Az ateisták szerint mi van a halál után?
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de azért én is nyilatkoznék.
On: Mivel én nem vagyok ateista (bár fanatikusan vallásos, templomba járó figurának sem vagyok mondható), csak feltételezni tudom, hogy mi lehet az ilyen "vallású" emberek véleménye a halálról. Csak azt tudom ismételni, amit az én kommentem előtt már lehetett olvasni; az ateisták (szerintem) úgy gondolják, hogy a halál egyenlő a végleges megsemmisüléssel. Tehát ha meghaltátl, megszűnsz létezni, nincsen se menny, se pokol, se lélek... Az ateisták valószínűleg így gondolkoznak.
Off: Valószínűleg a legtöbben irracionálisnak fogják találni a következő szavakat, de az én véleményem az, hogy valaminek kell lennie a halál után, különben nem lenne értelme a földi életnek. Az általam feltételezett alternatívák a következők:
1. Lélekvándorlás (halál után a lelked egy másik testbe száll, s nem emlékszel semmire előző életedből)
2. Menyország/Pokol (jók a mennybe, rosszak a pokolba)
3. Kísértés a Földön (itt jönnek képbe a szellemek)
Persze, ennek ellenére lehet, hogy nincs semmiféle élet a halál után, de ebben az esetben (mint már említettem) semmi értelme az életnek.
Üdv: Egy 12 éves lány.
Elnézést az esetleges nyomdahibákért.
(Előző vagyok.)
"halál után a lelked egy másik testbe száll, s nem emlékszel semmire előző életedből" Ennek sincs semmi értelme, ráadásul előbb utóbb kihal az összes élőlény, akkor nem lesz hová szállni.
"jók a mennybe, rosszak a pokolba)" És ott mi értelme van tartózkodni? Csak úgy vagy, lopod a napod és vagy élvezkedsz vagy szenvedsz a végtelenbe és tovább. Egyhangú, még annyi értelme sincs mint a földön.(attól függetlenül hogy a mennybe elvileg azt csinálhatsz amit akarsz, úgyis meglehetne únni max párezer év alatt)
"Kísértés a Földön (itt jönnek képbe a szellemek) " Ebbe meg végképp, nagyítóval se találok értelmet. Azért élünk, hogy egy napon anyagtalan lényként kukkolhassuk, rutinosabbak ijesztgethessék az arra fogékony embereket? Áh...
Most nem írom le hogy ezzel szemben miért nem értelmetlen az földi élet, de igen, kissé-nemkissé irracionális felvetések.
Utolsóknak: ez kicsit egydimenziós gondolkodás.Csak az van, amit látok, amit emberi logikával magyarázhatok, stb.
Fura, de általában a tudomány "megcáfolhatatlan" eredményeiben hívők hozzáállása megegyezik a pár évszázaddal ezelőtt élt puritánok, vagy az inkvizítorok hozzáállásával.Egyszerűen nem tudják elfogadni, hogy más is létezhet, mint amit ők megszoktak, megtanultak igaznak látni és el sem tudják képzelni, hogy ez valaha is változhat. Pedig a tudomány mai eredményei zömmel az utóbbi 1-200 év termékei, sem az evolúciót, sem az általános materialista szemléletet nem lehet kőbe vésni, újabb 100 év múlva megint mást fognak tanítani. Én inkább csak arra kérek mindenkit, hogy próbáljon meg nyitottabban gondolkodni, és nem kizárni egyetlen lehetőséget sem azért, mert nincs rá a tudomány mai állása szerint bizonyíték. Az isteni logika különbözik a mienktől. Kicsit durva példa, de olyan ez, mintha két egysejtű vitatkozna, és az egyik azzal érvelne, nem létezhet 1 mikrométernél nagyobb élőlény, mert még senki se látta:)
"honnan lett az ember?"
ajánlott olvasmány(téma): evolúció
Milyen okos emberkék írogatnak ide! Olyan önbizalommal állítják a halál utáni nemlétezést, mintha ők tudnák, a nagy okos eszükkel a választ. Bravó, minden elismerésem. A világ 7 milliárd emberéből pont ők azok, akik tudják. Ejha! Ez igen! Akkor nyilván van is bizonyítékuk, ha ilyen jól tudják! Megtudhatom esetleg én is, mi lenne az?
Ez hit kérdése, lehet, hogy tényleg nincs utána semmi, lehet, hogy van. Ezt nem Kis Pista fogja majd megmondani az Akácfa utcából :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!