Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták szerint mi van a...

Az ateisták szerint mi van a halál után?

Figyelt kérdés
2009. dec. 5. 18:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/89 anonim ***** válasza:
49%

Ki mit vesz bizonyítéknak...

Tudományos körülmények között nem tudták bebizonyítani, de milliónyi felvétel, feljegyzés, elbeszélés van, amik közül van ami csalás, van amit mással magyaráztak, és van ami...amit nem tudtak megmagyarázni...

És miért ne lennék materialista? Nem hiszek semmiféle felsőbbrendű lényben (isten), nem hiszek természetfölötti dolgokban, abban hiszek, hogy az anyag volt van és lesz mindig... vagy mi idegesít ennyire? Az amit a lélekről írtam? Néhány sornyi írásból ne ítélj meg senkit!

2009. dec. 5. 22:14
 12/89 anonim ***** válasza:
48%

Köszönöm, nem kell haragudni de körülbelül ilyen bizonyítékra számítottam:)

Nem idegesített semmi, próbáltam is szépen fogalmazni de úgy látszik még gyakorolnom kell:)

2009. dec. 5. 22:33
 13/89 anonim ***** válasza:
56%
engem az jobban lehangolna, ha azt hinném, hogy van halál utáni élet. ha meghalok, akkor már haljak meg rendesen és ne repdessek a lelkek között, meg ilyenek..
2009. dec. 5. 22:53
 14/89 anonim ***** válasza:
Mindenki mást gondol... Ugyanúgy, mint h a hívők is. Van aki a valhallában, van aki a pokolban, van aki az alvilágban, más meg másban hisz.
2009. dec. 5. 23:44
 15/89 anonim ***** válasza:
67%
Semmi nincs a halál után. Az emberi élet csak kémiai reakciók sorozata. Ha ezek valami miatt nem játszódnak le, akkor meghalunk. Kész. Szervusz. Pacsi.
2009. dec. 6. 02:21
 16/89 ceri ***** válasza:
36%

Az, hogy az emberi élet csak kémiai reakciók sorozata, még nem jelenti azt, hogy utána nincs semmi. De az életünk sem csak kémia. Írd már le a kémia nyelvén, miben különbözik ha azt gondolom van túlvilág, attól ha azt gondolom, hogy nincs. Kémiai képletekkel még senki sem írt le gondolatokat. A kvantumfizika, mely a kémiánál sokkal kifinomultabb tudomány, sem képes erre egyenlőre. Ha valamikor egyáltalán el tud jutni a tudomány oda, hogy "megfoghatóvá" teszi azt amit léleknek, szellemnek nevezünk, no akkor esetleg elismerem, hogy az emberi élet csak az anyag egy bizonyos megnyilvánulása. Addig viszont bármit gondolhatunk erről a kérdésről.

A tudomány az anyagi világot tanulmányozza, magyarázza. Mindaddig amíg valamit nem tud megmagyarázni, legalább olyan joggal gondoljuk azt, hogy

1 azért nem, mert nem anyagi dologról van szó, vagy

2 azért nem, mert még nem elég fejlett a tudomány.

Ez innentől csak hit kérdése.

2009. dec. 6. 10:25
 17/89 anonim ***** válasza:
91%
érdekes, hogy pont azok a személyek tudják a pontos, bibliai választ erre az érdekes kérdésre, akik ateistának mondják magukat! akik meg vallásosak, azok a legkülönbözőbb, egyáltalán nem a biblia által alátámasztott mesékben hisznek. valójában a biblia szerint az ember a hálál után megszűnik létezni, mert a halál az élet ellentéte, és az embernek nincs olyan része, ami túlélné a test halálát.
2009. dec. 6. 10:30
 18/89 anonim ***** válasza:
hát,mindenkinek más van a halál után,nem?
2009. dec. 6. 17:29
 19/89 A kérdező kommentje:
Hol olvastad te ezt a Bibliában?
2009. dec. 6. 17:32
 20/89 anonim ***** válasza:
80%

én ezt magamtól tudom,nem a bibliából!!

a biblia elég érdekesen mutatja a szeretetre törekvést is,akkor a halál utánról ne is halljam mit mond.. :)

2009. dec. 6. 17:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!