Kedves hívők, miért hisztek?
A kérdés roppant egyszerű.
Spirituális élmény?
Belétek nevelt dolog?
Meg"világos"odás? - (ha így van, mi miatt?)
Velem egyik sem történt meg, így ateista vagyok. Tehát nem látok okot a hitre. Ha látnék, elkezdenék hinni, de mivel nincs okom hogy így tegyek = ateista lettem.
Szia kérdező.
Csatlakoznék, a 3-as válaszolóhoz.
Nem természet feletti csoda, sem nem nevelés volt ami miatt elkezdtem a kapcsolatot kiépíteni az alkotómmal.
Bár Ő egy kifogyhatatlan hatalommar bíró intelligencia, de lehajol a teremtményeihez és esélyt ad nekik az életre.
egyebek mellett a szavában leírtak maradéktalanul zajlanak a szemünk előtt,
és ha ezek megtörténnek akkor azok is amiket ezek utánra tervez, és megvalósít.
Az a vicces hogy ti nem fogjátok fel, hogy mi az az evolúció és hogy miért tény :)
Valamint nem hiszek az evolúcióban, nem is tarottam ténynek ameddig be nem bizonyították nekem. Logikával, Biológiával és matematikával. A vallásos emberekből általában hiányzik ez a három képesség / ismeret.
14: Sajnos ezt tapasztalom én is, de próbálok nem általánosítani :)
Konkrétan érdekelt, hogy ki miért hisz, pl.: Anyám spirituális élmény miatt (amit megértek, de velem nem történt ilyen.)
# 5/15 Időpont ma 20:55
Nem vagyok materialista és hiszek a lélekben, de ezzel együtt ateistának tartom magam. Erre nem mondott semmit? :)
Kedves 14-es.
11-es vagyok
Nem vagyok szektás,
és ha nem fogadom el az evolúciós elméletet arra alapos okom van.
Te sem a semmiből keletkeztél, és a szüleid sem.
S a szüleid élet képesek voltak ezért vagy Te is,
Ha nem lettek volna élet képesek Te sem volnál
Mivel minden sejtben DNS kódolások vannak a magától bekódolás ténye kizárt, mert a számító gép sem tudja magát
beprogramozni, mert kell hozzá egy valaki aki értelemmel rendelkezik.
erre rájöttek a tudósok közül sokan, de nem lesz megengedve hogy felszínre hozzák a bizonyítékokat.
A semmiből nem lesz valami. Még robbanásra sem, mert az élet sokkal bonyolultabb annál, hogy csak úgy létre jöjjön tervezettség nélkül.
Mint ahogy semmi nem jön létre tervezés, és összeállítás nélkül.
Élő élettelenből pedig nem áll elő.
Ha csak a föld dőlés szögét veszem, honnan "tudta" hogy 23, 5 fokban kell keringenie, és x km-re kell lennie a naptól, és a holdtól....
Csak úgy véletlenül beállt 23,5 fokra, na persze...
17: Próbálom felfogni, hogy miről beszélsz, de annyira nincs értelme, hogy nem megy. Az egy dolog, hogy a tudásod rendkívül felszínes és téves. Te elfogadod a saját válaszaidat, mert nem látod mekkora ökörségek.
Szintén Istennel helyettesíted azt, amit nem tudsz.
Az összeesküvés-elméletes résznél nevettem fel, addig bírtam.
Mi lenne ha a kérdésre koncentrálnánk és nem arra, hogy ki a nagyobb "paraszt"??? Meg ilyenek...
Vagy szét fogom offolni a topicot (előre szólok)
Egyébként fogalmam sincs, hogy miért hiszek benne.
Hívő családban nőttem fel. Katolikusban. De nem tartom magamat katolikusnak és az alap tanításaikat sem fogadom el.
A legvalószínűbb, hogy más az Isten és lélek fogalmunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!