírni többet.(mert lefutottam már másokkal ezt a kört párszor)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!